<3

Mormor<3
Innan du skulle åka igår stog vi allihop runt dej och sjöng för dej.
Dina favoritsånger.
Det var inte så vackert, alla grät för vi saknar dej så oerhört mycket!
Sen fick vi säga hejdå var för sej,
Ditt hår var så vackert,
Det var lika lent som det alltid har varit
Vi hade ungefär lika långt hår, du och jag Mormor
Igår hade du som vanligt ditt hår i en fläta,
Du var bra på att göra frisyrer Mormor!
Jag hann aldrig säga allt jag ville ha sagt till dej Mormor.
Jag hoppas att du ändå förstod hur mycket jag och alla andra älskade dej
Vi älskar dej fortfarande och kommer alltid att göra.
Vatared kommer aldrig bli detsamma utan dej!
När du åkte iväg igår hissade begravningsentrepenören upp gardinerna.
Kistan som du ligger i är vacker, och det är du också!
Precis när ni rullade iväg började det regna,
det hade det inte gjort på hela dagen.
När du åkte stog vi på trappan och vinkade.
Så gjorde alltid du när vi åkte ifrån dej.
När vi inte kunde se dej längre gick vi in igen.
Sara och jag försökte sova.
Vi hade din favoritkofta över oss.
Den luktade Mormor.
På bordet brevid din säng brann ett ljus,
och där var det fina kortet som jag tog på dej på julafton.
Det kortet ska vi rama in till begravningen.
Du ska begravas på din 56:e bröllopsdag.
Igår var jag ledsen att jag inte hann komma till dej innan efter du hade dött.
Men jag tror att du hade velat att jag skulle säga hejdå till min klass också.
Och att jag skulle spela cello.
Jag spelade så vackert jag kunde, jag tänkte på dej.
Igår kväll satt vi allihop i rummet där du dog och dina barn försökte skrva en dödsannons.
Eftersom du hade så många barnbarn så kanske de inte ska skriva med våra namn.
Men jag sa till dem att du hade velat det.
Du var alltid så glad är vi kom allihop.
16 stycken knattar till barnbarn fick du.
Jag vet att du älskade oss och vi älskade dej tillbaka.

Jag älskar dej Mormor!<3


Mormor! <3

Idag har vi gått på sommarlov.. vilket hitills har varit allt annat än trevligt!
Jag grät floder på avslutningen och jag tror den utlösande faktorn var att jag inte visste om Mormor levde eller inte.. igår fick vi åka till henne akut från studenten och vi hade inte hört ngt från mamma i natt eller i morse så jag var spänd, lessen över att veta att hon inte hade långt kvar, samt lessen över att lämna klassen. Det var allt annat än roligt som sagt, massa tårar och  massa kramar!

När jag kom hem åt vi för att sedan åka till Tostared.. Mitt i middan ringde min älskade mor och meddelade att det var slut med Mormor.. Vi åkte så fort det gick och sen har vi vart hemma där nästan allihop. Igår var vi alla 35 stycken.. idag ngr färre men dom flesta är ändå samlade. Hon ser så lugn och fridfull ut, det ser ut som hon bara sover.
Som jag ser det, tycker jag för Mormors skull att det var skönt att hon fick sluta. Nu vet jag att hon inte lider mer och har har det så mkt bättre än jag någonsin kan föreställa mej. Vi har inte haft ngn kontakt med henne det senaste dygnet och hade hon legat så länge hade det bara blivit värre tror jag. Jag tycker det är så skönt att veta att hon är lycklig och mår bättre än aldrig förr!

Nu ska jag bort till Mormor igen så ska hon åka iväg. Ett sista hejdå innan begravningen.

Mormor, om du visste vad vi saknar dej,
Om du visste hur tacksamma vi är för alla kärlek och omtanke du har gett oss under alla år!
Om du visste hur fint Johannes lagt rosor på din säng,
Om du visste hur lugnt och fridfullt allt är omkring dej,
Om du kunde se hur Alice så fort hon kommer in i rummet, går till din säng och försöker prata med dej som hon alltid har gjort,
Hon saknar dej, dina barn saknar dej, dina barnbarn saknar dej, dina systrar saknar dej och jag är fullt övertygad om att det finns många, många fler som alltid kommer minnas ditt leende och glada skratt. Men framför allt kommer vi minnas den männska som aldrig tänkt en ond tanke om ngn, som alltid satt andra före sej själv och som har slösat oerhört mkt kärlek och omtanke på alla i din närhet!
Tack Mormor!<3


