Livet rullar på..

Och här sitter jag och är ledig, asnice! :)
Jag har ju missat bloggen en hel massa dagr så det får bli en kortfattad genomgång tänkte jag.

Hela lördagen spenderades med Sofia med promenad, asgarv, konfirmander för att inte tala om hur vi skrattade i kyrkan på kvällen! Det var en galen men underbar dag det :) Såna gillar vi en hel massa!<3

Dagen efter var det Ruth som gjorde min dag. Nu kan hon konsten att förväxla axlar med matinnehållande kroppsdelar. Tack och lov valde hon inte min bcg-vaccinerade axel. Den gör numera ont!

Måndagen minns jag knappt.. Men jo.. Det var dagen då jag både gick i skolan samt jobbade. Gunilla var säkert det bästa inslaget den dagen! :)

Igår var en blandad dag. Solen sken och humuret var på topp tills jag blev idiostämplad. Jag satte efter lunch igång att pynta DC på mitt eget sätt, nytänkande ni vet. Tupparna fanns i lamporna och allt var sådär jättekäckt. Efter ett hembesök kom jag tillbaka och allt var tråkigt traditionellt. Huvale me! Så gör man bara inte, jag hade inte gått och ändrat på ngn annans pynt. Ulla och Susanne tyckte det var omoget. Hejja dom! :)

Nu belönar jag mej med chokladboll och iskall mjölk eftersom jag skrivit klart min debattartikel. Bara mängder plugg kvar, men det ska nog gå det med! :)

Jag måste byta om för Lilian väntas vara här och hämta en grej om en stund och det är väl iof inget med det. Men heter man Hanna och sitter i knasiga sockar, tunn sommarklänning och rosa turban på det. Då vill man inte direkt ha besök.

Så tjilivippen och ha det asbra! :)

Edith som vi tycker så mkt om! :)


En dag så kanske..

..för det första jag hinner blogga. Sådana här dagar då man först går i skolan och sen direkt ut i hemtjänsten.. Då hinner man bara inte, och inte igår då Ruth gnagde på min axel, och inte i lördags då Sofia underhöll mej hela dan, och inte i fredags då jag skadade ryggen.. You name it.. Min lediga onsdag behövs för komplettering känner jag.
En annan vacker dag kanske jag behöver se en stor skräck i ögonen. Jag har ikväll konstaterat att Gunilla inte kan bli bjuden utan sin gubbe om jag någonsin är dum nog och går och gifter mej.. Oh my dear..! ;) Hahaha jag gillar hemtjänstens norra grupp i Örby :) Fina människor, som jag misstänker har mognat lite. Vilka bildbevis jag fått se idag... Du milde tid! ;)

Imorgon är det bäst att vara på plats klockan 8 så jag misstänker för allas bästa att det är bäst att sätta punkt här.
 God natt :)


Sofia~Hanna~Dag! <3

Det är precis vad denna dag är, gilla till tusen! :D
Konfirmanderna var förmiddagens aktivitet.. Med sko-gömme och allt ;) Illa skoj det! (: Och det är väl bara att inse.. Årets konfarledargrupp är super och vi kommer ha vrölkul med stackarna i sommar! :D
Nu är jag hemma en stund för att sen gå 7-8 km i ösregn med Sofia.. Är det inte underbart kanske? Efter det blir det kladdkaka, mys och för-lovsångs-gudstjänst typ! ;)  Haha, sånt man verkligen tycker om en hel massa om man heter Hanna iaf! Och vet ni vad.. Nu har jag lyckats komma [t n[gon knapp s[ nu kan man inte g;ra vettiga smilisar l'ngre.. Jag f[r alldeles snart panik.. Kolla bara hur detta ser ut! Galet!

Dessutom har jag lite annan sorts panik.. Jag kan nog inte n'mna det h'r p[ bloggen f;r jag skulle kunna r[ka illa ut, men jag 'r ganskas[ livr'dd vid detta laget.. Farligheter i n'rheten!

Nu 'r jag ganska arg p[ den dumma datorn s[ nu drar jag och letar fram regnst'llet till promenixen!

Stor kram
Hanna

Det blir inte alltid som man tänkt sej.

Jag lovade ju att skriva om min helhärliga onsdag. Tyvärr blir det inget med det idag i varje fall. Tårögd sitter jag här i sängen och bara väntar på att få slockna. När jag kom hem med mitt strålande humör trodde jag inget kunde förstöra min lycka, men så ringde min Far.. Det är ofattbart, det har hänt igen. Denna gången var det Gunnars tur att lämna oss. På samma sätt som sin bror för bara några månader sen. I Transtrand till på köpet, med sin 12-årige son. Det är så hemskt att man ryser vid bara tanken. Min mor hade alla möjliga telefonsamtal angående detta och efter en stund kände jag att jag inte klarade höra mer. Jag vet inte hur många relativt nära släktingar som dött under bara ett år. Säkert är det 10, och sen i julas 5-6 stycken, varav 3 helt oväntade. Dessutom har vi många fina människor som är svårt sjuka och det blev lite för mycket kände jag. Därför drog jag mej undan till min favoritplats då jag vill vara själv och tänka. Furet blev det självklara alternativet och där satt jag, uppflugen på ett berg med tårarna rinnandes nerför kinderna. Visserligen hade jag ingen direkt relation till Gunnar, men när jag satt där tänkte jag på Farmor & Farfar, Mormor och vidare på att det faktiskt plockas människor ur mina föräldrars generation också. Vrölhemskt och det hela var allmänt jobbigt. Men oj vad skönt det var att rensa tankarna och bara vara själv lite. Ytterst välbehövligt!
Nu lyssnar jag på inspelningen av blott en dag som jag lyssnade på när Mormor först opererades och sen även tiden efter att hon gått bort. Så.. jag är helt enkelt känslomässigt ur balans och får ständigt massa minnen framför mej. Döden är en svår grej.


