Lekande liv.

Här sitter jag, har ätit upp chokladen, värmer fötterna på ett så kallat värmeelement som är placerat strax bakom mina fossingar och ler så det står fint till! :)

Igårkväll höll Rebecka, br L och jag i musiken i skene kyrka och det gick nog ganska bra tror jag! :) Efter mässan fortsattes kvällen i prästgården och det skrattades något hysteriskt! Tjoho, sommarplanerna har börjat förstår ni! Vi kommer till dem sen så vi fortsätter med gårkvällen.. Det åktes hem i Hidlands buss efter väldiga besvär med inpackning. Den bussen, jag gillar den :) Kan också tillägga att jag fick en puss igår innan jag skulle lämna den. Ja minsann, jag fick en alldeles egen fanclub under kvällen. Hon delar mitt namn och heter Linnea.. Trevlans, det är inte alla dagar man blir uppmuntrad att skriva autografer minsann ;)

Imorse blev det dags att återigen dags att vidga vyerna.. Ja nu står mognad på listan hörrni! Vänster kvarter fram var det ja! Mitt framför alla konfirmander hamnade vi och blev till och med tagna för konfirmander, jag och Sofia alltså. Vi har då väl aldrig sett på maken! Men det var en trevlig timme. Vi hittade som vanligt på andrastämmor, tävlade om uppslagningar på kortast tid och var allmänt glada. Sen blev det konfirmandträff med fika, lekar, planering och annat. Det hela var great! Peos kamera var inte lika sammarbetsvillig som jag, konfirmanderna som var över 30 stycken lyckades vi få ner på golvet så alla såg ut som döda saker och det hela såg sannerligen skumt ut. Sen blev det glögg, disk, planering och ventilation för oss i köket som var Sofia, Ida, Johan L och jag. Efter typ 2 timmar stack konfirmanderna och vi åt varma mackor och pratade allmänt! Sen fastnade vi som alltid på Örby torg.. Det är liksom tradition nu för tiden, med gubben i fönstret och allt! Och här planeras.. Denna sommar, den kommer bli helt fantastisk!! Och så sjukt spontan så det finns knappt! hahaha helgalen, helt underbar och suveränt rolig! Det är orden för the summer of 2010! Oh, jag är taggad till tusen! :D

Nu ska jag snart äta i min ensamhet! :)
Tjilivippen och spana in min planerarkompis! :D
De 3 gamla tanterna.

Okaj, mina små kusinbarn låter som hämtade från Rönnäng 2010, men jag kan garantera att dom är bra mycket mysigare än så!

Tillåt mej presentera Alice, Edith och Ruth! ;)
Vi listar dem yngst-först eftersom Ruth är mest aktuell i dessa dagar. Ruth ska hon alltså heta den lilla plutten. Och såhär såg hon ut under sitt första dygn i den kalla världen:)


Edith kommer hem efter ett halvår i Australien om 2 veckor och fyller 1 i mars.. Hon är helt sjukt underbar den tjejen! Och ni anar inte hur jag längtar efter att få träffa tösabiten! :D


Alice är den äldsta i den generationen, fyller 2 i maj och är envis som en gammal get! Men hon är superhärlig när hon är på bra humör! :)Dåså tänkte jag sätta mej och plugga. Har ni sett hur jag har fått in stylen här? Jag är mäkta stolt!
Igårkväll var det ku, ett helt okej sådant. Jag ångrade iof lite mitt val av lek men hade trots allt bästa gömstället under mörkgömmet. I torkskåpet för handdukar i köket satt jag inknökad med element och allt. Hett ;)
Ikväll har vi lovsångsmässa i skene! Kom och var med vettja! :D Vi utlovar traditionella sånger och ser framemot denna afton! (:

Men som sagt. Nu får det bli plugg.
Kram /hon som är stolt över tanttrion! :)<3

Lycka! :)

Jag ska snart äta frukost & allt annat som hör morgonen till, men jag måste bara berätta!

