Allt som cirkulerar i skrivarens huvud.

Ja kära vänner! Jag är åter på benen vilket jag har varit sen i mars då jag drabbades av vinterkräksjukan. Helt enkelt förklarat har jag nu spenderat 2 dagar i skolan.
Igår, ja igår var en skum dag. Klockan 8.10 var mitt hår genomborstat (för sista gången), äpplet mer frestande än någonsin och humöret sådär måttligt bra. Det var dags för fischefoto förstår ni! Jag beräknar att vi var mellan 40 och 50 stycken som fick plats på ett och samma foto. Det kändes iaf som vi var fler än 10 på varje rad och vi hade 4 rader, men för säkerhets skull så säger jag "ni får se!" Så där stod jag, översta raden, 3 personen från höger, mellan någon-som-jag-inte-vet-vad-han-heter och Viktoria som inte var på sitt bästa humör. I handen höll jag en sak som jag gillar (det skulle man nämligen). Ett nyplockat äpple med 5 gröna blad på kvisten fick det bli. Ett konstverk i sej tycker jag. Viktoria hon hade med sej Stolthet och fördom och jag skämdes lite över att jag ens var i närheten av boken, usch! Ja, sen var det fischesamling i nomaden och efter det prov i människan socialt och kulturellt och jag har inte en blekaste aning om hur det gick. Jag var fortfarande på fråga ett när 2/3 av tiden hade gått. Jag skrev iaf konstant i en timme, sen valde vi kamratstödjare, åt lunch och promenerade till lasarettet där vi fick en föreläsning om hörapparater-ytterst intressant?! Speciellt eftersom vi 30 var inknökade i ett litet rum och ingen syre fanns att prata om. Höstsolen värmde oss på vägen tillbaka och sen var det en halvtimmes väntan innan det blev fotografering- en som inte blev så bra misstänker jag! Jag störde mej på fotografen till den högsta grad men jag överlevde utan att någon kom till skada. Fruktansvärd huvudvärk led jag av efter detta, Christina kom och räddade mej, vi begav oss ut i nomaden och efter bara ett par minuter såg vi självaste Sofia cykla förbi utanför. Återvänd blev hälsningen hon fick när hon svarade och sen fick vi övertyga henne om att det absolut inte var fischesamling där innan hon vågade sej in. Vi fick en timmes ventilationsstund och det ventilerades minsann! Min huvudvärk var inte mildare en timme senare när jag satte mej för att vänta på att Nicole och Sture skulle bli klara. Gissa om min huvudvärk släppte? Nejnej, från höger hördes följande: rum 1:piano-nybörjare, rum 2:sång-svängig sådan, rum 3:cello-Nicole och Sture, rum 4: Flöjtist, rum 5: Stråkensemble, rum 6: blockflöjtsensemble och slutligen rum7: Gitarrlektion. Hade jag lyssnat på var rum för sej hade det varit helt okej men denna blandning! Jag säger då det, jag kunde knappt läsa noter när det väl var min lektion! Tacka vet jag Sture, sicken vän!!! Birgitta, Ingrid, Klara och jag hade ngn sorts kolla-vad-ni-kan-grej innan jag äntligen fick åka hem efter en lång dag! Boken som ska vara utläst till fredag blev kvällens underhållning. Jag börjar tröttna kan man väl säga :P Grabben i kuvösen bredvid heter den för övrigt.

Dagens förmiddag tillbringades i konferensrummet och det tycker jag verkligen inte om. Carina Nyhage är verkligen en finemanglärare men rummet, det rummet alltså! Jag får huvudvärk så fort jag går in genom dörren. Här om någonstans snackar vi dålig ventilation! Väldigt vad mycket huvudvärk det blev i detta inlägg, icke trevligt! Jag ska genast försöka bryta trenden. Det blev lunch och teori på idrotten. Sen hade bi en sån där leka-lektion igen! Vi tycker så väldigt mycket om det :D Denna gången fick vi borsta tänderna på varandra och allt som man ska tänka på när man sköter någon annans munhygien. Ja, mkt ska man lära sej och det har vi konstaterat att det gör man bäst genom att skratta så man gråter! Oj, vad jag gillar gymnasiet vissa stunder! :D
Jag och Elin cyklade hem med mkt kyla och var tvugna att stanna i den värsta uppförsbacken för Elin cyklade in i mej när jag slog henne, vi har tagit upp gul-bil-leken igen förstår ni! Nostalgi, nostalgi<3 Och detta resulterade också ett skrattanfall som alla bilister fick beskåda, varsogoda!

Nu har jag skrivit klart min rapport och har antagligen gjort helt fel men kände att jag inte orkade lägga ner mer tid på ett litet jordprov så nu sitter jag bara och väntar på att Julia ska lägga upp förskräckliga bilder på facebook som det gäller att kasta sej över och "av-tagga". Hanna the tandläkare är smått nervös!

Jag har också tänkt börja med en liten grej på bloggen (bara ett tag) och alla ni som läser både min och Sofias blogg tror säkert att jag härmat henne med detta men nej, jag sa i nomaden igår vad jag har för plan och hennes ide ploppade (om jag förstod det rätt) upp när hon borstade tänderna igår, så mina vänner.. Jag var först! ;)
I varje fall tänkte jag för ett tag sluta skriva om vad som händer i mitt liv och istället sikta in mej på att skriva personliga tankar och tack till mina vänner och andra för den delen också kanske.. Så inom kort kanske just ditt namn råkar vara överskrift till ett inlägg och då kan du vara ganskaså säker på att det står en massa härligt om dej just där :)

Nu tänker jag och min värkande rygg gå och lägga oss och så får jag väl be en stilla bön att Julia har somnat ifrån bilderna!

God natt alles<3

Ljuva sömn!

Igår skrev jag ju ännu ett megainlägg, sen var jag katastrofalt trött så jag gick och la mej, klockan 23.00 tittade jag på klockan och släckte lampan. Det gick segt att försöka sova. Nästa gång det var dags för klocktittning var den 00.11. Men jag fortsatte göra mitt bästa, jag tror sannerligen att jag gick igenom hela Örby/Skenes före detta lovsångshäfte i huvudet. Klockan 02.17 tyckte jag att denna sysselsättning började bli seg. Magen min kurrade så jag tänkte att om jag äter något kommer jag säkert somna sedan. Pappa gick upp och höll mej sällskap i köket. Jag kände mej febrig och var väldigt yr. Så efter en macka och alvedon på barnsligt sätt gick jag och la mej igen. Far min övertygade mej om att man somnar med hjälp av lite alvedon. Hmpf! 04.10 var klockan nästa gång jag hade tröttnat på att komma på osjugna lovsånger. Sen kommer jag inte riktigt ihåg vad klockan var sista gången jag checkade. Runt 5 somnade jag äntligen iaf! Denna natt var inte sån att man slumrar då och då och tror att man har legat vaken hela natten, nej jag VAR verkligen vaken. Helt klarvaken låg jag där för mej själv 6 timmar då jag verkligen hade behövt sova. Och jag som var så gräsligt trött. Runt 8 ringde väckarklockan och far min kom återigen och gav mej moraliskt stöd, letade upp nummret för sjukanmälan till sektor syd och sen var det bara att somna om! Massa skönt. Rebecka ringde runt 11 och väckte mej. Sen har jag pysslat med foton och bara gått och njutit av att veta att mina klasskompisar har lektioner som datorkunskap och matte :). Och nej, jag har faktiskt inte dåligt samvete för att jag inte befinner mej i korridor c, nedervåningen på marks gymnasieskola! Jag hade aldrig orkat gå till skolan i det tillståndet jag befann mej i klockan 8. Då hade jag säkert ramlat ihop av trötthet. Mor och Far säger att jag har alldeles för späckat schema, i hope not! Men jag är mycket medveten om att helgen var lite väl intensiv! Jag tänker mej en bara-vara-dag på lördag eventuellt. Om det inte var då vi skulle till Jenny och Olof. Ni hör.. Det händer något jämt och jag älskar det, men jag kanske måste ta det lugnt någon gång då och då.. Jag funderar på det :)

Nu ska jag nog äta lite mat och sen ska jag klura på om jag ska göra msk-prov imorgon eller satsa på hemtenta. Det hade helt klart varit skönt att göra av det imorgon. Men då måste jag först lära mej åt vilket håll jag ska vända ansiktet på en döende muslim, vilka mediciner afrikaner använder sej av och vad sjukdomsorsaken anses vara för kineser. Vi snackar människan socialt och kulturellt med Gunlög Sibbeson Hjort~Me like! Sen hoppas jag på ordentlig nattsömn nästa natt! Det är jättemycket välbehövligt just nu!