/Hanna som tycker att vi alla skänker en tanke till Lena med barn och barnbarn.

Goodie day! (:

Min dag har varit.. helt fantastik vill jag lova! Och jag är så trött att jag snart stupar i säng nu. Alltså kommer ni först imorgon kunna läsa om dagens topphändelser. Onsdagen den 24/3 har varit som alla dagar borde vara. Det är vår, det är verkligen vår! :DFet kram
/Hanna :)


Motivationsväntan..

Fingrarna är helt utan känsel efter en mysig promenix med min fina vän Elin :) Därför blir detta inget långt inlägg.

Dagen är lärlingsdag no 1 denna vecka. En bra dag, as usual :) Och tro det eller ej, när jag väcktes 5.45 blev jag direkt på bra humör eftersom jag blickade rakt in i min nyutrensade och alla kläder hängde (hänger) i färgskalan. Små saker gör mej lycklig minsann! Och gissa om min handledare var förvånad över sin lilla elev ;) Kul att man kan glädja någon :)
Jo det var trevligt att vara tillbaka, trots att jag typ jämt börjar 7. Cellospel blev det efter avslutat jobb och nudå en härlig stund i Örby. Visste ni förresten att jag blivit en ny "secret person" ikväll? Jag berättar mer vid ett senare tillfälle!

Nu får det bli samhällskunskapsplugg, för annars ringer Gunilla. Och man vill ju inte ha skäll inte.. Men nu drog jag ut på plugget några minuter tack vare den lilla rosa, så nu får jag väl ge mej antar jag!
Kom & lyssna på konsert i stora cafét imorgon klockan 19 också om ni har lust! :)

/Hanna

(Som sagt.. Små saker kan göra ett dåligt humör strålande! Jag minns med glädje denna tid.)


Saknad & glädje i samma veva.

När tanterna i borås geggat färdigt med mina tänder blev det en stund på donken med min mor innan jag själv tog tåget till skolan. På väg blickade jag ut över träd, moln och sjöar. Jag hann tänka en hel del under tiden och kom fram till att det är d-vitamin som saknas hos mej för tillfället.

Saknaden som för tillfället är störst i mitt liv är av människor jag gillar så otroligt mycket. Idag handlar det särskilt om Edith och Mormor. Så underbart det hade varit om telefonen ringde och Mormor frågade hur jag mådde och berättade vilka nyheter som fanns runt om i bygden. Eller att vakna i morfars säng och se att Mormor bäddat sin del av sängen och känna doften av kaffe nerifrån köket samtidigt som solen sticker en i ögonen. När man tänker på detta blir man bara uppgiven. Tiden som gick som aldrig kommer tillbaka. Jag försöker fokusera på min Edithsaknad istället. Tänk att få sitta med stumpan i knät och försöka förstå vad hon menar med sitt pladdrande, att se henne skratta och springa på sina små instabila ben, att få en supergo kram och kanske en blöt puss. Otroligt vad jag längtar efter henne. Denna tös är något av det mest fantastiska jag kan komma på! Men i denna saknad kan man också väva in Glädjen över allt som verkligen förgyller vardagen och gör livet värt att leva. Jag vet inte om jag tänker skriva så mycket mer. Viktigare att läsarna orkar sej igenom och förstår att det är viktigt att ta vara på den tid man har. Så ska jag också ta nya tag med mitt motto och leva efter det igen. "Se allt från den ljusa sidan". Livet är ju egentligen helt fenomenalt härligt, bara det att man glömmer det ibland. Så kika dagens utvalda bilder och försök förstå vad jag menar med glädje över alla livets under.Kärlek
Hanna


Göteborg VS Örby, total rädsla.