För vet ni vad som hänt? Johojo, jag har fått ett kusinbarn igen! Igår kväll hände det om jag har förstått det hela rätt! :) Så därför kan jag numera räkna upp tre tösabiter som alla äger en stolt hm.. vad heter jag? :S typ mammas/pappas kusin.
I varje fall hade Kristina rätt när hon förra helgen sa att det var sista gången jag fick känna plutten inomhus så att säga. Alla är vi förväntansfulla (: Och magen lurade totalt alla. Verkligen alla gissade på en liten boy, men icke ;)

Nej nu måste jag nog tänka lite på att jag måste häva min tidsoptimisiska inställning!

Sen får ni också förstå varför jag inte skrev igår. Bloggen fungerade helt enkelt inte :S Tro mej, jag försökte :)
Och jag spelade igårkväll och det var så ragnars roligt och så grymt svårt, men här ska spelas! :D

Ni får en bild på kussebarn no.2 också, eftersom jag inte kan visa upp nya typen än :)Massa kramar<3


Otippat värre!

Vad har hänt? Tredje dagen i rad jag skriver här. Otippat!
Gårkvällen blev inte riktigt som jag hade tänkt. Gunilla fick ta med sej Ellinor och jag fick gå med Dorthe i husen och tack och lov lyckades jag sno till mej några egna hembesök så jag fick chans att tänka lite. Det var behövligt!

Inatt sov jag inte en sekund (otippat av min trötthet att döma).. Jag hade förskräckligt tråkigt så mellan 4 och 7 satte jag igång och rimma. Så där låg jag och klurade och klurade och kladdade ner ord på ett block. Och när jag någon timme senare bestämde mej för att stilla hungern kunde jag konstatera att mitt mörkerseende inte är det bästa så ett svårläst papper fick bli min underhållning för en stund.

Och sen var jag inte nådigt trött när jag uppenbarade mej på DC imorse, men jag blev piggare och piggare efterhand och hade en relativt trevlig dag. Med gamla lärare i matsalen och allt.. Och en annan grej som var ganska spännande.. Om ni någonsin pratar kärlek med Marika Söderlöv så meddela mej. Hahaha ytterst intressant, ytterst otippat, ytterst märkligt, men det kändes nog fint när jag tänker efter! (:

En annan händelse dagen till ära som var superotippad var att jag och broder min bestämt oss för att hålla sams ett tag. Hahaha go for it! :)

Nu har jag städat mitt rum också och jag sjöng så falskt jag kunde för att få huvudvärk så jag ska sova inatt.. Jag lyckades faktiskt ganska bra!

Syskonen/vännerna(?:S) Glugg :)
Hon är tillbaka.

Oj! Det nar inte ens gått ett dygn sen sist, men sen är ju alla i skolan också..!
Jag vaknade för en sisådär 45 minuter sen. Klockan 11 närmare bestämt, helt av mej själv!
Och nu har jag hunnit med hårtvätt, frukost, morgonkaffet och dessa hemska kramper. Jag blir tokig snart!
Igår när jag tänkte gå och lägga mej, eller det var nog idag, strunt samma. Då satte den där eländiga magen igång att leva sitt eget liv igen. Precis som att den tycker det är jätteroligt att plåga sönder mej. Och nu sitter jag här igen, halvvikt vissa stunder bara för att det inte fungerar att befinna sej i stående form eller så. Nej nu får jag väl sluta klaga. Men ni kan ju veta att om jag helt plötsligt lägger mej ner eller något beror det troligtvis på denna otjänstvilliga kroppsdel.

Klockan 14 har jag cellolektion. Den första sådana med träning för nyårskonserten. Ojskibojski vad den är välbehövlig! Sen hoppas jag att Schture den bästa sådan kan tänka sej att spela låtarna för mej så jag fattar något istället för att försöka läsa noter. Far min försökte hjälpa mej igår och visst, det var säkert jättebra. Men jag kan inte läsa notvärden och sånt där. Kan jag inte bara få spela på gehör? Då hade allt varit så mkt lättare!
Sen en halvtimme efter denna påbörjade lektion ska vi ha lärlingsråd med alla handledare och allt och sen är det meningen att jag ska få in min cello i Gunillas lilla sak till bil. Good luck!

