Transtrand 2009 <33

Japp.. Precis det, Transtrand.. Jag hade en av mina bästa veckor nånsin! Det var helt sjukt underbart! Och SOM jag saknar! Redan en vecka sen vi var på väg upp och det är en fördel eftersom ju snabbare tiden går, ju snabbare kommer vi upp igen ;)
I onsdas bar det alltså iväg.. Vaknade vid 6 av pappas avskedspuss. Efter det gick det inte att somna och efter en stund fick jag även pussar av mor och bror. jag sket i skolan. Kändes som att jag bara hann vara med på icke-viktiga lektioner ändå, så istället tog jag på mej en sommarklänning, satte på abba på hööög volym, hoppade runt som en galning (Så laddad var jag!) och lagade pyttipanna med avokado.. Rebecka och Jessica hämtade upp mej och efter en kort bön för resan bar det iväg! ->19 personer sammanlagt (3 ledare+ prästens fru). I våran "tjejbuss" fanns Systrarna Larsson, Sofia A, jag, Crissa och Maria . Bussen kördea av Jonas och Linda-Maria som turades om att köra och det är ju ingen hemlighet att hade ungen velat ut så hade vi, jag och Rebecka, blivande klasskompisar på OP ställt upp och dratt ut den. Jag förmodar att mamman ifråga var överlycklig över att det inte hände!!
På uppresan sjöngs det för full hals, vi lekte hel-och-halv-häxa samt långkatekes.. Meeen.. långkatekes ska köras av hanna och sara.. det blir mer ja.. långkatekes då! ;) Roligt som AS hade vi iaf och körde sjung-så-spelar vi med andra bussen och det ena efter det andra. Pizzastopp-> och sen var Hanna trött. Framme var vi kanske vid 22 men ajajaj vilken hemlängtan jag plötsligt fick. Inte undra på det kan jag säga! Lessen var jag och uselt mådde jag. Låg vaken till mellan 5 och 6 och sen skulle vi upp vid sju. Ut i backarna och tröttnade på barnbacken gjorde vi snabbt så familjebacken i hundfjället blev etappen efter lunch. Usch vad jag inte tycker om transportliftar! De är ju föör dryga! I vilket fall som helst så var det mysigt och hem till fjällgården bar det vid 4. Det bör tilläggas att jag trots min sömnlösa natt mådde mkt bättre denna dag! Jag var inte deprimerad längre och det var jag nt under hela lägret sen. kvällen var det bibeldisskusion typ i över 2 timmar. jag sörjde över missad aktivitet!
Dan efter, dvs fredan blev  det hundfjällets röda för mej, sofia och maria. ujujuj vad grymma vi var! Snabbt gick det och katastrofer i liften råkade vi ut för, jag och sofia! En gång fastnade jag, Sofia försökte få av mej hon åkte in i mej och ramlade och världens utskällning fick vi av gubben bakom. En annan gång höll en tjej på att åka över liftspåret mitt framför oss så vi fick panik och ropade. Det fick henne att stanna till våran stora lättnad! Sen ramlade en liten skidskolekille mitt framför oss. Han lyckades flytta sej innan vi kom farandes men stackarns lärare och bror märkte inget så där låg han mitt i backen och dom bara försvann. Jag hade mina teorier om att man skulle kunna hitta honom i en sån isbit (ice age you know) om ngr dar.. förhoppningsvis stämmer inte min teori! Jag behöver inte nämna att det handlade om ankarliftar här! Hela vägen till Transtrand dvs ca 40 minuter skrattade Hanna och Sofia konstant! Frågan är om vi själva ens vet vad vi skrattade åt? Det var iaf ngt så sjukt skoj! :D Även denna dag lyckades jag vinna "duschen". MIN dusch (: Och tur är det väl att Sofia är både äldst,klokast  och vackrast. Jag fick min dusch varenda dag.. Dock tror jag inte att det beror på sofias generositet utan just för att hon är äldst=för gammal för att ge sej in i kampen, klokast=hon skulle ändå inte vinna över mej och vackrast=skulle hon kämpa skulle hon få ännu fler utvärtes "brustningar" ;)! Punkt slut! Crissa, jag, Rebecka och Jessica skulle "spänna av" varandras vader. Käre barn vad vi skrek. alla utom jessica då. Männskan kan inte ha ngn känsel. Det var HELT sjukt vad ont det gjorde! :O Och man kan ju undra vad Linda-Maria måste trott om oss när hon hör galna tjejer som skriker så det står härliga till och ngn annan skriker krysta och en tredje härmar en bebis. Vi var nog trötta skulle jag tro! Men OJ så vi skrattade :D  Det blev också massage av vader men inte blev vaderna bekvämare för det! Tvärtom!