Jag vet vad jag väljer. Lätt!
17.25 hoppade jag på en buss, i kinna fick jag sällskap av Gustaf och ytterligare några hållplatser senare fanns även Viktor hos oss. Bussresan upplevde jag som en resa utan mål. Det var lite läskigt men vi hade faktiskt ett mål. Gustaf och jag trodde att ingen hade koll och mannen på V låtsades att han inte hade en aning och hoppade på random-spårvagnar, till slut blev han avslöjad. Han hade vrölkoll! Nåväl, vi kom fram till en kyrka någonstans, hittade en bänk och sen började det. Gospel stod på kvällens musiklista. Duktiga människor de där glimåkrarna! :) 1 & ½ timme skulle jag tänka mej att det tog. Sen fick jag en inre panik när herrarna bestämde att vi skulle ta 23.17-bussen hem. Mardröm, mardröm! Men innan den inträffade satt vi och fikade och pratade med Pernilla 2 timmar. Det var trevligt även om jag höll på att ramla av stolen så trött jag var. Ekelundarn sa att han misstänkt att det skulle bli så. Tackar vi varmast för! Jovars, till slut blev det dags för hemfärd och till en början var allt i sin ordning. Sen.. sen kom det cirkus 7 inte helt nyktra gubbar och ngn gumma och sällskapade oss i vår väntan och de övriga i mitt följe pratade med dem! Har ni hört på maken.. En flötgubbe rökte mej i ansiktet och huvale me vad jag var nära att bryta ihop. Tårarna brände på och jag ville bara prata med min mor, helst sova lugnt som förr mellan mamma och pappa. På spårvagnen var det lite bättre, förutom att en galning (full naturligtvis) hände i de där stålgrejerna man håller i. Upp-ooch-ner-på till på köpet! Men sen smällde det igen och ännu ett gäng äckliga och flötiga män ramlade in. Jag slår vad om att de i vanliga fall var typ ekonmigrejer eller ngt, för de såg lite mer, vad ska jag säga, seriösa ut. Jag räknade ut att om det hade blivit bråk mellan gängen(visserligen otroligt liten risk men man kan aldrig veta) så hade de brakat rätt in i mej, jag var verkligen rädd!
Så till sist satt jag relativt tryggt på bussen som stannade i örby till min glädje. Jag kunde till och med le lite åt vissa roliga fyllediskussioner, jag satt ju vid fönstret ;) Och i slutet av färden skrattade jag till och med högt. Snubben som satt bredvid Viktor sov och lutade sej mot honom.. Eftersom jag vid det laget var totalt dödstrött efter alla oroligheter kunde jag inte låta bli att skratta. Jag tyckte det var askul!! Och det var om möjligt ännu mer komiskt när Viktor skulle av och var tvungen att väcka honom och han sprang ut ur bussen för han skulle förmodligen hoppat av någon helt annanstans. Sånt roar hemskt nog mej ;) Kinna-Örby var jag själv på hela bussen. Underbart! Förutom fulla människor som skrek i hede men men.. Väl inne på min gata trodde jag på fullaste allvar att 2 träd var två människor som typ brottades eller något. Det var inte långt ifrån att jag sprang in i någon trädgård och gömde mej. Nycklarna var i handen i varje fall, redo för försvar. Men.. sen såg jag att det var björkar.. Ojsch vad extremt löjlig jag är!! Nej, helt ärligt, jag är fullständigt livrädd! Jag möter nog hellre en orm än ett fyllo, det är nog en av de största hemskheter jag kan komma på. Detta fattade dock inte Gustaf och Viktor riktigt så jag tyckte helt enkelt väldigt synd om mej själv och led massa tills jag skakad kunde krypa ner bredvid Arthur och sova.

Så blev det denna dag och dags för lite spel och sång i kyrkan. Jag av alla människor var först till träningen. Det hade ni inte väntat er! Nej, nej.. Inget konstigt alls. Men jag trodde inte riktigt det heller om jag ska vara ärlig. Uppsjungning som höll på att spåra ur. Jag såg mitt ansvar i Sofias kokande och vi kunde börja träna på riktigt. Så började det och ja.. för att inte ha tränat på lovsångerna under nattvarden tycker jag vi var ganska bra.. Spontant till tusen & det var vi som stod för detta: Sofia, Ida, Emma, Elin, Gustaf, Johan och skribenten till detta inlägg. Nej, men helt okej gick det nog.

I skrivande stund är jag ganska nyvaken. 10 timmar har jag sovit denna helg.. 10 timmar! Det är ju ingenting!! Så det blir tidig läggning idag minsann! Nu tänkte jag återförena mina kläder med min garderob tror jag. Flygeln är inget bra ställe för provosorisk garderob. Vet ni hur svårt det är att hitta det man letar efter?

Imorgon blir det antagligen ingen skola för mej, nej, nej.. Tandregleringen here I come! :D Och sen är det lärlingsdagar igen, så otroligt skönt! :D


Ha det finast och vistas inte i Göteborg en lördagkväll efter 20.00!

/Den skraja Hanna som ser framemot kommande dagar med tänder och gamlingar!


Lägg märke till den heta shortsbrännan ;)

Helgen är här & går för fort.

Jag tänkte bara förgöra mitt rykte som dåligt bloggare så nu präntar jag ner några rader här.
Igår var det kör före ku som vanligt. En rolig stund tyckte jag, speciellt när vi lät som strypta fattigjoner!
Kinna ku ramlade in, och det med besked, massa människor överallt! Föredrag följt av den numera traditionella och ytterst välbehövliga stunden i skvallerhörnan. Otroligt skönt att ventilera lite och Sofia och jag sitter lite i knipa båda två kan man väl säga. Därför tog det ovanligt lång tid.. Vi behövde till och med stolar! Det ni ;)
Elin hade grejat lek som spårade ur lite smått när jag skrev nya grejer till charaderna, hoppsan!
Aftonbön som vanligt och ja! Vi såg grymt fjantiga ut där vi satt helt för oss själva. Men, jag var för trött för att bry mej. Vet ni förresten att man kan gå på picknick i församlingshemmet? Tro mej, vi testade igår! Där satt vi alltså i andaktsrummet, en skara på 5 små pysar med en kladdkaka i mitten och rädda för övrigt folk i huset. Spännande, spännande! :)
Efter denna stund höll jag på att fullständigt braka ihop av trötthet så jag slog mej ner på golvet i kapprummet för en lugn stund. Skönt & till slut sov vi nästan alla tre i soffan.
Halv 4 tror jag att jag släckte och dumt nog vaknade jag redan klockan 8 och kunde inte somna om, surt men jag lär glömma det (:

Ikväll tänkte jag inandas storstadsluft och härlig musik med Viktor och Gustaf. Jag är den där lilla jobbiga skitungen som hänger med ni vet! Så.. Gbg by saturday night you know ;)


Ha´t kanon! :)
Stor kram!

Jag kanske hade Simsonhår trots allt..!

