Gokart, tårar, jobb och teater..

..är vad jag pysslat med de senaste dagarna.

I tisdags jobbade jag kvällstur med Berit och var sedan ute och sprang för att rensa huvudet.

Dagen efter var Rebecka och jag på skolan för att titta på "Håll dig i skinnet" som Es3 satte upp som slutproduktion. Vi skrattade mycket åt dessa fantastiska teaterapor som gjorde en grymt bra föreställning! Efter lunch och diverse ventilering började en härlig afton med Gunilla. Jag förstår inte vad hon gör, men med henne är allt bara roligt, hon är bäst och då menar jag bäst! <3

Igår pysslade vi lärlingar med förberedelser hela dagen. Vi handlade, grejade sallad (jag fick inte vara med pga av bristande kökskunskaper,tack!) så jag roade mej själv och efter agressioner och annat var vi äntligen klara för avfärd. Då kommer vår lärare stressad som få och beordrar oss att vi ska gå till mötet. För min del blev det bara en stund då jag gjorde mitt bästa för att tänka på annat. Ja för där sitter lärarna som lovat att vi ska få välja själva om vi vill byta plats efter sommarn eller inte och säger att vi måste. Jag blev fruktansvärt ledsen eftersom de lovat mej att stanna till februari efter den där gången jag bröt ihop. Sara, Rebecka och jag är nu redo att slåss för vår utbildning som vi "ska få lägga upp själva", just exakt!

Så till slut hamnade vi i Borås, det visade sej att vi kört till helt fel ställe(kris och panik!) men det löste sej så vi fick köra inomhus-gocart istället. Roligt värre och jag var stolt över min handledare som tillsammans med Rebecka, Anton, Marina och jag hamnade i A-final. Dessvärre fick hon inget pris, men vi var glada över att Anton missade prispallen helt och hållet, det var den största segern ;)

Denna eftermiddag var mysig och trevlig och när vi lämnade placet blev det dags för en andra omgång av "Håll dig i skinnet"-jag är imponerad, verkligen! :)

Nu laddar jag för Edithmys, tror det är precis vad jag behöver det! <3


Ha en superbra helg och erkänn att jag har världens bästa handledare! :)

Man blir ju nästan rörd, The very best team!<3


Kärlek
Hanna

 


Det är sommar :D


Summerfeelings :)

Åh, vilket väder vi har.. Vilket land! :)

För trogna läsare blir ursäkten i början av alla inlägg lite förutsägbara i längden, så jag skippar kanske det hädanefter ;)

Men ojojoj vad livet rullar på! Jag har delvis återfått lite motivation till att plugga, fått superfina kramar, varit på grym gospelkonsert och hade då en riktigt rolig kväll, haft nationella prov, jobbat med favorittanten Gunilla, varit rädd för åskan, skjutit upp vår picknick på taket, skrattat hysteriskt med Jennifer & Moa och slutligen har jag flängt runt denna dag. Först hade vi konfirmanderna (med orgelspel & allt), sen åt vi och planerade innan vi fick gå hem och en stund senare körde jag till Jenny (harkel vad strålande det gick!). Väl där har vi haft det super med maskrosplockning, jage, urmysig skogspromenad med Sofia, fotorundor, och massa mer (så var det inte så mycket mer pPppP) Hahaha, det var i vilket fall som helst en galet vacker kväll och med mycket trevligt folk blir det härligt, precis så mycket sommar som det ska vara nu! :D

Imorgon uppmanar jag alla att besöka Örby kyrka kl 10 för att sedan delta i den årliga, traditionella dragkampen mellan vuxna och barn. I år ska här inte förloras någon heder inte!


Nu tänkte jag spela igenom de låtar min cello ska gnissla sej igenom imorgon så Sov gott och dröm sött! :)


Kramar till eder (:

Långhelg, seatons, raseriutbrott & resultat :)

Ärade läsare! :)
Jag laddar för en göteborgafton innehållande massa gospel och landar efter slagsmål.