Ha en finer dag, och sov som stockar om ni kan (:

En mastig och härlig helg!

Jag har så inte hunnit sitta vid datorn någonting på massa dagar! Allt har verkligen gått i ett så nu tänker jag dela med mej av långhelgens upplevelser! Läs och njut!

Torsdagen~Har jag någonsin varit mer stressad? Jag vaknade 2 timmar tidigare än planerat och var trots detta faktum riktigt pigg! Det var verkligen en annorlunda känsla men dock så härlig. Och inte innan sista lektionen kände jag någon huvudvärk! Fantastiskt! På engelskan "roade" jag mej med att skriva ett schema över eftermiddagen och vad som skulle hinnas med. Detta var vad jag kallar riktig planering ska ni veta, ungefär var 10 minut kom en ny grej som skulle fixas. Men icke blev jag mer lugn över att jag hade en tidsplan som skulle hjälpa mej, tvärtom. Jag blev försenad 20 minuter redan i väntan på bussen! Sen fick jag äta snabbt som bara den innan det blev pianolektion. Ja, den skulle gått på 20 minuter hade vi bestämt på morgonen (3 telefonsamtal!!), Lilian och jag. Men icke.. Min tidsplanering halkade efter hundra gånger mer! Efter 50 minuter kände hon sej klar med inlärning av dagens sånger! Jag var multistressad och cyklade hem i en rentav livsfarlig fart. Duschade gjorde jag nog på mindre än 3 minuter-rekord! Sen packade jag på något längre tid och hann ta några toner på cellon innan jag, min sovsäck, min kudde och en jumboväska tog mors cykel till församlingshemmet. Jag har nog aldrig cyklat mer ostabilt, hela cykeln vinglade fram över hela vägen på grund av väskan på armen, icke bra. Väl i fh hade det inte kommit så många, men handling stod på schemat. Ida, jag och Johanx2 åkte till Willys och diskuterade om allt! Val av tomatsås, skinka, youghurt, glass, choklad, verkligen allt! Det tog tid för oss att komma genom affären men riktigt trevligt var det och uttittade blev vi. Vi lät som gamla envisa människor som inte kommer överens någonstans. Men som sagt, riktigt roligt.. tills en liten incident hände. De flesta av oss tyckte bara det var roligt och nej, dygnet blev inte förstört! Brandmannen som besökte församlingshemmet hade tagit min hårfön till hjälp för att blåsa bort lite rök, ja där ser man vad bra det är att tjejer tänker på allt! ;D

Rebecka och hennes "lillkusin" var de enda människorna som var fina nog att laga mat till oss. Vi andra tröttnade ganska fort. Ett litet "möte" hölls i kajutan innan Elias och Johan E satte igång att riva stället. Jag räddade det som räddades kundes (knasig svenska), alltså bar jag iväg församlingens två största kristallvaser. De var riskabla nog att stå i närheten för två galningar! Sen började de härja i närheten av vaserna också, då bestämde jag och Christina oss för att gripa in! Detta gick ju inte an! Vi kämpade som dårar och efter ett slag la sej kriget. Tack och lov!

Vi åt och sen har jag minnesluckor, eller så var det helt enkelt så att vi inte gjorde något speciellt. Jag tror bestämt alternativ nummer 2 är alldeles riktigt! Jo förresten, vi käkade fondue och köket såg ut som ett slagfält! Några snälla personer tog hand om detta, sen kommer de där "minnesluckorna" tillbaka. Klockan 3 vet jag i varje fall att vi hade mini-aftonbön och jag läste något som jag inte visste varför jag läste men som jag läste ändå. Jag var trött, inte så konstigt, så stressad som jag var den dagen har jag nog som sagt aldrig varit.

Klockan 9.29 vaknade jag av en förskräcklig kramp! Vänster baksidasmalben krånglar just nu av någon skum anledning. Usch vad ont det gjorde och alla tjejer låg och sov så inte kunde jag klaga heller. Jag gick upp, hälsade på personalen som redan varit igång en god stund och sen gick jag och kollade om någon mer typ var vaken. Jadå, Johan L satt och kollade film så vi bestämde oss för att fixa frukost vilket vi också gjorde. Så grejade vi och gick och väckte alla människor. När de kom upp var det ganska roligt att studera alla förvånade ansikten man såg. Ja där satt nämligen 4 personer, en präst, en ekonom, en musiker och en ekonomassistent(?) och hade förmiddagsfika. Så där satt de i köket och åt bullar medan vi satte oss i samlingssalen och åt frukost. Jag har minsann glömt berätta vilka som umgicks detta dygn. Det var: Systrarna Larsson, Sofia, Christina, Ida, bröderna Ekelund och bröderna Larsson, Elias, jag, Simon A samt systrarna S. Jag hoppas jag inte har missat någon nu.

På förmiddagen åkte jag, Rebecka och Maria med mor, far och Gustaf till Kinna och uträttade lite ärenden som en vuxen hade sagt. Jag hade nog sagt 'fixade lite grejer sådär'. Och jag träffade min favoritmorbror på hemköp :). När vi kom tillbaka till fh väntade god mat i form av bandpasta och köttfärssås, bra lagat! Christina, Johan E och jag diskade och sen försökte jag prata i telefon med Viktoria. Gick ju måttligt bra ;)

Vi tog oss en promenad 6 personer runt kvarteret och sen spatserade vi också fram och tillbaka framför Sofias köksfönster. Nästa grej på schemat var övning inför dagens lovsång under nattvarden som vi lovat hålla i. Det gick väl allt annat än bra men vi försökte iaf under ca 1 och ½ timme. Det gick ganska katasrofalt som sagt och när det var planering begav Viktoria och jag oss hemåt för att vara sociala mot sysslingarna. Väl hemma drabbades jag av svår trötthet, jag hade ju trots allt bara sovit 5 och ½ timme och jag är av människosläktet som egentligen behöver minst 10 timmars sömn/dygn. Men Andrea, Viktoria och jag hade några trevliga timmar innan jag och min kusin återigen begav oss till fh där Horreds ku var på besök. Vi hamnade mitt i en aftonbön och jag tvivlar på att fler människor har vart på Örby ku samtidigt? Jättemassa folk som iof stack en kvart efter vår ankomst, så vi var hemma redan klockan 11 igen. Skönt tyckte trötta jag.

Igår var det upp och hoppa klockan åtta. Vilket fint rim jag fick till :). Strunt samma, klockan 10 infann vi oss på Kinna bibliotek, Sture, jag och mitt moraliska stöd. Vi hann träna igenom en del innan Carola Melo dök upp och helt plötsligt var klockan elva ;) en sisådär 15 personer kom och lyssnade på detta spektakel. Det hela gick väl bättre än jag trodde det skulle tror jag (min svenska är på topp denna afton!). Innan konserten försökte få mej på andra tankar. Snällt av honom! Han satt och pratade om mitt enligt honom vackra hår och vilken längd jag har som mål, gamla goa Sture :) Men tro det eller ej, jag var faktiskt inte nervös trots att jag inte tränat det minsta! Efteråt fick jag däremot en smärre chock när jag insåg att Stures familj var på plats. Perssons har barn som spelar på gbg-operan och så sitter jag där och spelar trots att jag egentligen inte kan. Detta gjorde mej förfärligt modfälld men Sture var förstående som vanligt och jag fick nog den mest peppande kramen jag någonsin fått! Den var mer än välbehövlig vill jag lova, och sen kändes allt mycket bättre :)

Viktoria och jag gick runt lite i Kinna innan det blev dags att ta bussen (med cello och allt!) hem och äta, ta det lite lugnt. Sen på en buss igen, utan cello denna gång. Vi for till Sätila på läger. Ja, läger för några timmar. Kfu hade höstläger, jag drabbades återigen av en svår trötthet och den blev inte bättre av att jag var strängt tillsagd att inte sjunga Pärleporten eller Ovan där.. Det gjorde jag ändå ;) Högt prioriterade sånger i mitt liv<3 Det pratades massa fint med Cornelia och vi var en stund i idrottshallen innan vi åt och sjöng lite. Jag var som sagt megatrött så jag tänkte ta 20-bussen medan Viktoria tänkte ta 22-bussen. Det slutade med att vi båda åkte hem vid 8, Tack och lov. Klockan 23 sov vi gott båda två.