För efter att min kalufs åkte av har alla min energi vart puts väck, jobbigt!
Jag mår ganska bra trots allt, paniken har lagt sej och jag har lämnat min benlyftare för idag ;) Och jag får väl erkänna att ett blodtryck på 95/51 inte är något att sträva efter.. Jag skrek på min far i morse när jag fick resultatet och Rebecka tyckte ätt jag borde varit död vid det laget. Hejja mej! ;)
Lärlingsdagarna var denna veckan som vanligt, superbra även om jag var halvt död när de var slut. Mycket sova-middag denna veckan! (:

Det största som hänt sen jag tappat all kraft var ju då håravklippningen. 15 cm är ganska mkt kan man tycka, men gjort är gjort trots att jag sörjer det oerhört!! Ni får bildbevis så förstår ni nog.


Tragiskt!

Ikväll får vi besök av Kinna ku så jag får väl snart göra mej i ordning tänker jag, och jag får för allt i världen inte glömma kaffet. Vi vill inte ha mer yrsel än behövligt när man kan ha trevligt.


Ha en superafton alles (:

Kärlek
Hanna


Hanna VS micron.

Helgens händelser före anledningen till rubriken. Dålig bloggare är vad jag är.
Söndagen var en bra dag. Först spelade jag cello och sen tillbringade jag tipp-topp-timmar med Sara! Lovely trots att hon inte direkt har några höga tankar om mej ;) Hahaha jag håller inte direkt med om hennes adjektiv(?) men sen får man väl bjuda på sej själv. (menat till Viktoria)

Igår var en stor dag i mitt liv. Jahaja, äntligen sattes den gröna skylten fast igen. Man ler ju bara man tänker på det! :) Och tro det eller ej, aldrig någonsin har jag kört bättre! Jag satt där och lekte proffs med den rosa rattmuffen, visserligen glömde jag vad jag höll på med så ofta att min far enbart koncentrerade sej på hastighetsmätaren men det var fantastiskt! Och när vi överlevt cirkus 7 mil var vi nöjda. Det vill säga, jag ville inte göra vänstersväng in till willys, det räckte med att jag först i kön vid frölisch fick kärringstopp ;) Men.. det var också det enda! Nu är det helt okej att följa med, så varsegoda och boka tid! :)

Så till inläggets rubrik.. Jag förstår inte, det går bara inte! Vi klaffar inte någonstans! Men hemma har det aldrig skett såna olyckor som det gjort sen jag började i hemtjänsten. Idag har jag hunnit med två stycken.. Hos samma person.. Pinsamt! Jag började dagen med kamp mellan mej och micron, jag förlorade. När den plingade var kalkonpaketet en ballong som höll på att smälta, well done! Rekomenderas att testas faktiskt, lite småcoolt ;) Sen var det gelen som skulle vara till maten som jag fick att koka.. Den var saft när värmningen var klar. Jag säger då det.. Som när jag värmde kaffe och när jag tog ut koppen fanns inget kvar i den, nej allt fanns överallt, utom i koppen. Mycket kan hända, man lär sej inte alls på sina misstag! Dagens microhändelser har jag blivit mobbad för resten av dan.. Min handledaree och jag har en fin relation skulle man kunna uttrycka det ;) Förresten åker vi till ishotellet i vinter.

Snart är det dags att pysa till bussen och ladda energin för cellospel, underbart! :) Och efter det blir det kalufsklipp och trevligheter med Ullebulle! Sånt gillar vi! (:

Och så hopppas jag att jag får sova i natt. Förra natten somnade jag 5 och klockan ringde 6, strålande!


Vi håller också tummarna för att Gustaf ska få vikarieat i hemtjänsten! :)
Ha det super

Kärlek
Hanna

Förnyelsens tid är här.

Solen lyser och jag funderar på en riktig lånpromenad, hade vart skönt att rena huvudet lite!
Denna veckans fredag spenderades i skolan och sedan med plugg för att anlända en halvtimme sent till kören. Och vi fick sjunga den där fina påsksången som jag gillar och sången i gospelhäftet som gick på tok för segt för såpass höga toner. Ida, Emma och jag höll på att svimma av syrebrist. Göran gästade oss och pratade och när det var färdigt fick vi smörgåstårta. I och för sej rester, men vi äter allt typ. Gott var det och det förstod 2 män som dissat oss för horred. De vände snabbt tillbaka ;) Nåväl, Johan L höll i en gissa-kändis-lek och jag kände hur tröttheten efter en mastig vecka kom smygandes. Resten av aftonen var jag halvt utslagen och ni trodde säkert att vi vann den där tävlingen men tyvärr. Gustaf skulle kommit aningens tidigare. Cicci segrade i vilket fall som helst och Sofia tyckte vi skulle köra igång aftonbönen. Dagen till ära syntes bebbemagen och hon luktade som en av mina gamla favoritlärare, jag blev nostalgisk! LillSofia släppte också spärren igår. Vi var stolta och glada båda två! :) Tillbaka till aftonbönen så fick jag smått panik då vi hade bönering och jag trodde jag avbrutit den ena broder lång, men tack och lov var det inte så. Annars var det fint som vanligt. Jag gillar det där lugnet, det är skönt! Sen åkte de spelande bröderna hem, musiken tystnade och tjötet sattes igång. Så där satt jag vid min soffkant och halvsov till klockan 1 kanske.. Ganska sent efter en tuff vecka men till sist gav vi oss. Dagboksskrivandet tog aslång tid, jag somnade varannan minut, så runt 3 kunde jag somna på riktigt.