Och så hoppas jag att örbys gamlingar är fria från vinterkräksjukan så jag slipper konjaken ikväll. Det hade varit otroligt skönt! För det är nämnligen dem jag ska ägna kvällen åt. Tjoho hemtjänstkväll och imorgon hemtjänstdag. Blir det bättre? ;) (kanske...)

Nu har den där magen hunnit lugna ner sej lite och jag känner för tillfället ingenting :D Så nu ska jag göra.. hm.. ingenting (:

Kan också avslöja att dagens saknad är tiden då Tessan fick behålla sin päls och var världens goaste hund.


Tillägnat Johan Ekelund.

Mina vänner, även ni som skolkar.
Detta inlägg påbörjas just nu, som förlåtelse till Johan samt för att han klagar på att den rosa med tre o blir bloggade på alldeles för sällan. (Och ändå är det sällan han orkar läsa).
Jag vet dock inte riktigt vad jag ska skriva och inte får jag någon hjälp heller. Så jag får väl dra historien om Johan och Hannas bråk som kommer vara tills den förste av oss går i graven. Men före det skulle jag vilja vädja till alla som vet vad magkramer beror på. Imorse kunde jag inte gå och sådär är det ibland. Förfärligt det!
Så.. till den spännande(?) berättelsen!

Som liten var Johan (Viktor Andreas Ekelund för att vara exakt) en tråkig typ som ständigt dissade oss andra ungar. Han valde att sitta mellan sina föräldrar i Örby kyrka när vi andra var sociala på söndagsskolan. Lågt!
Om jag har förstått honom rätt gick han tillsammans med får på Gullbergskolan. Undrar om han menade fårskallar..(hans svenska är lite som den är) Ni får fråga honom. Skolgången fortsatte sen på Örbyskolan i C-klasen. Den klassen som alla vi andra hatade.
I augusti för massa år sen. 4 närmare bestämt, började denne man i klass 7c i hus E fortfarande på Örbyskolan. Efter några dagar i denna klass kom han fram till att det inte var hans typer och bytte till 7a. Där kommer jag in i bilden. Under hela vår högstadietid hade vi bestämda platser och i 7:an blev vi lottade att sitta ihop och jag satte genast igång med att pina den lille killen bredvid som inte var längre än en tändsticka. Typ hela vår släkthistoria drog jag och han led.. Det var en fin tid! ;) Vi ska också tillägga att jag fortfarande blir retad för min intilligens i denna årskurs och den som pikar mej är..? ni vet givetvis svaret.

Åttan var året då vi inte pratade med varandra.. Inte värst ofta vad jag minns i varje fall och det höll i sej till i april 2009. Då var våran klass i Prag och helt plötsligt pratade alla men varandra, och på något sätt.. Ja vi blev nästintill tvugna att prata med varandra.. Peter och Johan våldgästade ständigt mitt och Emmas rum där och eftersom Emma och Peter var värsta bundisar blev det jag som ficm köra ut the boys när vi kvinniskor ville duscha.. Våran toalett hade inget lås-skandal! Vi kan ju säga att han är något längre en träpinnar vid detta laget också. Efter en incident sista kvällen i Tjeckien blev jag totalt utskrattad av Johan. Och han var den jag kände bäst där nere. Snacka om att jag kände mej nedvärderad till botten! Tack och lov löstes detta och jag minns fortfarande natten i tågkupén på väg hem då vi var 14 istället för de planerade 6 i det lilla minimumutrymmet. Johan satt och snodde min kudde och försökte berätta en enligt honom rolig historia och jag och Emma idiotförklarade honom hela tiden och tills slut höll han på att explodera.. Det var skoj! :)
I maj var det dags att gå modevisning och jag instruerade detta inläggs huvudperson noga om hur han skulle göra om jag höll på att tappa mitt kusinbarn som för stunden skulle spela vårat barn om jag minns rätt. Tack vare att Alice inte ville följa med in på den rundan slapp vi både bebis-brutna-ben och andra skandaler men vi har kommit på i efterhand att vi skulle gjort ngt skoj så våran entre hade blivit änu mer biff. Dock var Johan lite putt för att jag glömde släppa honom men det har han förhoppningsvis glömt av tills nu..