Imorse var det jobbig väckning klockan 8 again! Runt 9 befann vi oss i Örbys vackra kyrka. En upplevelse det hela minst menat! Vi tränade en timme och jag tackar återigen er som ställde upp och hjälpte mej med mitt löfte.  Sofia på flöjt~Danke, Johan E på kongas~Thank you, och Viktoria, Christina, Ida och Maria som sjöng~Totacockok! Det hela gick som det gick! Jag råkade ta en vers två gånger- detta innebar att jag drabbades av svår skrattabstinens men jag var tvungen att fortsätta spela så det gjorde jag. Välsignelsen som vi sjöng efter nattvarden gick bättre än den har gjort när vi övat och jag bytte (100% sant!) bara takt en endaste gång, otroligt!! :D Idag var det också min tur att ha bilderna på powerpointen.  Döden och livet var temat och det var oerhört skönt att folk verkade tycka om bilderna, jag tyckte det var ett svårt tema!
Tack igen i alla fall! Det var jätteskönt att ha er där :)<3

Idag har jag sovit en stund efter maten, Viktoria också naturligtvis. Jag var fullkomligt slut så det var skönt. Sen var jag iof ännu tröttare men kaffe som blivit en kär vän hjälpte mej tillbaka till civilisationen. Jag och Viktoria sjöng och rensade ut kläder innan hon åkte och min familj återvände till Örby.

Detta inlägg blev väldigt mycket längre än jag hade tänkt, men trogna bloggläsare läser ändå ;)
Jag ska göra mitt bästa för att undvika sådana här mastodontinlägg, det är svårt men jag ska försöka!


Ha det finast alla härliga människor, och stort tack till alla er som gjort min helg underbar och tröttsam :D
Kärlek<3

Livet leker i Skene :)

Oj vilken dag jag är mitt uppe i! Det har varit en underbar dag, trots allt regn! Jag började dagen i en husvagn, det lät skumt men så var fallet. En fullständigt knökfull husvagn som står på skolans parkering, en religiös sådan. Fische hade tisdagsmöte i vagnen som jag inte längre minns namnet på. Trångt, mysigt och härligt :) We like och nu är även Julia fast! We likear ännu mer :) Sen var det lektion, ganska seg sådan tror jag, jag minns iaf inte något speciellt från den. Lunchen bestod av fisk, vanlig skolmatsstandard och helt okej. Sen kommer vi till dagens höjdare! Vi begav oss upp till kåk där Josefine och Johanna redan var i full gång med att tvätta håret på varandra. Vi belägrade oss i köket, och jag blev offer no.1 till hårtvättning. Jag och Julia arbetade väldigt effektivt! ;) Istället för vanliga "kranar" använde vi oss av blodpåsar(?) inte en aning om vad de heter men något i den stilen, droppåsar kanske. Vi hängde upp påsarna i krokar på väggarna och sen satte vi igång. Julia var tvungen att fylla på den 4 gånger innan mitt hår ens var genomblött. Då hade hon redan tröttnat och sen skulle det schamponeras och tvättas ur också. När proceduren var avklarad stod Julia i en vattenpöl och vi skrattade! Men Olivia, Elina, Josefin och Johanna som också lekte frisörer i köket förstod inte det komiska. Julia blev nästa offer och det hela  började katastrofalt. Jag förstod mej inte på låset på slangen och helt plötsligt sprutade det vatten över hela min klasskompis. Vi skrattade som galna flodhästar, Julia ramlade ihop på golvet och jag höll på att halka omkull i allt vatten på golvet! Vi var inte långt ifrån att kissa på oss, Julia hade dock blöjan på fel ställe, runt axlarna istället för där den nästan behövdes. Som tur var hände inga olyckor utan läget var stabilt. Sen blev det tvättning på riktigt och jag behövde bara fylla på påsen en gång till skillnad från den andre damen som sprang och fyllde på säkert 5-6 gånger. Vi snackar olika tjocklekar hårmässigt! Det var en enda pool i kåk när vi var klara, Julia och Hanna är hela klart de som egentligen borde gått frisör!

Sen blev det ännu roligare, vi skulle tvätta en docka och bädda och ha oss. Alla andra var redan klara (mitt hår tog några år att komma igenom eftersom tjockleken är ganska absurd som sagt) så vi fick fortsätta själva. Det började ännu sämre än hårtvättningen, huvudet på vår kära Brytthild fullständigt flög av när vi skulle byta kläder på människan! Ojojoj vad vi skrattade! Som tur var var vi ensamma (trodde vi) i kåk. Plötsligt hittade vi en trappa och utforskade huset. Vem satt inte där uppe om inte den självaste gamla ungdomsutvecklaren, så vi fick en trevlig pratstund med henne. Helt random hör vi någon förskräckt flämta till. Kom inte och tro att vår kära lärare hade återvänt och nu undrade vad vi egentligen håller på med. Ja där låg den stackars dockan helt blottad och våran lärare erkände att hon aldrig vill ha oss som vårdpersonal som gammal. Vi var galet trötta och bara skrattade! En helgalen men fantastiskt rolig dag! :)

Det har hänt igen! Jag har lyckats spara som utkast istället för publicering så denna dagens inlägg är egentligen gårdagens men ja.. Det viktiga är väl egentligen inte datum utan mer innehåll (:

Denna veckan har jag varit något ohyggligt trött. Jag antar att jag fortfarande ligger efter i sömnen, Sara och jag hade en riktigt trevlig dag i söndags och vår vinprovning tillsammans med Ulrika och Erika drog ut på tiden så söndagen blev alldeles för sen även den. Jag tror minsann att jag glömt berätta att jag på väg till Sara höll på att köra ihjäl en tant och hennes 2 hundar och det var inte roligt! Men jag har mina argument till varför, helt plötsligt började 2 personer i baksätet krångla. Mor min började babbla strunt vilket störde min koncentration och min bror, ja han var ännu värre. Han började sjunga och klappa händerna och för en sekund tappade jag totalt kontrollen och sen när mamma skrek insåg jag att jag var på väg rakt mot damen och sen berättar jag inte mer för det fick mej på dåligt humör.. Men jag kan ju tillägga att kvinnan fortfarande lever. Hon gjorde det i söndags kväll i varje fall :)

I måndags var jag oförskämmt trött hela dagen och när jag kom hem satte jag ett mål att gå och lägga mej senast 9 för att få sova ut. Precis då ringde grannen och ville att jag skulle sitta barnvakt för deras två små töser den kvällen. Så klockan 20.50 drack jag massa kaffe och 21.10 var jag på plats. Jag gick i sömnen dit kan man väl säga. Så slog jag mej ner i soffan, började plugga och sen åkte fadern i huset, jag gick och låste dörren (för säkerhetens skull liksom) och sen trodde jag defenitivt att sömnen var nära. Jag tassade på tå mellan 3-åringen och den lille som är ett och ett halvt. Båda sov som stockar och jag fick försöka roa mej själv. Jag slog mej ner vid facebook en stund där Paulina Bohlin muntrade upp mej. Men jag fick liksom ingen riktig ro, det var ju trots allt inte mina barn. Så satte jag mej en stund på golvet hos den lilla sockerbiten Stina och checkade att hon verkligen andades, jag upptäckte också att nappen åkt ut så den proppade jag in igen :) Jag kom fram till att jag mer än gärna blir mamma någon gång i framtiden. Det var väldigt rogivande att bara titta på denna lilla söta, sussande sak. Jag vågade inte gå in till Saga, tänk om hon hade vaknat och blivit livrädd! Jag antar att de båda var helt ovetandes om att deras mor och far inte var hemma. Men från dörren noterade jag att under de 1 och ½ timmarna jag "vaktade" dessa pysar rörde hon på sej en gång. Ja, hade jag varit lite piggare hade det nog blivit lite mer med pluggandet men barnskådning var ett fint avslut på den dagen det med :) Och ja, jag sitter gärna barnvakt för dem fler gånger!