9a och våran sista tid! :'( <33

Det var lääängesen jag skrev här! Jag har haft fullt upp, vart trött och inte orkat.. jag har ju inte ens bloggat om Prag upptcäkte jag nu! :S jag kan iaf säga att det var nog en av de roligaste veckorna i våra liv. Vi hade helt grymt skoj och klassen blev tajtare än ngnsin! vi hade dock lite fobi första natten på tåget.. det var riktigt, riktigt läskigt i början.. men det gick bra och så småningom kom vi fram till Prag, smått illamåendes allihop. natten på tåget på båten gungade en del minsann, vilket hela klassen kände av hela veckan i Tjeckien och dessutom hela veckan efter det att vi kom hem. natten hem var precis likadan. enda skillnaden på de två tåg-nätterna var att på hemvägen blev våran lilla kupe invaderad.  den var meningen till 6 personer och rätt som det var var vi 14.. och det var faktiskt riktigt roligt, varmt, mörkt och mysigt! nog talat om nätter. nere i prag hittade vi på lite olika mojjs, var på ngn guidad tur typ direkt när vi kom ner- inte roligt! Så sjukt illa mådde jag, men spydde aldrig som skönt var. sen gick vi väldigt mkt fritt på stan. på ferdan var vi på tresienstadth (vet inte hur det stavas) intressant och regnigt. mkt stan och på kvällen hände en liten incident som startade på kvällens restaurang och blev mkt missuppfattad och bjöd på en del skratt.. hanna har gjort bort sej mktmktmkt på sista tiden och blivit väldigt missuppfattad! haha yes, så ligger det till! en mysig fredagskväll hade vi trots allt!! :O ett litet tjejrum som senare joinade ngr killar och sanningen blev känd! Tack och lov för det! :P på lördan gick vi på stan hela dan innan det var dags att lämna Tjeckien och bege sej hemmåt. nu är det ju nästan 2 månader sen så jag kommer inte ihåg allt, men jag vet hur fantastiskt roligt vi hade tsm! som louise sa: vi hade lika gärna kunnat åka till iran för min del, bara det är 9a! och jag håller sååå med! våran klass är helt underbar! OM ngn kunde förstå hur männskorna kmr bli saknade! nu kan jag bara inte förstå vart våra tre år har flugit iväg! Ni är bäst<33 (mitt inlogg har tyvärr slutat fungera vilket gör att jag inte kommer åt alla mina härliga bilder! annars hade jag gärna lagt upp lite mer!)
för 2 veckor sen sa våran (kan tilläggas väldigt omtyckta) klassföreståndare Katarina att vi skulle stå för den årliga modevisningen 4 dagar senare! det ville vi inte men katarinas vilja gick igenom och vi jobbade på med den hela veckan. dessutom skulle jag spela på bokkalaset.. så.. om ni vill veta har jag inte haft en hel vanlig skoldag på ca 2-3 veckor och ingen mer vanlig dag blir det! :( iaf.. när fredagen väl kom hade jag haft nervsammanbrott flera dagar och jag var sjukt nervös! jag skulle till på köpet ha med mej mitt lilla kusinbarn Alice. vilket hon var med på en vända..  sen på finalen ville hon absolut inte.. hon kände nog hur sjukt stressad jag var.. men det var nästan skönt att hon strejkade.. jag hade nog med att hålla koll på johan ;)  våran finalbestod i vilket fall som helst av ett dubbelbröllop mellan filippa och linus samt louise och hampus.. resten av oss var gäster i våra egnasydda kläder.. eller ja.. hela modevisningen bestod av kläder vi sytt själva.. vi kanske ska tillägga att killarnas kostymer var inte sydda av oss! det blev en lyckad grej iaf.. tror jag.. och klassen är överlägsnare än någonsin! inte nog med att vi åkte till prag (b och c har inte ens kommit så långt som till hanatorp!), sen var vi egoistiska nog att bara vilja ha 9a:are på modevisningen och nu har vi skrivit ett medeley till lärarna som ska framföras på våran avslutningsfest på måndag..ingen av de andra klasserna får för sej sånt lix.. men det är helt sjukt vilken bra klass vi har! sammanhållningen är på topp! och jag fasar inför nästa vecka.. :/ avslutningefesten.. hmpf! jag ska kompa klassen precis efter att jag har hållit tal.. och med den taktkänslan jag har kommer det gå sååå bra! (;  vi har redan sjungit den för Terje eftersom han inte ska vara med på festen och det gick i 110 takter/min.. ungefär.. det gick asfort och hur blir det då inte om hundra pers lyssnar! :S huu.. och det där talet.. X) jaja.. hanna ska få skämma ut sej en sista gång på örbyskolan!
jag har gått här 10 år nu.. och HUR sjukt är inte det på en skala? :O tiden fullständigt flyger iväg! och som min so-lärare sa igår: snart kommer vi träffas på mm och ni tjejer kommer gå omkring där med era stora magar.. och jag tvivlar inte på att det kommer ta lång tid.. tiden bara rullar.. huu.. det är skrämmande! i vilket fall som helst..
9a<33 bästa klassen nånsin!!
As we go on, we remember
alla the times we had together
and as ous lives change
come whatever
we will still be
Friends forever!<33

RSS 2.0