En bild säger mer än tusen ord..

Nyvaken som jag är kan jag inte säga så mycket. Men jag känner ett starkt behov av att besöka bloggen just nu.

Såhär ligger det till. Alldeles nyss loggade jag in på facebook & där hade det laddats upp en massa helt fantastiska bilder! Det finns en fotograf i Vimmerbytrakten som är superduktig & nu hade hon plåtat min kusin Jossan & hennes Fredrik i bröllopsstyle. För det första är jag ganska imponerad över att Jossan kommer i den där klänningen, hon är ju trots allt mamma numera, & inte bara till en unge. Nej, nej, 2 guldklimpar ska det vara! Vidare har fotografen gjort ett alldeles makalöst jobb, magiska bilder!
Sen kan det ju vara lite så också att jag under hela mitt liv haft ett speciellt område i hjärtat som klappar för just bröllop. Det går inte att förklara riktigt, men det där med vita klänningar, bråkiga brudnäbbar & maffiga brudmarscher.. Det är stort!

Nu vet jag inte om man får sno andras bilder sådär, men jag hittade inget som sa att man inte fick det, så jag slänger upp ett par här & gör samtidigt reklam för fotografen, så håller vi tummarna att det är okej! :) Bildkvaliteten blir ju inte någon höjdare heller när man laddar ner från fejjan, men ni får stå ut!
http://jenfotografi.blogg.se/2011/september/brollopsfotografering-jossan-fredrik.html
Spana in hennes blogg också, som kusin till Jossposs blir man en gnutta stolt faktiskt! :)

Nu ska Pallis & jag systerdejta. Det vill jag lova är livskvalitét!
Och bröllop, är det en dag att fasa för eller icke? Fråga inte mej, för jag har inte provat. ;)

/Hanna :)

Att spränga äpplen är också en konst!

Vem sa att hösten var lugn? Jag tycker den är mer hektisk än våren. Njae, inte riktigt kanske, men nästintill!

För tillfället är jag iklädd de där stora rösa clownbrallorna, smuttar min gräddiga blåbärssoppa medan jag lyssnar på en fantastisk version av en gammal psalm. Livet är som sagt en smula stressigt. Listan Olivia & jag gjorde över vad som måste göras blev alldeles för lång - hua! 

Snart är jag på väg mot orkestern tänker jag & därefter bär det vidare på fotokurs hela kvällen. Tack gode Gud för att jag är ledig imorgon! Eller ledig, nej, det där berget av plugg behöver jag nog sätta tänderna i då!

Förstoringarna som jag skrev om i förrgår var bättre än väntat! :) Jag har en tendens att glömma av vad det är för foton jag beställt, så även denna gång. Fuji gjorde mej inte heller besviken med sin inpackning. Foton i vanligt format kommer flygandes i vita papperskuvert, en aning större i bebisplå pappersinpackningar, men de riktigt stora skicka de tydligen ut i en mycket smakfull rosa nyans. Det uppskattar vi minsann! ;)

Så, vad ska vi mer tillägga? Igår räddade vi lärlingar den stackrs döingen på golvet(som f.ö. skrämde vettet ur mej) med DHLR, defilibrator(?)-jag lärde mej aldrig ordet, så hjärtstarter känns mer safe! ;) Det är ganska fint med vår lilla miniklass trots allt. Speciellt när vi har 2 timmars lunchraster & sover ;) Eller när vi har godiskrig. Trevligheter! Dessutom ska vi få vara med som sjukvårdare på Göteborgsvarvet, hur spännande är inte det på en skala? :)

Nåväl, för väldigt längesen utlovade jag bilder från en rolig släktdag. Det var en söndag då vi roade oss med att spränga äpplen, fråga inte vart vi får allt ifrån, men denna gång var det icke från glöggen! ;) Så här följer ett par bilder på äppelsprägningen, fuji & kanske något annat höstligt innan jag får packa in cellon i bilen & dra mej tillbaka till skolan. Party!


Nu måste jag rusa, See ya!
/Hanna:)

Remix av septemberdagar.