Igår har jag ju precis berättat om, fast igår då. Det blev konstigt, men jag är trött och orkar för tillfället inte omformulera mej.

Idag har jag haft en sisådär-dag, oerhört trött som vanligt! Detta gör att jag tänker alldeles strax lägga mej för att orka med morgondagen då folket ska ha megaroligt :D  Jag är äntligen klar med min engelskarecension och om ni anade hur skönt det är :) Sen har jag varit ute och grävt upp lite jord också.. Imorgon är det bara jobbiga 90-minuters-lektioner och endast 5 minuter emellan de 2 sista. Gäsp!

Nej nu blev det här ännu ett långt inlägg. Jag beklagar ni som tycker det är jobbigt!

Natti natti :)


Den trötte talar.

Min helg har innehållit alldeles för lite sömn, så om jag skriver konstigt beror det på att jag inte är riktigt klar i knoppen så att säga.

Fredagen bjöd på 2 ensamma cykelturer, till och från skolan. Min kära kompis Elin har gått och fått svininfluensan, eller så är det en vanlig förskyldning. Väl hemma fick jag vara jättesnabb, äta med päronen, duscha riktigt fort och trots att jag halv stressade ihjäl mej hann jag inte blåsa mitt hår. Det fick jag göra samtidigt som Ida, Jessica, Christina och jag planerade inför nästa vecka då vi ska riva församlingshemmet mitt i natten när vi spelar in en alldeles egen rysare :)  Resten av kompgruppen kom och vi  försökte oss på att öva, vilket gick? Helt totalt åt skogen skulle jag vilja säga.. :P Sen åkte vi till Turh och Martin där vi pratade kärlek hela kvällen. Ganska intressant blev det trots allt. Jag trodde jag skulle somna i början och sen gjorde min förskyldning att näsan inte klarade av att andas. Men kvällen var trevlig även om jag var ganska trött. Runt halv 2 sov jag gott och illa nog vaknade jag redan halv 8 och sen gick det inte att somna om. Jag satte mej och började planera lite album. Fortfarande vill mitt inlogg inte sammarbeta så om någon har mina pragbilder är jag innerligt tacksam om den/du/han/hon/det vill skicka dem så snart som möjligt :) Så ska jag äntligen få börja pyssla med detta årets bilder. Det kliar i fingrarna på mej :)

Höstsolen var underbar igår, det är den iof nu också, men igår satt jag ute och läste min bok ca 2 timmar. Jag fattar fortfarande ingenting typ, men men, jag kan i vilket fall som helst säga att jag har läst den snart! Sen åt jag innan busschuffören och jag åkte till Skene. Fast han fortsatte såklart. Fische hade läger och jag kände att jag ville lära känna typerna där så det gjorde jag :) Vi planerade, lyssnade på föredrag, åt, lekte massa djungeltelegrafen, spexade, hade aftonbön och sen godnattsaga. Jag och Nicole hoppade sagan och fick oss en fin liten ventilationsstund! Jag saknar Hanna-Nicole-tiden vi hade! Den var underbar men nu ska vi antagligen börja spela tillsammans igen! Det hade varit hur sjukt roligt som helst :D Fast nu existerar vi i en mognare variant(förhoppningsvis). Vi gick under dagen också igenom massa espeviksminnen och tjenare mor vad vi skrattade! Grymma tider vi har haft! (: Halv 1 blev det dags att åka hem. Någon hade gömt Gustafs skor, så Katarina, hennes yngste son och jag satt i bilen och gick igenom dagen typ. Sov gjorde jag nog runt 2 och sen väckte min bror mej imorse. Jag var i kyrkan där några folkare också var, trevligt med folket skulle jag vilja påstå!

Nej hörrni, nu är mamma klar med maten, jag är hungrig och så fort efterrätten är nerstoppad i magen ska det åkas till Tostared och jag hoppas verkligen på en riktigt trevlig dag! :D  Sara, here I come!<3

Ha en härlig dag alles! :)
Kramar!

Bring it all back!

Min dag.. Ja min dag! Den.. jag vet inte vad jag ska säga! Den har varit omväxlande!
Vi började med 90 minuters naturkunskap. Så sjukt onödig fakta kändes det som! Sen blev det lunchrast. När jag ätit klart var jag på dåligt humör och behövde min kära Viktoria mer än mest. Till min stora lycka hittade jag henne. Hon stog och diskuterade via telefon med en snubbe från kommunal och det hördes på lång väg! Hejjahejja oss! :D Så fick jag sitta med henne och äta en gång till, det behövde jag! Efter denna uppmuntring sjönk humöret snabbt igen. Engelska 90 minuter för kass lärare.. Behöver jag säga mer? Svar NilsEmanuelJonas! Fy och blä, en bensträckare och sen samhällskunskap 90 minuter! Min dag var kass! Slutade gjorde vi vid 3, då blev det fika med Sofia innan jag följde Viktoria till bussen och blev rejält skrämd av vår käre kusin Andreas men det var trevligt ändå.. Så jag blev på lite bättre humör tack vare två underbara kusiner :) Tack ska ni ha! När jag kom hem kom jag på att en pianolektion väntade mej typ direkt. Jag var inte särskilt motiverad men det gick bra! Blev mest tjöt, vi är bra på det Lilian och jag :) Det bestämdes också att de söndagar hon är ledig ska jag spela under nattvarden så till nästa vecka söker jag medhjälpare och har redan vunnit 4 :) Feels good! :)

Ni undrar säkert över min överskrift! Ja, om ni visste vad jag älskar denna låt! Det är svårt att förklara, Viktoria och jag bara har den i våra hjärtan sen barnsben och det ligger så sjukt mycket nostalgi bakom den.. Här mina vänner: http://www.youtube.com/watch?v=POEzC0UMVxM Lyssna, njut, skratta och sjung allt vad ni kan. Jag lovar- Ett toppenhumör väntar er! :D  Kärlek till både Viktoria och våran musiksmak :)<3

Nu är jag så trött så trött, men Sofia väntade sej ett inlägg så jag fick hinna med det också!

God natt och sov gott alles!
Imorgon är det heeelg!! :D

Bara för att lyda Viktoria!

Viktoria har bett mej göra samma lista som hon har på sin blogg så nu gör jag det! Bara för att göra dej glad kevinna :)

1. VAD HETER DU?
Ruth(turh!) Hanna Linnea Petersson

2.VAD ÄR DET FÖR FÄRG PÅ BYXORNA DU HAR PÅ DIG?
svarta

3.VAD LYSSNAR DU PÅ JUST NU??
Mama do

4. VAD GJORDE DU I GÅR KVÄLL??
Satt med Ida på en trottoar, vinkade till Ing-Britt, pluggade och spelade massa cello.

5. VAD VAR DET SISTA DU ÅT?
Ett äpple, himmelskt gott!

6. HUR ÄR VÄDRET HOS DIG JUST NU?
Molnigt

7. DEN SISTA PERSONEN DU TALAT I TELEFONEN MED?
Moster :)
 
8. DET FÖRSTA DU LÄGGER MÄRKE TILL HOS DET MOTSATTA KÖNET?
Humorn tror jag. 

9. BESKRIV EN PERFEKT DAG.

Den var svår minsann! En ledig dag tror jag. Spenderandes med antingen närmsta tjejorna eller folket. En dag full av skratt skulle jag nog svara :D

10. HUR MÅR DU IDAG??

Kanoners faktiskt! Som vanligt typ.. Var dock lite depp imorse innan orienteringen var gjord men sen sjöng jag pärleporten så det ekade i skenes skogar och efter det har jag haft roligt med Rebecka och Linnea när vi bytte blöjor typ och vi skrattade som jag-vet-inte-riktigt-vad :D

11.VILKEN ÄR DIN FAVORITDRYCK?
Mjölk.