Sista dan i backen var det inte alls roligt. Det blåste sjukt mkt, sofia var på typ jordens sämsta humör.. meeen.. hon har bett om förlåtelse och självklart är hon förlåten. Jag förstår att det inte är lätt att brottas med sitt morronhumör klockan 1 ;) åter till skidåkningen. Det kändes som att ngn kastade grus i ansiktet på en och det var inte det minsta roligt så efter 4-5 åk i en svart gav jag, pallis, anton och jenny upp och efter en stund på ett cafe bar det iväg till transtrand igen. Efter lunchen blev det mulningskrig (jag,sofia,maria och hanna mot daniel,johanx2 samt olof). Jag blev så ragnars mulad så det fanns knappt! Tänk er själva en klen tjej som jag är bli mulad av 4 killar samtidigt. inte konstigt att jag fick en kallsup! Det värsta var att de andra tjejorna i laget tyckte att det var överdrivet skoj så jag kunde ju inte bara svika dem hur som helst. Sen blev det packning till hej, hej, hemskt mkt hej, jag heter lennart! usch vad vi skrattade och tillsammans med Sofia startade jag ett rejält krig. Det blev också dokumenterat att Sofias teori om vem som är störst och bäst inte stämmer! (: Världens brottningsmatch för henne men jag kunde lika gärna vunnit med lillfingret ;) ojoj! du får bara lite igen sofia :P -> Ja, jag kan konstatera att jag har skrattat ofantligt mkt under denna period! Vi lekte också med (fars)papperskorgens coccosnöt.
Sen var det lovsångsgutstjänst. Det var riktigt härligt det! (: Ville aldrig att det skulle ta slut! Jag ääälskar Transtrand! :)<3
Sen byggde vi pyramid och hade allmänt trevligt -> Sen var det bråk mellan vissa tjejer och killarna och trots att varken jag, sofia, maria eller jessica (alltså 80% av vårat rum, Crissa de andra 20) var inblandade hölls krismöte på vårat rum. Trött var jag och vid halv två när berättelsen drogs för tredje gången begravde jag mej under täcket och försökte iaf visa att jag ville sova. Till slut blev det mörkt, jag släckte lampan ;) De fattade vinken och gick och la sej. Tack och lov :P
På söndan hade vi mässa, jag och lille larsson spelade lovsångerna och sen drog vi hemmåt. Jag lärde maria rövarspråket under hemresan och jag tror iaf  att hon kan det bra nu :P som hon uttryckte det: du borde bli rövarspråkslärare hanna! Skills kallas det ;D
japp.. hem kom vi vid 8 och vid 10 befann sej syssling maria och hennes mamma gun här. Eftersom jag träffar dem typ vart tredje år lr ngt kände jag att jag iaf fick vara med vid middan men ögonlocken var nog mera stängda än öppna :P Till min glädje hade också mamma städat mitt rum. Typ första gången på 7 år lr ngt.. fattar ni att jag blev överlycklig?? ;D haha..
nu är jag tbx i skolan. sorgligt men sant men idag när vi anlände till musikalen upptäckte jag till min glädje att där sitter Sara och har en ledig plats brevid! :D jag smög dit, trots att vi var strängt tillsagda att sitta med klassen, jeanette märkte mej men gav mej aldrig ngn utskällning.. jag undvek henne resten av dan ;) hahaha myyys med min egen lilla gumms hade jag och på fredag kmr hon antagligen hit (: mamma ska ha symöte.. Jag förstår mej inte på mammor, dom säger symöte men dom menar typ mat och skvallermöte. Aldrig att dom syr!