Så blev det dags för avslutningsfest och jag har nog inget direkt att säga om det, snubben sjöng solo till sin mor och jag försökte för en gång skull vara snäll mot honom och låta bli att spela fel, jag tror jag lyckades någotlunda under de sekunderna i varje fall.
Några dagar senare gick vår finfina klass skilda vägare och jag grät som en flodhäst och Johan trodde säkert(förhoppningsvis) att det var för alla hemska saker han sagt till mej.. Det var det i och för sej inte, men ändå..!

Vårt krig har väl fortsatt sen den där skolavslutningen, så fort chans har getts och jag tror inte det blir förändring.. Som typ när jag kastade massa sallad över honom, oj så jag skrattade! Eller alla kuddkrig, vattenkrig i köket och sådär. För att inte tala om de gånger jag har hamnat på golvet.. icke acceptabelt!

Jag kanske borde säga ngt positivt om honom också? Det som jag tycker är bäst med Johan.. (Spännande eller hur?!) ..är att man kan aldrig vara så taskig mot honom att han kan bli arg för han är alltid värst.. Det är ganska skönt faktiskt.. Och just därför är det väl för det mesta han som hamnar i riskzonen för Hannakrig. Han får skylla sej själv!

Nu börjar han bli otålig på att få läsa verkar det som, men för att han ska bli extra glad ska han få en fin bildserie här också.

Bilderna blev ganska många..! titta och njut!

            

     
                                           

 

   

  

  

  Och till sist. Krigarna själva!

Ha´t fint! Vi hörs (:
Kramar /Hanna


Äntligen.

Hejsan hopp! :)

Här sitter jag med min vackra omvårdnadtröja och är ledig med en gnutta dåligt samvete eftersom jag inte gör det jag borde. Nåväl. Inatt drömde jag att rälsen sattes på plats med röda gummiband. När jag vaknade var besvikelsen stor, men jag kände att nu är det faktiskt dags, så jag tog och ringde. Och lyckan blev ganska stor. I mars påbörjas procedurerna och jag är så taggad! Ahh.. äntligen (efter 5 års kö) ska denna 3-årsglugg bort! SOM jag har väntat!! :D

Idag är vi lediga bara för att vi var i skolan hela dagen igår. Ganksa trevligt men tyvärr verkar intersset för op inte gigantiskt. Vi hoppas det blir ändrig på det! Kvällen avslutades på donken med Christina, Rebecka och Johan och sen oranga skivan i bilen, som för övrigt ska med imorgon kväll! Ja då är det dags förstår ni. Christina ska med ut i hemtjänsten. En intressant och förhoppningsvis rolig afton är att vänta! :)

Mmm.. vi har börjat skolan igen. Ve och fasa, jag är omotiverad till tusen, men här ska pluggas! Så det borde jag göra nu. Och visst är det supersurt när man behöver gå upp 3 timmar tidigare än resten av klassen och de till på köpet slutar flera timmar tidigare! Men det blir det nog värt i längden hoppas jag! (:

Det var nog allt jag har på hjärtat (det brustna med plåstret) idag. Och som ni märker är jag fortfarande oerhört anti-bloggen. Men det kan det bli ändring på!

Kramkalas!


Pulkakvinnan gillar 20 minusgrader!

Nej men god dag. Här sitter jag (det rimmade!) och har ont i mitt stackars huvud. Inte för att klaga. Jag har bara gjort mitt skolarbete och läst 300 sidors kärleksproblem och har åter lyckats bli kär.. Den där Kingsbury alltså.. Hon kan sannerligen trollbinda folk som jag!
De senaste dagarna har jag åkt pulka och åkt pulka!