12. FAVORIT ALKOHOLBASERAD DRYCK?
cider, svag sådan.. man är ju nykterist ;) 

13. FAVORITSPORT?
inte en aning, ganska ointresserad :P

14. HÅRFÄRG?
mörkblond

15. ÖGONFÄRG??
blå 

17. SYSKON OCH DERAS ÅLDRAR??
Gustaf 11 

18. FAVORITMÅNAD?
april, augusti och december! 

19. FAVORITMAT?
kycklingfileer med marinerade vitlökar

21. FAVORITDAG PÅ VECKAN??
fredag 
 
22. FAVORITHOBBY??
Musiken, träffa folk och vara ute :) 

23. ÄR DU FÖR BLYG FÖR ATT BJUDA UT NÅGON?
blyg vet jag inte, men det finns nog ingen jag vill bjuda ut är jag rädd :P 

24. FAVORITLÅT(ar)?
pass! det finns megamånga!

25. SOMMAR ELLER VINTER?
Båda, men mest sommar.

26. KRAMAR ELLER KYSSAR?
Kramar
 
27. FÖRHÅLLANDE ELLER ONE-NIGHT STANDS?
 Förhållande
 
28. CHOKLAD ELLER VANILJ?
Choklad
 
29. VAD GÖR DU OM FEM ÅR?
pluggar antagligen.
 
30. VAD GÖR DU OM TIO ÅR?
Bor på landet med någon trevlig snubbe, kanske små söta ungar också :) 
 
31. OM DU VILL HA BARN, VAD SKA DE HETA?
Tindra, Vanillia, Efraim.   
 
32. VAR BOR DU NU OCH MED VEM/VILKA?
I Örby med Mor, Far och lillebror
 
33. VAD LÄSER DU FÖR BÖCKER? FAVORITBOK?
Jag läser typ inte men jag har en absolut favorit: Kärlek som befiar!
Helt amazing!!

34. HUR SER DIN MUSMATTA UT?
blå

35. FAVORITSPEL?

vet faktiskt inte

36. KAN DU NUDDA DIN NÄSA MED TUNGAN?

Icke

37. KAN DU KORSA ETT ÖGA ÅT GÅNGEN?
Nej

38. ÄR DU ROMANTISK?
ska jag svara på det själv?

39. SKULLE DU SÄGA SJÄLV ATT DU ÄR LYCKLIG?

OM jag är :D

40. NÄR FYLLER DU ÅR?
20 april, född exakt 104 år efter Hitler.
 
41. OM DU VILL GIFTA DIG, HUR SKA DITT BRÖLLOP SE UT?
gärna i Örby kyrka, vit brudklänning med släp, en finer bukett och gärna en finer man också ;), massa folk och massa, verkligen massa musik! :)

 42. FAVOURITFÄRG?
röd

Så Viktoria, det var det!

Idag har vi som sagt orienterat, jag var oerhört omotiverad i början.. Sen började jag plåga Julia och Olivia med Pärleporten och sen dess har jag mått kanoners! :D
Jag, Rebecka och Linnea hade (också som sagt) en extremt rolig stund i kåk i eftermiddags! Jag har aldrig sett Linnea skratta som hon gjorde, så ni förstår nog att vi hade trevligt :)
Nej nu ska jag försöka pränta ner något på blogg nr 2.

Kramar från en kissenödig människa.


Livet som det ser ut just nu.

Ja mina vänner, då sitter man i skolan med Rebecka mittemot och Josefine en meter ifrån. Hon misshandlar min cello för tillfället, men den behöver värmas upp inför min lektion så det är kanoners!

Jag erkänner för typ etthundrafemtioelftemiljarde gången att jag är sämst i bloggning. I söndags var jag inte i närheten av en dator och inte igår heller för den delen.
I söndags fick jag ett sms från Rebecka som gjorde att jag fick nostalgikänslor. Hon skrev att hon satt i Skene och att jag skulle varit där för Pärleporten stod på programmet. Men, jag var inte där, tyvärr! Den 4 oktober däremot.. Ja då blir det pärleport för mej också :)    Jag tillbringade min dag tillsammans med 3 kuiner, och lite annan släkt. Oerhört trött var jag men släkten är väl alltid trevlig!

Igår pluggade jag cellen. Enodplamatiska retikelsystemet, ribosomer, centrioler, mitokondirer, tvärstrimmig muskulatur, epitelvävnad var något av det jag försökte få in samtidigt som min far stod bredvid mej och vidgade mina kusnskaper om bysthållare. Ja det var svårt att få någon ordning på den där koncentrationen och pappas tjat var inte det enda som avbröt min inlärning. Jag drogs alltför ofta till flygeln och mitt gröna kollegieblock med mitt försök till ny låt i.
Under eftermiddan och kvällen var jag också iväg och fotade den röde. Bilen alltså. Den ska äntligen säljas till min alldeles egna glädje! För intresserade kan jag meddela att kopplingen tar alldelles (och då menar jag verkligen alldeles!!!!) för högt upp. Helt värdelöst som sagt!
Jag har också röstat för första gången i mitt liv. Något som bjöd på en del skratt är jag rädd. Min far och allas vår kykoherde hade i varje fall rätt roligt åt mej! Det är väl iof trevligt att man kan glädja någon. Efter denna milstolpe i mitt liv(??) tittade jag in en sväng i Örbyskolans lilla gympasal där ku hade vanlig måndagsaktivitet. Men bandyn var igår basket tror jag bestämt! Och sen blev det mer vävnader och muskulatur och allt. Vi gjorde provet idag och om jag har rätt känsla har det gått bra.

Imorse var det fische. Jag tror att jag är smått fast i tisdagssamlingarna redan men det känns bra att börja dagen där så det är coollugnt.

Nu är det bara jag och Josefine kvar här. Rebecka har åkt iväg för att rösta (ni kan vara lugna, jag har noga instruerat henne om vad man ska välja för säkra ku-kvällar!).
Om exakt 47 minuter börjar min cellolektion vilket jag har gått och sett framemot hela dagen. Jag vet inte varför, jag har inte tränat alls, jag har bara just sett väldigt mycket fram emot detta! Men innan det är det ensemle med gymnasieorkestern.. Lite nervöst faktiskt, jag känner ju alla figurer men Birgitta har jag aldrig haft som pedagog innan så det kan nog bli spännande.

Och vet ni vad!?! Jag av alla människor på jorden har ställt mej på kö till flöjtlektioner och Ingvor sa att jag nog kommer komma med redan i höst! :D Är det inte fantastiskt?  Hahaha, jag som aldrig i mitt liv varit blåsare ska nu börja ge ljud ifrån mej med hjälp av en bit stål och inte bara med massa hästsvans. Det är faktiskt ganska fachinerande tycker jag! Och det instrumentet som är så vackert ska alltså bli vanhelgat av lilla mej. Yes man, här har ni mej.. Hanna som önskar att hon kunde spela piano, cello, fiol, gitarr, lite blockflöjt, orgel, och nu även flöjt! Åh, det ska bli riktigt roligt faktiskt!! :D

Nu har jag totalt tankestopp så nu är det väl bäst att ta några toner på cellon. Det är synd om killen som sitter i samma rum som jag fast en sisådär 5 meter bort, men Josefine.. Nej hon ska inte klaga ;)

Ha en finer dag
/Kevinnan som älskar sitt oväsende till musik!


Dagarna som gått då jag glömt min blogg.