jaja.. nu är detta tillräckligt långt och ändå har jag hoppat över mängder detaljer! ;)
ni är nog nöjda ändå :P
We love Transtrand! :)<3 Danke schön! (:

Imorgon!!

Åhh vad vi är laddade! :D
Imorgon är det äntligen dags att styra kosan upp mot underbara Transtrand igen! (:
Igår packade jag, idag packar jag. grejen var bara den igår att jag hade lagt upp allt på sängen, men sen blev min smarta idé plötsligt blond..vart skulle jag sova??  Jag la allt i en stor hög på golvet och sov så sött, så sött med pjäxorna redo brevid! (: Idag har jag gått sista dan denna veckan i skolan.. Lite pinsamt eftersom johan går imorrn men men.. jag skyller på försovning ;) behöver sova ut lite grann.. :P mej ojojoj så laddade vi e nu! sofia och jag pratar inte om annat och crissa sitter redan redo med skidglasögon! :O -> Mkt intärnt där! ;) jag har kommit fram till att typ hela jag är intärn! Jag fullkommligt ääälskar mina små intärnskämt... åh dom e underbara! (:
för övrigt har jag ont i höger axel.. observera noga att det är höger! *not* badminton kan få konsekvenser.. :P
annars har jag nog nt så mkt mer att säga förutom att jag och sara hade ruskit roligt i söndas! bevare oss väl vad vi älskar långkatekeser! sen kan det ju bli lite roligt när andreas är med.. uffebuffe ja.. hmm..han har nog inte riktigt fattat leken än hahaha! oh ja.. sen kan man ju också uttrycka det: smaken är som baken, delad! jag var trött, mkt trött!
var på Princes begravning i lördags.. vackert var det och i himmlen är han! (:

nej.. nu ska jag nt skriva så mkt mer här..
Jag (VI) är SÅ laddade!!! :D

Konsertius

Okej.. Jag vet inte vart jag slutade så jag börjar i söndags.. upp och hoppa tidigt, tidigt för att vara söndag iaf! Iväg tsm med mor min till ytterby för att träna till juloratoriet (nt en aning om hur det stavas) en 2 timmars lång julkonsert iaf. Hela 75% av familjen Petersson medverkade och 100% om man räknar publik ;)   I sopranen kunde man bland annat hitta mamma och mej, kusse helena å blivande släktning kristina. Och inte minst Tina. Hon var den jag fastnade mest för under vår träningsperiod. Och tack och lov stod hon brevid mej hela konserten och var bara sååå min klippa! Grymt duktig!! Tack! Det var perfekt! (:
Kussar som var med och sjöng fanns det gott om! helena då, david,elisabeth,ulrika,jakob,henrik å lite mer släktingar! En kör på 46 personer var vi och orkester på 22 pers och den som ledde alltihop gjorde far min! Tycker nog han var grymmast av oss allihop närmare 70 medverkande. Jag menar, han vevade (dirigerade) 2 timmar med bara 2 minuters paus på mitten. Själv fattar jag inte hur han lyckats komma rätt i alla insatser och allt men roligt som as var det! Min första stora konsert och min debut som körsångare.. Jag trivdes som bara den! :D
Lördagen var iof den dan en tidi morron för då var de träning inför de hela dan men de e en annan sak ;)

I måndas var de öppet hus på gymnasiet..tja.. jag tyckte iaf att op hade dom snyggaste tröjorna.. hjärtan å plåster på ;)
rebecka ska också gå op och jag blev gladgladglad!! :D
Igår var det tisdag (: vilket innebär sånglektion, cellolektion å orkester! Det var riktigt skoj och nästan så att jag på allvar börjar fundera på att börja träna ngn gång ;) Under alla dessa stråkare-år jag haft har jag aldrig tränat.. :S Men det ÄR faktiskt askeligt att spela sj! Såna instrument iaf!
Idag skulle jag åkt och sovit över hos mormor men då hade jag nt fått min sovmorron imorrn så jag åker nån annan dag :P jag är fortfarande trött efter helgen som nt innehöll en enda sovmorron!

Och idag.. är det.. presis.. en vecka.. kvar till.. T.r.a.n.s.t.r.a.n.d!! :D
Vi räknar massa ner!! (:

Jag läängtar! Kram Tha körensingerin!

Saknad..