Halv 2 åt jag frukost och sen har det varit lite vemodigt här hemma. Min mor har fått för sej att resår och sånt släpper i kläder när de inte används. Därför är hon just nu mitt uppe i total utrensning av mina (MINA) kläder jag hade som liten. Det är otroligt sorgligt faktiskt. Man ser sin barndom fladdra förbi och så pluppar massa fina minnen upp i hjärnan och nostalgin bubblar över. Dessutom läste jag i förmiddags ut "Oönskat liv" och är om möjligt mer bebbe-önskande än tidigare. Då blir det ju inte direkt lättare av att hon som satte en till världen skickar iväg lagret.
Alltså ligger jag här i mina föräldrars sängar med berg av bebis och småbarnskläder runt mej. De absoluta favoritplaggen som jag var tvungen att fota för min svåra sorg ;) Och hur mkt kläder har man som lillskit egentligen? Hundra gånger mer än nu, fast så skulle det ju räcka till 5 ombyeten per dag också, iaf om man hette Hanna.. Så jag tänkte bjuda er på ett litet minikik i min gamla garderob och överskriften till detta inlägg handlar just om det här.. Jag kommer faktiskt inte i de där paltorna längre för jag är ganska stor mot vad jag varit. Livet rullar och det är bara att inse.. Förnyelsens tid är alltså här :)Puddingen självOch sist.. Favoritplaggen samlade..Hoppas ni får en bra dag!
Kram (:

 


Jag flänger runt..

.. precis så illa är det. Ont har jag i princip överallt och det är faktiskt så jag börjar tänka över att dra ner på lite aktiviteter för detta kommer inte att hålla. Nåväl, innerst inne är jag glad! :) Detta var bara en liten rapport om varför jag inte hunnit blogga.
I måndags var dagen då vi firade kvinnan. Och vi firade med besked! Först åkte tre kvinnor och handlade det som behövdes, vilket var drivor rosa saker. Jag skojar inte när jag säger att jag mådde illa av allt rosa vi lyckades få ihop. Det var glas, tallrikar, ballonger, örhängen, naglar i alla olika nyanser, skor, musik.. Ni vet, det var typ katastrof! ;) Men roligt som bara den. På menyn stod en smaskig trerätters med skagentoast á la kvinna, kycklingfileér med marinerade vitlökar & ris, samt en jordgubbsparfait med hallonkvinna som höll på att förblöda.. Vad heter det Sofia? Hahahaha ;) Det var en tervlig afton utan dess like och jag hade rätt roligt när Viktoria kom upp från källarn med anadan i halsen och påstod att någon befann sej i huset. Jag försökte spela med så gott jag kunde men i själva verket visste jag ju att det var Gustaf som anlänt med rånarluva och allt. Hade varit extremt skoj om han körde igång en motorsåg utanför fönstret.. Men men, det är ju ideér som tåls att slipa på.
Givtevis förevigades denna afton med supervackra bilder som ni självklart ska få er ett smakprov av! ;) Men först redogör jag dagarna efter detta upptåg.

Jag jobbade tisdagkväll och var allmänt seg efter kvinnogrejen men jag upplevde en stund på ett golv som jag utnämner till den dagens höjdpunkt. Det var en vårdtagare som hade småknattar på besök och jag fastnade stenhårt för dem, och de ogillade inte mej heller. Jag fick drivor supermysiga kramar och leenden, helt awesome! :)<3 De förgyllde verkligen den dagen och efter det var jag ganska lycklig ;) Annars var jag den dagen inget vidare trevligt sällskap. Desto bättre igår tror jag och rent allmänt var igår en riktigt bra lärlingsdag och jag trivdes som vanligt finemang :) Till på köpet har jag fått ett nytt namn och heter numera Berta.. Jajamensan, som min handledare säger "Kärt barn har många namn" och barnet det är jag :)

Denna dag har inte varit toppen rakt igenom så jag tror ni mår bäst av att inte veta vad som hänt. Så njut istället av vackra bilder och ha en riktigt trevlig kväll!Mer än så vågar jag inte lägga upp, då blir jag ihjälslagen.. Men ni kan få en bild från veckans ena lärlingsdag så blir det lite mer trots allt ;)
Kärlek
Hanna


Många snöbollar i luften!

Oh my dear vad jag inte har tid att sitta här, inte tid till det alls faktiskt!
Så det får gå assnabbt det här tänker jag!
Gårdagen var..hektisk! Först hade vi ju konfirmanderna med hajja och allt :) Sen satt Ida, sofia och jag i kiosken på innebandytuneringen och jag var även sjukvårdsansvarig men till min besvikelse fick jag inte agera inom detta område. Det var roliga timmar trots allt och skratten klingade mot kastrullen där körven badade. Jag gillade det iaf och tackar mina kollegor för niceiga timmar :)
Lördagens final var lovsångsmässan helt oövat och så men vi lever fortfarande allihop trots de incidenter som inträffade ;) Nej men helt ärligt, det var också super! (: Sen blev det kyrkfika och hem kom vi runt 23.. Alltså var jag hemifrån 9-23.. Lite väl mastigt kan man tycka! Och det var just därför jag behövde få sova ut imorse. Men det kändes inte riktigt bra för jag missade ju Gustafs söndagsskola, hoppas du förlåter mej!
Och oj vad bra denna söndag har varit! Helt fenomenalt roligt har jag haft! Jag fick en liten ide när jag satt hos moster och morbror. Jo men visst, Viktoria behöver säääkert en promenad! Och vad härligt det var!! Hon var helt imponerad över skaren "sandskåren" och sen gick vi.. 3 timmar blev det i friska luften och solen. Underbara timmar med välbehövlig ventilering (som Rickard iof idiotförklarade totalt), mängder skrattanfall och lite snygga stunders trippande i skogen. Det blev nog en 7 kilometers promenad och sen la jag mej och solade helt random ute på något vanligtvis obeträdligt place medan Viktoria förutspådde min framtid.. Och jag har redan glömt resultatet, men jag tror det var bra iaf! en annan rolig sak var när vi stod mitt ute på en åker och 2 rådjur sprang förbi. Utan att jag tänkte på det ploppade kommentaren ut "Oh my dee(a)r"! ;) Nej men helt ärligt.. Jag har haft vrölkul, ni vet.. Man glömmer tid och rum.. Kärlek på hög nivå! Vi skrattade så vi grät hela dan och konstaterade att våra sturdieår tillsammans kommer bli både katastrofala och helt galet roliga!! :D We like och I love kvinniskan<3