Wohoj, helkass uppdatering under helgen sannerligen! Hej på eder i varje fall! :)

Det syns tydligt att vi är på väg mot vintern. På träden, i skyltfönstrena & kanske främst på människor. Sofia hjälpte mej att konstatera att anledningen till att jag mår så oförskämt bra, måste bero bland annat på att jag inte kan vara arg mer än cirkus 7 minuter? ;) Nåväl, oavsett årstid måste jag säga att livet leker, & härligt är det! :)

En sak som satt ett & annat spår i helgen var fredagens KU. Pamela Sjödin Campbell höll det grymmaste föredrag jag hört på länge & hennes levnadshistoria var väldigt gripande. Om ni får möjlighet måste ni höra henne, helt fantastiskt vilken kvinna! :) Som vanligt var aftonen härlig & till på köpet ventilerades kloka tankar som gjorde mej mer respekterande & förstående. Så det kan gå..! ;) Bilturen hem var sen en gnutta spännande, alltid lär man sej något nytt! 

Lördagen gick utan att jag gjorde så värst mycket, tänka sej, jag sov till 12 & drällde sen mest & tog det riktigt, riktigt lugnt, precis så som jag blivit rekomenderad! 

Igår hände det desto mer då släkten begav sej ut på svampplock i de djupa skogarna. Oerfaren som jag är var jag en aning nervös när den senare skulle förtäras & om njurarna då skulle slås ut, eller vad som skulle hända, men icke! Dessutom hade vi väldigt, väldigt roligt då vi i lite väl hög fart åkte över stock & sten, i djupa vattenpölar & på ojämna vägar på en 4-hjuling med 3 personer för mycket på. Ja, det var galet & roligt! :)

Nu är jag en smula trött efter skoldagen som innehöll våra livs sista skolfotografering. Det känns otroligt märkligt måste jag erkänna, men roligt hade vi & flummigast var lärarna, precis som vanligt! ;) Nåväl, jag har konstaterat att papiljotter inte är något för mej, & inte heller blåtiror om man glömt sminkborttagning.

Så, nu ska jag hämta förstoringar på Kupan tänkte jag & sen kanske dejta Elin? :)
Op3 när de är som snyggast, titta & njut! ;)



Ta vara på varje dag hörrni!
/Hanna :)

Någon har sålt Roger!

Hojoj, så det kan gå va?! Sälja Roger, har man hört på maken?

Det här med 4-dagars helger.. Ja, snart skriver jag nog till Kungen själv & ber honom införa detta permanent. Mmm, så sant som jag lever ~ Vi njuter! :)

För tillfället sitter jag nyduschad i turban & skrattar åt allt som hänt det senaste dygnet. Ibland kan man liksom inte sluta skratta, trots att man är alldeles själv. Ni skulle sett hur jag var tvungen att kura ihop mej på bussen nyss då jag drabbades av skrattanfall & tanterna inte såg så roade ut.. Du milde tid..!

Igår var det ju torsdag & naturligt ledig dag. Förmiddagen innehöll kvalitetstid med Gunilla, fortsatt social stimulation med systrarna Larsson & panikpackning inför natten. Sen var vi i församlingshemmet i Kinna en stund, spelade teater, uppdaterade & hade väldigt roligt innan vi hade ännu mera roligt. Ja, det skulle handlas på Hemköp förstår ni, & det gör man inte så lätt i allvarlig skepnad. Sannerligen inte, vi fullständigt vek oss i svåra skrattsalvor. 

Jo, så var det ju det där med pyjamaspartyt vi hade. 16 tokiga brudar lagade mat, skrattade, tjötade & skrämde halvt slag i kyrkokörstanterna. Fina grejer det där, & S club 7 är ju inte så dumma de heller! Vad hände sen? Jo, i kolvarta Kinna skulle vi leka kurragömma & vad passar bättre än att göra det på kyrkogården? Något annat som passar fantastiskt är ju då 2 stollar iklädda förskräckliga masker ger de stackars tjejerna men för livet. Nelly & jag skrattade så vi tappade andan & offrena skrek på ett sätt jag knappt trodde var möjligt. Åh, det var århundradets grymmaste kupp! ;)

Efter efterrätten sen stack ex-konfisarna & kvar blev ett gäng om möjligt ännu vildare ledare. Lite spontant blev Jaqueline & jag joggingsugna mitt i natten, så då sprang vi barfota & frös & skrattbubblade. Så hängde vi lite med de där 2 "mördarna" fram till 2 cirkus? Det konstaterades ännu en gång att en viss människa inte ska vistas i kök. Det var oboy över halva rummet. Shit happens & skoj hade vi!