Vi har långhelg, underbart! :)
Torsdagen spenderades först på kalas för min kära moster & favoritgrejen var naturligtvis mysstunden med Ruth :)
Direkt när jag kom hem stack jag och Elin till församlingshemmet där det genast bar iväg till Seatons kulle där vi (massa härligt folk) vandrade i skogen, planerade krig, slogs och hoppade hopprep. Sen var vi på donken och till slut diskuterades om vi vågade gå in i det larmade församlingshemmet eller inte. Nej, det vågade vi inte.. ;)

Så igår väcktes jag halv 8 för att hämta mina grejer som var inlåsta i FH. Underbart, och när det var gjort pluggade jag. Notera detta väl!
Stolt över min bedrift unnade jag mej mitt projekt att sy om F Ingrids kjol. Ett kapitel för sej som kommer presenteras med bilder här på bloggen :)

Det hela började bra. Jag klippte av underkjolsvolangen och sydde rynkstygn i själva huvudtyget och började sedan processen med att minska omkretsen på det lila tyget. Efter en stund gick trådarna av så det var bara att sprätta och göra om det. En lång stund senare var jag redo att börja sy på allvar och skulle just sätta igång att nåla då min mor ville hjälpa mej. Jag tänkte att eftersom hon gått olika syinriktningar och grejer så skulle hon säkert göra det bättre än mej. Jag sydde och sydde, långsamt för att det skulle bli perfekt. Så var det färdigt och jag vrängde det jag trodde var min nya kjol. Vad blev det? En muff! (kan också uttryckas bluff) det var det mest knepiga jag någonsin sett och detta ledde till raseriutbrott hos både mej och mor. Jag var ursinnig på att jag var tvungen att sprätta metervis för hundrade gången och för att mamma gjort fel, och hon var arg på att jag litade på henne.
Till slut, efter många timmar förstod jag mej på problemet och sydde på ett sätt mamma inte trodde på någonstans.. Resultatet? Det blev inte riktigt som jag tänkt mej, men åtmindstone en kjol och ingen muff ;)

Titta & njut :)Seatons :)Faster Ingrid i sin kjol på päronens bröllop (startmaterial)

 

Mammas fina lösning på det hela *harkel!*
Resultatfotografering i sen timma. Dödstrött sömmerska ;)

Detta är alltså första gången på ett år jag syr kläder, det är därför ni plågas med att få ta del av det. Den största triumfen var dock inte över den krånglande symaskinen utan över mamma :)


Gospel tonight, we like, a lot! :D

Kärlek
/Hanna :)


Nej hörrdu, vi sover en stund!

Ooh my dear! Mitt huvud håller på att ramla av.
Någon är trött på riktigt..

Måndagen innehöll nog inte något märkvärdigt egentligen. Jag körde i massa rödljus och tro det eller ej, livet fortsätter! Härligt att känna att det går framåt i varje fall! :)

Igår hade vi konsert och det gick bedrövligt. Ur min synvinkel i varje fall. Tur att det finns folk som gör en glad igen :) Måste bara nämna att Andreas var sjukt duktig, riktig glädje det!

Idag har vi skrivit NP matte och där sötter vi punkt om det, tack! Sen när jag jobbade satt jag uppkrupen i soffan och inlindad i en filt och sen sa Berit att det var helt ok om jag ville sova en stund. Man tackar! :) Och ännu bättre, hon säger inget till Gunilla! ;)

Nu som sagt håller mitt huvud på att ramla av så jag tänkte sova en stund.

Jag ser att allt du vill
är att sova ännu en stund till.
Lilla vän, hur är det fatt?
Jag ger en order, god natt!

/Hanna

En solig söndag :)

Det är precis vad detta är! I like!

Jag måste definitivt bli bättre på att blogga, detta är urkasst! Men så har jag också en del på schemat. Vi gör som vanligt och kör en snabbgenomgång.

I torsdags hade jag mkt trevligt i skolan med min käraste Viktoria Andersson. Hon är bra hon! :) Sen började jag cykla hemmåt, men det dröjde inte länge innan jag blev stoppad av Anna Ericsson, Felicia Wallerdal och två till. Så blev det att vi promenerade till Örby, vilket tog cirkus en och en halv timme och mycket fick jag veta under tiden ;) Under kvällen tänkte jag pluggat, men det var så mycket mer roligt att prata med Jennifer och smida planer så jag valde det istället!

I fredags slapp jag de två sista lektionerna i skolan, jag övningskörde till hajom istället. Där fick jag byta bil och snart var Kammarstråket på väg. Efter en ganska seg men rolig bilfärd var vi framme på stuterit där vi bodde. Ribbingstorp var ett riktigt mysigt place, Christina och Ida var helt till sej över de prickiga lakanen men de var snabbt tvugna att glömma dem. Vi fick mat och vi bröt ihop av skratt. Till en början med anledning, efter ett tag utan anledning.. ;)
När vi hade ätit klart åkte vi iväg till konserthuset där jag genast började må dåligt. Våra platser var alldeles för högt upp för att min mage skulle låta bli att göra ont. I andra akten blev det bättre då jag och Elin försökte sova.