Här sitter jag, ska alldeles strax ta mod till mej och välja till gymnasiet.. sorgligt men sant. När jag var mindre, gick på lågstadiet kanske och träffade de kusiner som då gick på gymnasiet tyckte jag att de var jättestora, vuxna och bara såå gamla! Och nu sitter jag här, ska välja och vill hellre än något annat få tillbaka min barndom. Den var B.Ä.S.T! Ucha vad tiden har gått snabbt, seriöst, vi är närmare vuxna än barn. Huuu det är skrämmande. Jag saknar att vara den lilla flickan med den stora fantasin, att kunna förvandla stenar till makaroner, att inte tänka ett dugg på morrondan, att utan att veta om det vara helt beroende av sina föräldrar, att vara barn helt enkelt.
Att spela piano utan att ha en blekaste aning om vad noter och takter är och utan press att träna på ngn läxa! jag saknar att vara kortast i familjen.. Nu är jag längre än dom allihop :/
jag saknar att kunna skratta för att pappa gör en grimas jag saknar att kunna umgås med sara varendaste vardag om vi så ville..
Dom säger att det är jobbigt att vara förälder och se sina barn växa upp och brytas ifrån dem, men oss då.. är det inte jobbigt för oss?
Jag har haft världens bästa barndom EVER! och den är över :( Visst mitt liv är fortfarande helt underbart och jag är verkligen supernöjd med allt men den oskyldiga barndomen var nog den bästa tiden i mitt liv. Men jag saknar inte bara det, jag saknar sommarn 2oo8, Transtrand, Kreta och lite annat smått och gott.. alla kompisar som jag inte har träffat på länge.. Jag vill rusa runt med en flaska vatten och bara hälla ut allt det kalla över elin och sen bada i hanatorp, jag vill skrattandes palla citroner med Sara i grekland & jag vill åka slalom... Och det sista är bara 2 veckor kvar till! :D Vi räknar ner nu! Åhh vad jag längtar.. Hoppas kocken är kvar me ;) haha han är seriöst humorn sj! (:

Nej nu ska jag ta och välja.. :S (scarry!) och eftersom 3 år går rysligt fort (högstadiet har iaf gjort de!) så befinner jag mej snart här! ;) ->

Ha de bäst! Snart är de sommar igen! :D


I'm back! :D

Då var jag tbx på bloggen efter ett lååångt uppehåll! Sen 7c:s läger (september :O)har jag vart trött och inte pallat skriva! ;) inte riktigt så illa, men det har vart förfärligt mkt skolarbete och annat så jag har helt enkelt inte hunnit med min lilla blogg..
Tat lugnt bara, jag tänker INTE skriva om 3 månader nu utan börjar här jag är nu, i 2oo9! Måste säga att jag tycker det är helt sjukt vad snabbt tiden går! Om exakt 18 dygn befinner vi oss åter igen på väg till Transtrand! :D Jag längtar väldigt mkt ska ni veta. Ska bli riktigt roligt att åka upp igen! Och om exakt en vecka har jag genrep, uppsjugning av konserten är på söndan där. Konserten håller på i 2 timmar. Tur att vi har solister så man slipper sjunga 2 h i sträck. Då hade jag nog både somnat och svimmat. Funderar på att smuggla me mej lite druvsocker lr ngt så att inte mitt blodsocker spelar mej ett spratt. hade vart pinsamt om man svimmade!
Nyår blev för mej (som vanligt) ett lugnt nyår. Jag trivs extremt bra i situationer där alkohol inte förekommer. Därför var jag glad att familjen petersson och familjen andersson skulle till whilborgs i mölndahl. Där var det lugnt tills tolvslaget. Tjoho, har aldrig sett så mkt raketer samtidigt. Tur var det iaf att jag inte var påverkad av det enda eller andra för hade jag vart det hade jag ju kunnat tappa Josef och d.e.t hade varit mindre lyckat! ;) ->
Sen nyårsdan-igår var jag hos Sara. Myyys som vanligt (:
Jag har också börjat tänka och försöka vara männsklig! Jag har knappt träffat min bästa vän på hela hösten för att det varit så mkt press från skolan. Och först nu förstår jag vad skolan förstört för mej. Just därför, tänker jag i.n.t.e plugga ihjäl mej till våren, men jag tänker se till att jag har kvar mina betyg. Mitt sociala liv under hösten har verkligen fått stå sååå tbx. Dels skyller jag på mina lärare(alla miljontals prov & inlämningar) och dels förstår jag att det faktiskt har sina nackdelar med att gå i en amitiös klass!! Så nu i vår ska jag ist njuta av livet. Plugga LAGOM mkt och umgåsumgåsumgås med mina vänner! Ett beslut jag tar här och nu medan jag faktiskt inser att mina vänner betyder mer för mej än vad mina betyg gör! Med ynka 250 poäng kmr jag faktiskt in på alla nationella linjer iaf. Så nu tänker jag minsann prioritera mina vänner! Bara så ni vet! (:
Idag är det Snö :D Har trots det inte plockat fram pulkorna än.. :P Elin är i fjällen och bror min är sjuk och jag känner inte precis för att vandra till grusgropen helt sj.. Så jag hoppas att snön ligger kvar tills månda så kan jag åka med elin! :)

Nej. Inte för långa inlägg detta år har jag bestämt. Så nu blir det stopp här!
Puss<3

RSS 2.0