Som jag sa i förra inlägget blev det en pulkaafton med Sofia. I onsdag utforskade vi Örbys gator i hela 4 timmar. Vi krockades i soprunnor, träd, varandra, staket för att inte tala om alla dessa snövallar! Och vi skrattade så det stod härliga till! Vägen som inte heter cirkelvägen utan något annat var helt klart bäst! Sicken slalom vi körde i den-jag styrde så gott jag kunde med en kvinna framför som skrattade, åkte runt, satt utanför pulkan eller gjorde något annat galet. Sicken tös ;)<3 Det grejades också snöänglar och provades is och vandrades genom samhället. Flitig ventilation och en superskoj kväll! :D

I torsdags upplevdes ännu en kväll i pulkans tecken då jag och Elin gav oss ut. Hon var mer.. hmm.. balanserad! Hahaha styrningen gick trot eller ej bättre denna afton. Fast det var knappt! Vet ni förresten hur svårt det är att försöka svänga förbi en bil mitt ivägen..? Vi var på god väg att hamna under. Även den dagens utetimmar var fyllda av skratt. Och vi kanske borde nämna hur galet roligt vi hade vid DC. Båda mina handledare jobbade kväll och vi bestämde oss för att smyga lite på dem. Så.. vi satte oss nedanför fönstret, kikade, lyssnade, duckade när någon av dem vände sej mot oss, kröp, knäckte grenar, fnissade, viskade. Sen åkte Berit som hade uterundan. Annars hade vi fått ge spruta men men. Vad tror ni händer? Gunilla loggar in på facebook!! :O Det gjorde hon aldrig när jag var med. TROR ni man får det? Verkligen inte! Och inte nog med att hon loggade in! Hon satte sej och spelade spel.. Utanför stod 2 tjejer och gapade av förvåning och tänkte inte ett dugg på att vara diskreta längre (så gott vi nu hade lyckats innan så att säga), inte för att det behövdes heller men.. Vi pratade högt, skrattade, försökte skriva med snö på fönstret, tänkte skrämt stackarn tills vi kom på en bättre ide. I vilket fall som helst stod vi där säkert en kvart och Elin följde aktivt med i varenda nivå. "Ja, precis.. Den hade jag också tatt där, och så tar vi nästa.. såja!" Hahaha jag gäspade mer och undrade vad som hänt med människan sen jag slutade hålla koll. När hon äntligen tog sitt jobb på allvar kastade vi snö över henne och jag blev mulad. Så kan det gå!
Sen satt jag och Elin pratade typ 2 timmar. Så går det när Elin tror att jag är "för cool" för att umgås med henne ;)

Snart ska jag på kalajs så jag får väl göra mej i ordning för så här kan man inte se ut direkt.
Förresten tittar jag sönder Bryllupsfilmen, den är underbar! Ännu en applåd till Sofia som fixat klart den! Fantastiskt!

Som sagt, mot duschen!
Om du är en dam så en kram och om du sitter i en buss så puss! Haj!


Tjoho, Новый год, новые возможности. (:

Haha mina tendenser till superbloggande börjar redan, hurra! ;)
Men jag får väl dra senaste veckan. Nyår firades i familjen Ekelunds blå hus med 12 trevliga typer. Kvällens höjdpunkt var sannerligen dr. bombay! Runt 5 kunde jag trött gå och lägga mej i alla fall. Men man får väl bjuda på en bild från de första minutrarna detta år. Superfolket mitt :)<3