Det börjar märkas symtom på dålig bloggning och överskriften säger er sanningen. Jag har helt enkelt glömt!

I onsdags hände ganskaså mycket faktiskt. Det hela började på lunchrasten då Viktoria, Carina, Gunlög och Berit skulle medverka på ett möte. Viktoria ville att jag skulle följa med, det gjorde jag och drog samtidigt med mej Rebecka och Linnea. Vi gick upp till b och in i ett klassrum. Vad möter oss om inte 20 politiker i utbildningsnämnden som synar oss uppifrån och ner och ber oss presentera oss. Vi ställde oss på en rad och sa namn och klass och allt. Jag hade jättesvåra problem, jag började nämligen tänka på att jag av alla människor stod på ett möte med politiker och hur fel jag hade hamnat så jag hade fasligt svårt att hålla inne skrattet. En jobbig stund skulle jag vilja påstå. Sen fick vi 4 elever visa vägen ner till op-korridorerna och in i vårat klassrum där vi befalldes att ställa oss på en rad ännu en gång. Denna gång behövde vi inte säga allmänna fakta utan vad vi vill bli och vad vi har för mål och sådär. Viktoria stackarn skakade när dramat var över. Jag fick mej däremot ett gott skratt :) Det hela var ganska festligt, och som någon av mina vänner så fint uttryckte det "det är bara när man umgås med Hanna man blir inblandad i sådana konstigheter" En träffande beskrivning enligt mej :)
När vi hade slutat drog vi in en drös folk i op-rummet och alla som var icke-opare blev utkörda av Gunlög. Christina har fortfarande inte släppt denna händelse och jag tycker fortfarande det är väldigt roligt! ;) Så vi satte oss på gatan, Andreas och Johan diskuterade fiskespön, jag försökte plugga och resten bara tjötade. Mitt plugg gick nästan bakåt istället. Efter en stund tog vi bussen till Örby och Christina, Ida, Johan och jag var en stund i fh innan vi drog oss till Hanatorp där även bröderna Larsson joinade. Jag satte mej på gräset och bevisade att jag visst kan spela fiol. De andra instämde väl inte direkt, men ändå :P Sen kom systrarna Larsson, Sofia och Linnea och vi satte oss alla 10 på strandkanten och käkade pizza innan vi stack hem till Larssons för fobollskollande. De flesta av oss var hyfsat intresserade medan vissa av oss bara babblade, jag ex. :) Det var i vilket fall som helst en riktigt trevlig kväll det. Den tackar jag för :)<3

Torsdagen spenderades givetvis i skolan och i matsalen fick jag och Julia sällskap av självaste Johan Larsson som kom och åt med oss. Sen väntade en av veckans värsta lektioner, just det, engelskan! Men om ni visste hur överlyckliga vi blev när vi fick sluta 45 minuter tidigare! Underbart! Efter långrasten vi alltså fick hade vi en vikarie. Bjarne hetta han tydligen och var en människa som jag trodde jag skulle bli tokig på! Som tur var hade jag Josefine bredvid mej. Ett bra moraliskt stöd! För oj vad jag var nära på att explodera! Jag klarade verkligen inte av mannen, jag var glad när dagen var över! Solen lyste på mej när jag cyklade hem helt själv och väl hemma blev det en massa matte ute och varmt var det! När jag kände att jag inte orkade plugga mera tog jag mej en promenad till Furets. Där hade jag en finer stund för mej själv, stillsamt, lugnande, vackert och allt! Ja det var skönt och egenventilerande.

Igår hände typ inget i skolan tror jag. Men när den väl var slut cyklade jag och Elin till Kinna för hon skulle till frissan och permanentas medan jag helt lonely cyklade hem, åt och sen kom Viktoria. Vi hade massa trevligt när vi gjorde oss iordning för kvällens ku. Vi lyssnade på massa härlig gammal musik som vi båda minns från vår tid som mini. S club 7 är fortfarande än favorit ;) Viktoria gick lös på mitt hår, och därmed alltså också plattången. Någon timme senare satt vi i fh, jag framför alla i halvcirkeln som sjöng eftersom jag spelade cello. Sofia och jag spelade Bachs Air. Jättevackert? Hmpf! Efter ca 3 gångers spelade kom jag på att det var 2 korstecken istället för ett! Inte konstigt att det lät knas! ;) Klockan 19 anlände resten av ku-folket och kreativ verkstad påbörjades. Jag glömde dock mina små kort i församlingshemmet igår kväll. Vissa gjorde galet fina grejer och det var främst killarna som lyckades med detta! Jag var imponerad! Nu sa jag inte att alla var lika duktiga, jag blev utnyttjad av en viss Johan som inte orkade måla sin livboj själv. Men man får väl ställa upp ibland antar jag?! Jag säger då det! Fika stod som nästa programpunkt innan det blev pingis. Jag som verkligen suger i pingis orkade bara en vända innan jag tröttnade och hittade på något annat. Just vad kommer jag inte ihåg dock :S  När pingistyperna var klara väntade aftonbön, en fin sådan men min rygg började påminna mej om att den finns igen :/ Och efter aftonbönen blev det ventilationsstund i andaktsrummet. Det var skönt att få prata av sej lite!! Om ni visste hur trött jag var när det var färdigbabblat! Så tillsammans med Viktoria och Elin vandrade jag hem genom Örby. Och fortfarande är jag smått irriterad på mej själv för att jag började skriva dagbok den där dagen för 5 år sen. Viktoria låg bredvid mej inatt och sov gott medan jag präntade ner min dag. Till skillnad från förra fredagen tog det bara trekvart denna gång :P Så runt 1 somnade även jag och när jag vaknade imorse vände jag på huvudet och fick se ett par fötter istället för ett huvud! Viktoria den filuren hade vänt på sej i natt!

Vi mornade oss innan vi åkte till Marten. Gick runt, träffade på en viss ku-ledare som glömt höra av sej och säga att jag och Christina inte alls skulle sälja böcker idag. Det tackar vi för!! *Not!* Så gick vi där hela förmiddagen alltså. Jag träffade min gamla so-lärare och han gillade min alliansbrosch! :) När jag ändå är inne på politik kan jag nämna att jag hamnat i både sossarnas och ung vänsters tält idag. Jag var antagligen inte särskilt trevlig mot dem är jag rädd och jag idiotförklarade dem allihop, tyst för mej själv naturligtvis! Hahaha, jag fick mej också en fin stund med Sara! Det var behövligt och den stunden tackar jag verkligen för!<3 Och innan jag åkte hem lyssnade jag på Sofia, Elin och Camilla som så vackert spelade!

Nu ska jag äta lite innan det åter igen bär av till Skene, denna gången för lovsångsmässa och gosestund med Sofia, även det välbehövligt! :)

Kramar, och tack alla underbaringar som betyder så oerhört mycket! Tack för att ni finns<3

p.s. Viktoria, styckeindelningarna är på plats för din skull kära du! d.s.


Friskförklarad!

Då var jag friskförklarad, hajjemen!
Igår i skolan skulle jag just ta mej igenom dagens sista lektion-datakunskap när Rebecka och Linnea kände på min panna, ställde diagnos-feber, tvingade mej att åka hem. Sagt och gjort, jag ringde far och min stackars cykel fick snällt sitta där bakom bilen utan att bli det minsta motionerad.. Diagnosen ställdes efter mängder "hanna-hur-mår-du-egentligen?"kommentarer av de två agerande sjuksköterskorna.. Och mådde jag dåligt? OM jag gjorde! Jag var förfärligt trött, hade svår huvudvärk, yrade och kände mej allmänt "här-vill-jag-absolut-inte-vara-ig"! Så efter lunch fick jag alltså komma hem.. Svininfluensan misstänktes men.. jag hade bara 36,4.. Dagens flopp alltså. Trots att min lilla örontermometer inte visade mycket till grissjuka behövde jag en tupplur.. Jag var helt otroligt trött efter den knasiga helgen så jag tror det var det som satte sina spår.. Plus att jag inte sov särskilt bra under den gågna helgen. När jag fått mat i mej och lite sömn städade jag. Det var skönt att slippa vara sängliggandes! Efter denna bedrift lyssnade jag på massa goa jullåtar! Det var härligt om något :D Helt amazing!<3 Sen gick jag och la mej, fruktansvärt trött utan att ha läst min engelskabok.. Ajjabaja minsann!