Nu tänkte jag gå och förbereda lite inför morgondagens party.. Hur jag nu ska orka med det, känns för tillfället jobbigt men det kommer bli super, det vet jag! :)

Så God Natt och till er brudar.. Tagga stenhårt! :D


Kärlek

Och det är inget konstigt alls..!

Ojojoj, denna afton! Jag måste inom kort krypa till kojjs för imorgon är det dags att tortera konfirmanderna och det är inget konstigt alls ;)
10 minuter försent kom vi till kinna kyrka och det var ju inget konstigt alls..! Men oj vad ståltrion fick problem. Ja för helt plötlsigt var allt så hemskans roligt och vi satt och fnittrade så Gustaf vände sej och undrade vad vi höll på med. Men det var ju inget konstigt alls! Och så passande dena mening är överallt, galet! Hahaha så fort man hade lugnat ner sej och inte var havt kvävd av fnitter känner man hela bänken gunga och så var det klippt igen. Längst ut satt Sofia och skrattade hysteriskt och sen kom Elin och visste inte vart hon skulle titta för att återvända till mänskligt hyfs. Hela grejen var jobbig och inte nog med att vi inte fixade att hålla tyst. Nejnej, då skulle det vara en tystnad och ett lugn på säkert 10 minuter. Usch så vi kämpade, inget konstigt alls..!
När denna relativt jobbiga men ändå så oerhört roliga stund var över (största befrielsen var från tantvibratot!) blev det fika, halvskumma lekar och aftonbön.. Inget konstigt alls!

Nehej, morgondagen är tuff!
9-12.30 Konfirmander
13.18 Innebandykiosken
18-20 Lovsångsmässa
20-ca 22 fika.
Oh my dear..!

Natti, natti detta var ju inget konstigt alls ;)


Våren är här tror jag bestämt! :)

Efter 9 & ½ timmas sömn (störskönt) vaknade jag måttligt glad. Huvudet var bara en tung klump och jorden snurrade. Men jag kände ändå att jag ville till skolan och göra av mitt sveskaprov, vilket för övrigt gick super! :)
Linnéa allas vår läkare ställde sedan diagnos på mitt blodtryck "Hanna, du ser ut som ett lakan!" och så skickade töserna hem mej! Och det sa jag väl inte direkt nej till, för uschanamej vad jobbigt lågt mitt blodtryck var! Jag kollade bussar och naturligtvis passade ingen så jag traskade vackert på. Först till kinna och efter lite prat med en pråper och trevlig tant mitt på gatan (you name it, vad gör jag för fel?) pinnade jag på hem. Tiden det tog att gå var lite väl lång kanske. En och en halvtimme, men med några små inkik på vägen som sagt och sen var det otroligt skönt att bara gå där med solen i ansiktet och tänka för sej själv. Jag uppskattade alla 7-8 kilometer stenhårt. Mumma! Och sen kommer man hem och vet att alla andra är kvar i skolan på massa onödiga lektioner till 3. Jajamen och här är jag och funderar på att sätta mej ute i en solstol med täcke och bok. Låter det inte mysigt kanske? Jag vet att du är avundsjuk! :)

Ikväll blir det antagligen kinna en sväng iaf, vi ska känna av stämningen så att säga ;)


Ha en superfredag! (:En onsdagskväll och torsdag senare..

.. är jag trött som bara den. Men ganska munter trots allt! :)
Gårdagen var.. bra, i de flesta avseenden men jag hann med lite nervsammanbrott och sådär också. Okej, jag erkänner Ida. Det ÄR pinsamt att jag fick ringa min granne och be om hjälp med att steka bacon och koka makraoner. Men jag erkänner vilket jag anser vara strongt och en stund efter all panik satt jag där i min sommarklänning och åt och resultatet.. Tja, att säga att det var gott vore väl att överdriva!

Hemtjänstkvällen var oerhört stressig med oförutsedda händelser men det lugnade ner sej efterhand och vi fick till slut vår smörgåstårta. Och jag fick min ventilationsstund vilket var otroligt skönt och välbehövligt, tackar jag varmast för! :) Jo men i allmänhet var allt strålande och jag får ju inte glömma när klockan närmade sej 22.00 och jag och min handledare traskade upp på skaren utanför lägenheterna på jutevägen och försökte göra snöänglar.. På skare.. jag misstänker att ni kan lista ut resultatet ;) Men jag trivs som kossan i hagen i min lärlingsroll, det är kanon och jag ångrar det inte, aldrig! :)

Och vet ni vad! Jag har inte delat av mej av mina senaste tankebanor.. Jo för nu har jag helt allvarligt börjat fundera på ambulanssjukvårdaryrke! Låter det inte asballt och framförallt fint att kunna hjälpa till. Jodå, jag menar det! :) Nej, alltså seriöst, jag är verkligen i extas eller vad det heter. Vi får se var jag hamnar! ;) Spänannde!