Igår hade 7 töser klappkväll vilket också var trevligt och jag undrar om det inte blev lite mer skratt där faktiskt.. Vi åt mat, delade ut julklappar, tjötade och skrattade runt granen, lagade superefterrätten som resulterade i att min stackars mage putar mer än någonsin. Ja, det är tyvärr sant, jag ser gravid ut och jag hoppas innerligt att jag inte är allergisk mot grädde för då gräver jag mej i diket (citat bänksittarkvällen)! Och sen satt vi med 20 värmeljus och ja, umgicks som tonårsflickor gör. Vi hade skoj! :D Runt halv 1 traskade jag och Sofia genom decimeterlager pudersnö och bestämde oss för pulkaafton någon dag, förhoppnings ikväll! Vi hade lust tt åka pulka mitt i natten nerför Örbys gator. Sannerligen, i år ska här åkas på vägarna, oj så taggad jag är! :D
Idag har jag fått det helt klart finsate jag fått detta år, en ren kärleksförklaring som fick mej inse att mina vänner är de bästa som finns. Tack Sara, jag vet att du helst inte närmar dej datorn och inte lär se det här. Men du är helt klart en ängel sänd från ovan!<3

I detta inlägg har jag snott något från Sofias blogg.. En sammanfattning! :)

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Självklart!
2. Höll du några av dina nyårslöften? Hajjemen!
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Om Jossan får räknas som vän och det får hon :)
4. Dog någon som stod dig nära? Mormor!
5. Vilka länder besökte du? Tjeckien och öLAND ;) haha!
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Mer spontanitet(?) och mer tid.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 11/6
8. Vad var din största framgång 2009? Hastighetsmätaren som pekade på 95. 
9. Största misstaget? Hm.. Jag kommer inte direkt på någon jättetabbe, men tro inte att de inte existerat!
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?Jorå, vinterkräksjukan härjade..
11. Bästa köpet? Jadu, min lilla svarta var ett kap :)
12. Vad spenderade du mest pengar på? Kläder helt klart.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Mina fina vänner (:
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Far jag kan inte få upp min kokkosnöt & hej,hej,hemskt mkt hej(Transtrand!!), Roll over Bethooven! (Hahaha Sara och Hanna i sina essen?), Tigerjakten och balladen om bröderna B(?):s begravningsbyrå(praktik i högsta grad!)
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? gladare tror jag!
16. Vad önskar du att du gjort mer? tagit mer initiativ och pluggat mer.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? ätit, min mage putar som sagt som jagvetintevad!
18. Hur tillbringar du julen?sång på lasarettet halv 7 på morron, frukost och klappisar med familjen,mat och grejs med släkten och midnattsmässa i örby :)
19. Blev du kär i år? jag visslar
20. Bästa boken du läste i år? Kärlek som befriar för andra eller tredje gången!
21. Största musikaliska upptäckten? Att man kan spela det mesta på gehör.
22. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Kommer knappt ihåg min födelsedag :S
23. Något du önskade dig men inte fick? Drömprinsen så klart ;)
24. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Var i skolan och körde bil sen :D
25. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Det finns det.
26. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Varierande...
27. Vad fick dig att må bra? all denna glädje, och alla hemskans härliga påhitt.
28. Vem saknade du? Sara!
32. De bästa nya människorna du träffade? Det är många fina filurer det!

Dåså, var även denna lista gjord!
Ha det finast gott folk, kanske borde jag sno ännu en Sofiaidé.. Här kommer bilder från 2009! :)

Transtrand :)<3
Edith föddes :)<3

(Observera att det är köttfärssås hon badar i!)

David & Stina


Gällinge


Prag med bästa 9a!

Oh yeeh!


Vår!


Jönköping


Bokkalas

AvslutningsfestBegravning


Christoffer :)


Vänskap


Host

Lygnern :)


gothia


Lygnern

Släkt :)Öland

Småland med Sara och familjerna :)Edithpysen


Stjärnhult! :)

Lygnevi :)

Hanatorp

Torpet :)<3

Hanatorp

Pärleportstiden :)<3

Studiedagsparty!

Middag

Södra Ljunga :)

Seatons kulleMässa


Jul

Och avslutningsvis en kevinniska som sannerligen är nöjd med år 2009! :)Tack & Hej! :)


RSS 2.0