Imorse blev det Fische. Kände att jag behövde detta innan vår muntliga redovisning. Och trot eller ej, men den gick faktiskt riktigt bra :) skönt det! Och idag har jag mått mycket bättre än igår. Det var nog den där sömnen skulle jag tro, och det missade morgonkaffet igår kanske :P    I skolan idag fick vi lära oss hur man tar på och av handlaskar. Jag skojar inte! Haha Linnea lurade mej grundligt vilket gjorde att jag fick problem. Sterilt är något jag kommer tycka är smått jobbigt antar jag!? Många turer och mycket att tänka på. Efter skolan fick jag mej en trevlig pratstund med Julia innan det blev dags för terminens första cellolektion! :D  Åh, nu förstår jag vad jag kommer sakna det om några år! Gamla, goa Sture! Lika underbar som alltid! Vi tränade inför våran konsert! Ja, välkomna då ska ni vara alles! Kinna bibliotek den 26/9 kl.11. Jag och Sture ska försöka oss på en egenfixad konsert.. Det blir minst sagt spännande! :) Christina följde med mej hem idag. Vi beodrades direkt till fh där vi skulle träna en liten stund vilket resulterade i 2 timmars sång!! Vi hade nog egentligen tatt oss en liten promenix hellre, men ibland får man ställa upp antar jag. Sen var jag så hungrig så jag trodde att jag skulle svälta ihjäl, nästan iaf. Jag hade inte ätit på 7 och en halv timme, vilket märktes på mitt humör! Jag blir odräglig när jag inte har mat i magen! Sen åkte Christina och jag satte mej med min VoM. Imorgon blir det läxförhör och jag kan ingenting! Hurra! Hälsa är när man ler, tar i hand eller säger hej till någon. Även om nu Berit har fått för sej att hälsa är att må bra.

Nej nu är jag trött och imorgon ska det hittas på något med folket! :)
Set ser vi fram emot!
Trötta kramar från allas eran "sjukling".

En annorlunda helg.

Denna helg har varit allt annat än normal vill jag säga eder.. En enda blandning av händelser och känslor och allt. Jag lyssnar nu på soundtrakcet till Forrest Gump och det stämmer så väldigt bra in på hur jag känner mej. Glad och sorgsen på samma gång, omgiven av älskade vänner men samtidigt ensam, hoppfull och samtigt modlös. Ni vet, stråkarna spelar så vackert och det är nästan så jag börjar gråta. Jag är oerhört trött efter denna ovanliga helg. Jag tror aldrig jag har varit med om något liknande.
Fredagskvällen tillbringades på ku. Vi började med kuddkrig och sen fick jag och Johan E i uppgift att måla av varandra. Hmpf!! Jag förstår varför vi båda fick så dåliga bildbetyg så att säga :P Sen fikade vi innan Terese uttryckte det hela fint "natten är ung", vilket vi tog vara på och satte igång att skapa. Vi skapade helt underbar musik. Vi sjöng och sjöng och sjöng för full hals i timmar kändes det som! Och vi var så lyckliga allihop, vi sjöng Pärleporten ändå från tårna och hade jordens största leenden och allt var himmelskt! Ovan där kördes också några gånger, ännu en Ku-favorit, och vems är felet? ;) Mitt? JA!! :D Tyvärr är det bara jag som kan versarna än, men det blir det snart ändring på. Vi hade Daniel på trumma, Gustaf på ägg, Johan på gitarr och jag tvingades att ta piano. Som stöd hade jag dock Sofia som satt bredvid mej på pianopallen och sjöng för full hals, Tack min vän<3

Här ser ni några högt omtyckta personer som sjunger och spelar så det står härliga till. Jag har skönare bilder men vinkeln blev konstig så ja.. Det får bli den här! Det bestämdes att vi skulle spela på mässan i Skene kyrka idag och till slut var vi genomtrötta (och varma!!).
Plötsligt förbyttes stämmningen på Örby Ku. Alla blev helt jättedepp och det kändes ungefär som om någon dött. Jag tänker för allt i världen inte säga vad det hela rörde sej om här, men för att trösta varandra blev det massa kramar innan vi åkte hem allihop. Jag och Elin följde Johan Larsson hem innan vi gick och la oss var för sej. Men innan vi klarade av att gå åt varsitt håll blev det långa kramar även där! Det hela var oerhört jobbigt för alla typer. Något säger mej att det börjar märkas att vi bara blir tajtare och tajtare, som det står så fint i bibeln: Bär varandras bördor. Jag tror det står i bibeln i varje fall. Som de flesta av er säkert vet började jag med en dum tradition på mellanstadiet, dagbok var ordet. Och nu efter en sisådär 4-5 års skrivande kan jag ju bara inte släppa det. Efter denna högst komplicerade kväll tog det där skrivandet över en timme vilket betydde att jag somnade runt halv 2. Och det med en jobbig känsla! 6 och ½ timme senare vaknade jag, med samma känsla. Det bestämdes på förmiddan att jag skulle tillbringa dagen med Viktoria. Det var tur! jag fick den uppiffning jag behövde :) Vi skrattade, pratade, lagade pannkakor och så kom Christina och Antonia och joinade. Efter en stund kom far min. Jag fick äran att köra hem :) Detta innebär att jag nu faktiskt har kört i 90 och det är ett stort steg för mej! Det gjorde min dag ännu bättre :D och kanoners gick det, bara ett kärringstopp :P Sen när vi väl kom till Örby blev det direkt promenad med Sofia, Elin, Christina, Antonia och Nisse. Vi gick en vänåkra, sen åkte Christina och Antonia och kvar på Örby torg blev vi 4 andra. Mycket trafik var det. Vem missade kullaberg om inte vi? ;) Lite läskigt med poliser och allt så jag och Elin följde Sofia hem. Där blev det återigen kramkalas för det behöver vi alla just nu! Sen gick den kvinnan in till sej och jag och Elin vandrade livrädda tillsammans genom Örbys nattliv..

Imorse blev det en far-dotter-frukost (myyysigt<3) innan vi samlades på torget 5 kvinnor för att cykla tillsammans till Skene kyrka. Övrigt Ku-folk ploppade in och vi satte igång att träna, vilket gick? allt annat än bra! Jag kände hur detta skulle bli ett fiasko! Klockan 11 satte mässan igång. Trots mitt oförberedda spel var jag inte särskilt nervös. Det var skönt! :) Den främsta bänken i hela kyrkan lekte Följa John. Jag och Jessica hade några svåra skrattsammanbrott minsann! Men ack så nervlugnande det var! Tur det, för sen gick allt faktiskt väldigt bra! Daniel, Johan och jag lyckades faktiskt för det mesta! Vi behövde ju aldrig börja om i varje fall ;) Vi sjöng allas våran Pääärleport~Det är så bara Vi!! :D<3 Nästa gång blir det ovan där också, åhh.. detta ser vi framemot gott folk!! Vi spelade kanske en 4 låtar innan en härlig avslutningspsalm sjöngs-det var 89:an :D Den tycker vi också om. Hemskt vad vi tycker om allt! Sen blev det kyrkkaffe.. Jag och Ida försökte oss på att fixa ett långbord, vilket gick? Nej.. Det var helt enkelt inte en bra ide! Hahha så Ku knödde i sofforna. Det smiddes massa härliga planer inför hösten och julen innan vi cyklade hemmåt igen. Och det sjöngs.. Pärleporten och Ovan där och allt var det var när vi cyklade i den härliga höstsolen genom Skene. Väl hemma satte jag mej på altanen med min gitarr och fortsatte sjunga ku-favoriterna.. Min bror tyckte inte om detta så han drog mej i håret.. Men eftersom solen, himlen och träden verkligen log mot mej kunde jag inte sluta! Jag skojar inte, solen lyste underbart varmt, himlen var klarblå och utstrålande hopp, och träden, ja, de var allmänt gröna och liksom blåste i takt med mina frälsningsarmesånger :D   Det var så härligt så där fortsatte jag sitta och spela och jag sket fullständigt i att folk gick förbi! Hoppas jag var en riktig liten frälsningsarmerska.. Det kan behövas i dagens tider.. Sara med syskon och mor dök upp, vi åt, tjötade, halvsov, kollade bilder och för att inte glömma.. Sara och jag spelade så det rök om det.. Denna gång blev det inte 89 utan 300 förstår ni! Ja den är nog lika fantastisk den! Sara körde bastonerna på cello och jag spelade så vackert jag kunde på min nya kompis! Ullis fiol blir numera min spelfriend! Åhh.. om ni visste hur roligt det är att spela igen! Nu förstår jag inte varför jag la ner den för 5 år sen! Men det är jätteroligt i varje fall, så oerhört käckt.. Det får nog faktiskt bli en ovan där innan jag går och lägger mej. Jag behöver snart sova förstår ni.. Den här omtumlande helgen har tagit på krafterna kan jag lova! Så nu ska jag spela fiol så jag får härlig tinnitus i natt :)