Idag har varit ganska påfrestande. Först med tanke på att jag halvt vant mej vid att sova hur länge jag vill och helt plötsligt skulle man upp halv 7, jippie! Skoldagen började med att jag blev inträngd på en toalett av Viktoria, med cello, hårspray och allt vad det var, och de senaste nyheterna såklart! :P Sen känner jag att resten var så tråkigt att jag inte vill pesta ner bloggen med det! Men efter skolan blev det träning för helgen och sen körde Nyhage mej och Johan hem, tackade vi för!


Nej hörrni, jag har ordkunskapsprov imorgon och har läst igenom det en gång, strålande!
Men sen var det ju också roligare att leta recept till måndag med Ida.. Efter förra matförlusten så att säga. Jag tar sallad och efterrätt, go Hanna! ;)


Sov gott alla härliga prickar, imorgon är det helg och då ska vi vara glada! :)


God morgon :)

..säger jag halv 12.. Bra hanna, bra där!
Jag kommer i varje fall inte vara muttrande när jag börjar idag, och det är tipptopp! Nej för hörrni, jag är riktigt taggad på att jobba ikväll och jag sov kanongott efter all kalabalik igår och har nu duschat och satt i mej frukost för att inte glömma att jag har skrivit klart min samhällskunskap. Ja det där sistnämnda var kanske aningens omotiverat men jag var så illa tvungen att göra klart den nu. Och nu ligger den här fint bredvid mej, utskriven och redo att lämnas till Peter, good.

Nu tänkte jag försöka laga mat (jag lovar, det slutar med findus pyttipanna!), spela cello och sen tänkte jag kanske sätta mej med mitt album som jag glömt blort ett tag. Inte bra någonstans!


Hoppas ni alla får en strålande dag, för det tänkte jag ha! Snöbollskriget är ju utlovat och här har vi upprorsmakaren själv.. 

 
Hon är underbar! :)

Vi höres, pöss<3

Man lär sannerligen så länge man lever..

.. ja det har jag då verkligen fått klart för mej! Jag skrev i och för sej att jag inte skulle synas mer här denna tisdag men här är jag igen! :) Vilken kväll jag haft!! Visserligen utan Gunilla men Berit är inte helt fel hon heller! Och VAD jag har lärt mej mycket! Det är inte varje dag man känner att man underlättar för människor i sin omgivning men det känns oerhört skönt när man faktiskt är till hjälp och ja.. Jag kan inte släppa det, man lär verkligen så länge man lever! Tjenare, nu  börjar det likna ngt ;) Och icke att jag ångrar lärlingsvalet, aldrig! :D

Nehej, aftonen har verkligen tagit massa energi så nu ska jag fylla på förrådet var det tänkt. Mat, here I come!

/Kvinnan som är asnöjd med sitt gymnasieval :)

Tidsfördriv

Jag la ner samhällskunskapen när jag kom fram till att jag jobbar bättre under press, så det så :)

 
VAD HETER DU?

Ruth Hanna Linnea Petersson

NÄR ÄR DU FÖDD?
20/4 1998

VAD HAR DU FÖR FÄRG PÅ DINA BYXOR?
jeansblå

VAD LYSSNAR DU PÅ FÖR MUSIK?
Förtillfället på lovestoned och allmänt är det ganska varierat..

VAD GJORDE DU IGÅR KVÄLL?
Umgicks med Elin & var glad.

VAD HAR DU FÖR ÖGONFÄRG?
Blue like heaven.. Hahaha nej inte direkt, men blå är dom!

FAVORITSPORT?
Wow, frågar du mej? Sporten att sno så mycket grädde som möjligt ;) Annars får det bli snöbollskrig och vattenkrig, det gillar jag! :)


FAVORITMAT?
Du gode tid.. Jag äter det mesta, men det är inte fel med grillat och mamsen olika kycklingsmojjs.

FAVORITMÅNAD?
April är ju min månad så.. Då kommer våren, annars gillar jag nästan allt förutom tuggig höst!

FAVORITDAG I VECKAN?
Fredagar, helt klart!

SOMMAR ELLER VINTER?
Sommar!

FAVORITHOBBY?
Musiken kanske.. Och alla superhärliga ungar som jag till min stora glädje får låna lite nu och då! Det uppskattas! :)

FAVORITFÄRG/FAVORITFÄRGER?
Vilka jobbiga frågor! Men rött likear jag!

FAVORITBOK?
"Kärlek som befriar" - Francine Rivers

KAN DU NUDDA DIN NÄSA MED TUNGAN?
det brukar jag inte ens ge mej in på..

KAN DU KORSA ETT ÖGA ÅT GÅNGEN?
njaeee...

BESKRIV EN PERFEKT DAG?
Först och främst ska man inte vakna innan nio, sen ska dagen vara fylld av härliga vänner. Det kan vara pulkaafton, mysig picknick eller varför inte lite galen fjortislossläppning(nyuppfunnet ord!), en kväll i hemtjänsten med massa roligheter, en kväll med en av de finaste varelserna på jorden i famnen, you name it.. Människor man gillar!<3 

ÄR DU ROMANTISK?
Det vill jag egentligen inte svara på själv. Men jag misstänker att jag kan vara det..!