Igår spelade vi i princip hela dagen. Sture dök upp till vår(min) stora glädje, Simon var också med förresten. Nåväl, gårdagen var rolig med vagnsrace, hajja och diverse slagsmål. Hemresan var också riktigt roligt, tyckte i varje fall kvinnorna i baksätet. Sture och Simon var nog inte lika entusiastiska åt våra sånger och samtalsämnen.

Efter 3 minuter hemma bar det iväg igen. Denna gång till kalas i Kinna för Oscar, David och Jakob vilket var riktigt trevligt, trots att vi 3 som var där och halvt spelat armarna av oss var jättetrötta. Men verkligen en nice kväll :)

Idag har jag släpat mej till kyrkan med lågt blodtryck och sen varit i skogen. Rättare sagt satt jag på furets ett par timmar och skrev en text till nästa nummer av rfk. Mysigt med citronfjärilar, tanter med gåstavar och allt :)


Nu sätter vi stopp här och tackar helgens rumskompisar Christina & Ida, helgens favoritkompis Sture och alla andra som vill ha tack för någonting :)


/Hanna


Tiden som rullar en ur händerna..

Jag förstår inte vad jag gör, men något är det.. Tiden bara flyger iväg och nu är det snart sommarlov, mumma! :)
Det får bli en snabbgenomgång innan jag äntligen packar upp min nylagade cello! Ja, det vill säga, den gick sönder i måndags, lagades igår, hämtades idag! Sture, tack, verkligen, Tack! :D

Let's go!

Onsdagen var dagen för första engelska nationella och sen fortsatte jag med lärlingsdag och den kvällen var hemsk för alla som vill veta. Jag råkade ut för ett krampanfall som höll i sej närmare 2 timmar och jag mådde verkligen allt annat än bra där jag låg på golvet, men ville inte åka till borås mitt i natten så jag somnade till slut efter diverse tårar och annat.

I torsdags, jadu.. jag hämtar min kära dagbok.. Borås var det ja. Tandregleingsbesök och fint väder. Japp, då hoppar man över en buss, sätter sej på en parkbänk med en glass och sjunger för tanterna runtomkring. Och sen öppnar affärerna och då blir det ju så hemskans bra ;) Speciellt när man hittar present till någon man tycker om (i detta fallet min handledare) som klaffar så perfekt. Tycker jag iaf! :P Läkarbesöket den dagen angående magen gav ingenting dock.

Valborg och helg. Massa bra det! :) Trerätters med KU på kvällen och givetvis traditionell vårsång. Som grädde på moset ställde Cicci diagnos på mej. Tarmkramp, tja, det låter rimligt.. Kvällen var i övrigt mycket bra! (:

Dagen efter var det swoppingdags. Kom dit med 18 plagg och kom hem med en hel drös. Dock mest massa bröte till systrarna Larsson, men en stor favoritgrej fick jag. En aosmysig tunika/klänning som är stickad. Oj, vad jag gillar, ja för det är denna kvälls mysplagg det! På kvällen var det lovsångsmässa i skene och jag sattes bakom pianot. Hahaha resten av kvällen är ett omtalat ämne i denna dags Sofia-msn-konversation. Ja, det var mycket grejer den kvällen. Får inte glömma min illegala bilkörning i ekelunds gamla volvo med Johan i förarsätet. Gunilla har noga instruerat mej om att vi båda blivit förbjudna att ta körkort om snuten hade kommit, hoppsan!

I söndags spelade jag postludie på cellon i Ytterby. Som belöning fick jag massa mys med Viktoria och våldsamma slagsmål och skrattanfall, we like! :)

Denna veckan fick en förfärlig början. Ja, jag grät hela förmiddagen i måndags. Varför kanske du undrar.. Gunlög fick för sej att vi var tvugna att byta lärlingsplats redan i augusti. Oh my dear vad arg jag blev. Nej inte arg.. Mer ledsen, förtvivlad, besviken och halvt förkrossad. Men sen pratade vi med Maria och då var det inte alls så. Bönesvar på den! :)
Under eftermiddagen var jag hos johan och spelade cirkus 3 timmar och efter det tog jag mej en välbehövlig stund på furets.

Igår och idag har varit lärlingsdagar igen. Tänk om man fick vara lärling på heltid. Vad fantastiskt det hade varit! (: Bäst hade det helt enkelt varit och det är så skönt att prata av sej och bara skratta åt helt korkade saker och det är dagarna fulla av. Så mycket skratt att det är omöjligt att minnas allt. Precis som det ska vara :)<3


Det blev längre än jag tänkte det här, men ni har ju i varja fall lite att läsa!


Natti, natti! :)

RSS 2.0