Natti, natti alles<3
Jag tycker så grymt mkt om er, mitt folk :)

 

 


Då dagen är som mest grå kan den vända snabbt!

Åhh.. jag sitter här och ler! (:
Min skoldag började sådär må jag (vi) säga.. Svenska en timme och sedan ännu en och en halvtimmes engelska för den kanske inte mest omtyckte läraren i universum! Vi höll på att smälla av allihop, både av trötthet och hunger. Mitt huvud gjorde som vanligt ont men efter många tuffa minuter fick vi äntligen lunch. Det var god mat idag (kan säga att maten överlag är mkt bättre på gymnasiet än på Örby!) bakpotatis och röror och maten var ett plus! Sen kände jag att jag behövde muntras upp av någon som känner mej utan och innan så jag gick och satte mej hos Viktoria och Jessica och käre hjärtanes vad roligt vi hade! Vi var trötta och allt blev helgalet och ja.. Skrattade som apor gjorde vi :) Sen skulle vi då gå, jag stog och slängde rester när jag hör Viktoria ropa till mej. Förskräckt insåg jag att grejen där man slänger saknade soppåse vilket innebar att jag slängde allt direkt på golvet! Ojojoj vad vi skrattade! Och vi hade bråttom så vi hann inte plocka upp det utan halvsprang dubbelvikta av skratt genom matsalen. Jag är glad att det hela inte inträffade någon timme tidigare för då var placet fullt med folk. Nu var det ganska lugnt men jag tror ingen kunde missa oss. Tack vare min lunch idag blev jag på typ hyperhumör och var megaglad efter det! Tack ska du ha Viktoria :)<3 Sen var det matte innan det var dags för skrattattack nummer 2.. Jag och Julia C stod och väntade på bussen. Julia hade räknat ut att vi skulle ta en 371 via Skene och på så sätt komma till Kinna. Det hann gå 3 bussar som skulle direkt till Kinna (dvs på andra sidan gatan) innan vi fick veta att 371:an inte alls gick om Kinna! Julia blev arg men jag kunde inte sluta skratta! Jag tyckte det var så grymt roligt! Så fick jag mej ännu ett gott skratt (: Vi hoppade på en buss som faktiskt skulle till Kinna och jag skrattade ännu en gång.. Denna gången var det jag som drog ett skämt "tre finnar..!" Jag var så trött så humöret var på topp! Sen gick jag och min gamle långe trevlige kompis runt i Kinna och möglade en timme ungefär innan jag åkte hem och hamnade vid matteboken..
..och nu ska jag snart fixa mej i ordning till ku. Jag kommer sannerligen bli ännu tröttare vilken kan leda till ännu mera massa skratt?! :D I hope so!

Hoppas ni hittar lika många komiska saker (ev.kusiner) som jag! :)

Kram! :)

Livet är inte alltid en dans på rosor.

Så sant som överskriften säger eder alla. Jag sitter här med lila/svart/randiga socker på mina små (eller stora) fossingar och dom fryser, trots att jag varit hemma i nämare 4 timmar! Ja dagen började med en cykeltur i solskenet tillsammans med Elin ner till Marks gymnasieskola i Skene. Där blev det direkt en promenad upp på ett berg och ut i skogen för att leta blad ungefär.. Och ett skyddsrum fanns det längst upp på berget enligt Johan.. Jonas sågade honom direkt och Josefine gick och skrattade åt det jättelänge! Det hela var ganska komiskt faktiskt :) Sen blev det lunch innan det var dags för engelska i en och en halvtimme, rast fem minuter och sen en intensiv samhällskunskapslektion och jag var så megatrött och hade sjukt ont i huvudet när skoldan var över. Då väntade något som inte var det minsta roligt! Jag hade ingen regnjacka med mej men som tur var kom Christina så vi bytte jackor och jag begav mej ensam hem på min röda och silvriga cykel och det gick uppför och det regnade och det var kallt och det var motvind och.. jag behöver nog inte säga mer än så.. Jag hade 20 jobbiga minuter där! Halvt ihjälfrusen kom jag hem och ställde mej i duschen. Det var nog ev av de mest välbehövliga värmehöjare jag har fått! Nu sitter jag här, fryser fortfarande lite smått men nu är jag på lite bättre humör i varje fall :)

Nu blev det här jättekonstigt, jag hade sparat detta som utkast istället för att publicerat igår. Så det som jag skrev innan i samma inlägg var alltså igår. Jag fortsätter här ändå tror jag. Idag ska jag inte cykla, för idag ska min snälla mor köra mej (: Privatchaufförer tycker vi om!
Jag har gått och blivit förskyld för er som missat denna oerhört viktiga information. Det märks i mitt humör för jag är ständigt så ohyggligt trött. Just därför kommer jag inte kunna närvara imorgon på EdoBumbadagen. Sorgligt men sant. Jag måste ta det lugnt :/  För helgen är nog annars ganska intensiv misstänker jag. Idag tänkte jag gått på fishe men jag valde att sova istället och ikväll blir det ku :D Ska bli tervligt!! Förresten, jag har glömt att berätta att vi firade den molnfria himlen med grillkväll i tisdags va? Ja, eller det var ju inget riktigt ku, det var bara de flesta ku:are och myys var det :) Tack för en trevlig kväll hörrni :)<3   Ja, för att återgå tillbaka till den kommande helgen så är det inget vanligt ku idag. Konfirmanderna kommer så det blir typ bara en massa lekar om jag har förstått det hela rätt?! Sen vid 9 kommer dom antagligen dra, Party enligt Rebecka? ;) hahaha nej men jag hoppas på en trevliger kväll. Dock kan jag varna alla som tänkt reta mej under kvällen och avslöja att det är allt annat än en bra ide! Jag kommer förmodligen vara tröttare än på Torpet och dåå är det illa :P

Så imorgon tänker jag alltså ta det lugnt, pyssla om mej själv, läsa lite, kanske umgås smått med Viktoria, vi behöver ventilera en massa båda två! (: Och på söndag hoppas jag att min röst mår bättre så jag kanske kan sjunga svagt iaf i Skene kyrka. Sen blir det traditionell Johansson-Petersson-Familje-September-Dag.. Våran släkt har sina märkliga saker för sej och det tycker vi verkligen om (: Så då blir det en massa Sara på söndag, vilket jag ser framemot :D

Nej, nu ska jag inom 10 minuter vara på väg till skolan lyssnandes till Ovan där ;)
Ha en finer dag gott folk! (:

Brudföljet!

Bilden jag lovade er, brudföljet samlat på Torpet!

Präst:Maria, Städtant:Jenny, Brudens pappa:Jessica, Brudens mamma:Hanna, Brudgum:Sofia, Brud:Christina och slutligen brudnäbbar:jag, Arthur och Rafael (som under fotograferingen var någonannanstans.)


RSS 2.0