ÄR DU FÖR BLYG FÖR ATT BJUDA UT NÅGON?
Nepp så länge det inte är impulsivt. 

KRAMAR ELLER KYSSAR?
Pass ;)

DET FÖRSTA DU LÄGGER MÄRKE TILL HOS DET MOTSATTA KÖNET?
Humorn defenitivt! Leendet, ögonen, hur bemötande och omtänksamhet är inpräntat och ja, beteendet är viktigt i think!

VAD VILLE DU BLI NÄR DU VAR LITEN?
Florist för då fick man spruta med såndär rolig vattenkran, men vet ni! Det har vi i hemtjänsten-gissa om jag är lycklig! :D 

DRÖMYRKE?
Sjuksköterska på BVC. Med barn i varje fall..

VILKET YRKE SKULLE DU ABSOLUT INTE KUNNA TÄNKA DIG?
Ett jobb där man inte har någon social kontakt. 

VAD GÖR DU OM FEM ÅR? 
Då är jag få se.. 22 va? Japp så måste det vara. Då pluggar jag till sjuksköterska som det ser ut nu. Om nu allt blir så som jag tänkt och så bor jag med Viktoria i vår störtsnygga lägenhet ;) Sen har jag kanske ett stadigt förhållande, vem vet!

VAD GÖR DU OM TIO ÅR?
Oj, bra fråga! Då är jag förhppningsvis gift och moder till i varje fall en knatte. Jag spelar mycket cello och jobbar på ett lasarett eller vårdcentral och lever ett stressigt men underbart liv som småbarnsförälder. Det hppas jag iaf!

SAKNAR DU EN POJKVÄN?
Ibland kanske.. Men för det mesta känner jag att tiden är otillräcklig utan  en krävande pajk så jag trivs. Men dyker kärleken upp så gör den!

CHOKLAD ELLER VANILJ?
Delad plats det.

VAD VAR DET SISTA DU ÅT?
Mosad banan med grädde, blodsockret skulle upp.

VEM TALADE DU SENAST I TELEFON MED?
Rebecka var det bestämt.

FAVORITPARFYM?
Harkel, jag är inte så feminin att jag vet vad dofter heter, det anser jag är överkurs.

FAVORITBLOMMA?
Jag tycker om de flesta blommor faktiskt..

HAR DU NÅGOT MOTTO?
Se allt från den ljusa sidanJag är uttråkad vilket märks.. Nåväl, nu ser ni nog inte mej mer innan imorgon.

/Hanna

Solen skiner, sovmorgonen var perfekt, livet leker.

Ny dag & nya möjligheter, skönt! Här sitter jag och kikar på den knallblå himmlen som lyser i kapp med min tröja. Och solen lyser och jag är allmänt glad! Och vet ni vad? Jag har insett att alla de där 5 veckorna då jag för det mesta börjar 7 två dagar i veckan är värda varenda sura humör.. Ja för nu (typ vecka 4 eller vart vi är) jobbar jag två kvällar vilket betyder att jag börjar halv 3.. Är det inte helt fantastiskt kanske? :) Mmm just det.. Jag sov till 10 och sen mornade jag mej och hade det allmänt bra tills jag fick panik som iof löste sej så det blev frid och fröjd igen.. Nu tänkte jag säta mej med samhällskunskapsreflektion och sen börjar jag som sagt 14.30.. Och ikväll ska jag gå med Berit, inget snöbollskrig, men det har Gunilla lovat att vi ska ta igen imorgon kväll! Awesome :)
Och så ska jag prata lite med chefen om det funkar, vi håller tummarna!

Nu ska jag göra den där vettiga reflektionen! Och så skänker vi ett megagrattis till allas vår Andreas som dagens till ära blir myndig! :D

Ha en superdag alles :)


(Jag garanterar att mina gratulationer inte ser likadana ut idag!)

Att frysa öronen av sej kan vara underbart..

..om sällskapet är det bästa! Vi hann runt halva Örby Elin och jag. Som vanligt skrattandes och ventilerandes och allmänt välmående :) Hon är fin den kvinnan och tänk så mycket hon betyder! Minns vi sommarens turne? playbacken som slutade i katastrof? vattenkrigen jag ägt sönder? alla galna kvällar på moppen? alla sena sommarpromenader och iskalla höstkvällar i vänåkras spår? underbara danser till helkonstiga rim? pulkaåkning i drivor? förtroeliga samtal kvinniskor emellan? storslagna planer? frisörlekandet som nästintill slutade i druknande? alla heltokiga tomteplaner och utklädnader? alla sjuka påhitt som knappt tål nämnas..jonte? och tomtandet på lärarfesten? maken jag la till Elins avslutningsfest som blev en flopp? Så mycket fantastiskt det finns att nämna! Ja Elin, hela du är underbar och en alldeles riktig ängel! :)

      

Sov gott i natt alla fina typer!
/Hanna


Bildbeviset..

Här kommer det äntligen, det helt fenomenalt fantastiska bildbeviset! :D
Kärlek till Sara & kärlek till skorstensdans.. Man glömmer tid och rum ni vet ;)


Nu sitter jag här och håller på att gå under av trötthet.. Alltså ska jag ta och sova några timmar, underbart! Dagens saknad är Ruth och dagens grattis är till Linnea :)


Vi ses :)
Kram!


RSS 2.0