En mycket märklig gubbe råkade vi ut för på tillbakavägen men sen kunde vi lugnt slå oss ner med resten av töserna för massa roligheter. Ja, Roger är ju såld som skrivet. Förskräckligt! Till slut sov vi en sväng för att sen skämma ut oss med fantastiskt ostämd sång för alla som gick förbi imorse! :)

Summan av kardemumman, det senaste dygnet har jag skrattat något så våldsamt så du anar inte. Det är så fruktansvärt svårt att beskriva om man inte är på plats & upplever det hela. Ni vet när man tror att man ska svimma av andnöden som det där skrattet bidrar till. Det är sjukt mycket livskvalitet! (:

Nu blir det en bok eller film & kanske borde man ta igen lite förlorad sömn & skriva dagbok, ja för allt i världen, skriva dagbok!!
By the way så fotade jag pinsamt lite, men ett par finns i varje fall! :)



Joina oss, vi garanterar obeskrivliga mänder skrattanfall! ;)
/Hanna :)

En välmående kvinna..

.. skriver ut!

Käre hjärtanes, det är tur att man inte är 78 för då hade man varit trött! Ja, speciellt då man hade skrivit ett långt blogginlägg som sen försvinner helt lagom till publicering!

Och nu ska man komma ihåg vad man hade skrivit? Åh, jag har inte tid att blogga en gång till :P Nåväl, det är onsdagkväll & helg. Helg, vi tar det igen, Helg. "En helt vanligt sketen onsdag" som vi sa i våras på särskolan. Skönt att denna skolvecka är slut i varje fall, trots att vi är cirkus 4 elever blir man riktigt trött. Varför kan man ju fråga sej, men jag tror inte det har något med våra vilda kuddkrig att göra, åh nej.

Gårdagens sista timmar spenderades med ett gäng kvinnor i en väldigt feminin lägenhet i Borås. Fortfarande vet jag nog inte riktigt varför jag var där. Men om det var för att ragga fler konsulter som de där Mary-kayarna tog hand om oss drog de en nitlott vad det gäller mej. Alltså, jag kan ju inte stå & propagera för något jag inte brinner för? I vilket fall som helst hade vi gäster väldigt roligt & när det skulle filas fötter blev det för bra för Viktoria & mej. Skrattet ville inte sluta bubbla & jag var glad att jag var inte ensam, härligt när folk förstår! ;)

Nu borde jag alltså plugga, gör jag det? Nej. Julmusiken flödar, jag sitter här & ler & mår så lycklig, fuji & jag strider om uppladdningar som ska förstoras, dagens telefondejt no.2 med Sofia väntar, morgondagen taggas med planerad Gunillaträff & det omtalade tjejpartyt!
Idag har förresten Sofia & jag beslutat att "om så än alla andra går & blir höstdeprimerade tänker inte vi bli det!", nej, så bedrövligt keligt det verkar! Dessutom har jag idag upptäckte att hur väl man än tror man vet att ens vänner pysslar med har man inte en blekate aning. Trots den smärre chock jag utsattes för, tycker jag görmycket om den där lilla Rebecka! ;)

På måndag ska jag förresten förhoppningsvis iklädas en såndär förskräcklig gul Lionsjacka, 4 böcker borde läsas, varm choklad drickas upp & fuji borde snart göra mej till vinnare. Förresten hade jag en väldigt trevlig måndagskväll med Ulrika

En snabb uppdatering, nu när bloggen konstrar alltså. Som vanligt snurrar livet. Rullar & svävar.



Det kan inte hjälpas. Jag är enormt lycklig.
/Hanna :)


PPP ~ PyjamasPartyPlanering.

Och så var det där igen. Problemet med att få tiden att räcka till.

Ännu en helg har gått, utan konfirmationstrevligheter, men med annat vackert!

I fredags var Kinna Kanon~Ku ledarfritt vilket var paaarty ;) Nej, så illa var det inte. Faktiskt var det så lugnt att undertecknad med fler somnade framåt natten, men det var sjukt nice ändå. Aftonbönen var fantastisk & glädjen flödade, chokladkrig utövades & det mystes järnet. Oslagbar afton!! :)

I lördags hade Erika avskedsfest inför sin Brasilienflytt. Det känns overkligt att de börjar bli så stora människorna, så stora att de till och med flyttar till andra sidan jordklotet. Nej hua, hejdåanden gillar jag inte någonstans, så det var skönt att vi bara hade roligt på kvällen istället för att deppa ihop! Dessutom hade jag en härlig stund med 3 goa, grymma grabbar framåt midnatt som verkligen pumpade optimism, gött!

Söndagen den 18/9 2011 bjöd också på hemskt mycket glädje. Eftermiddagen spenderades nämligen med Rickard & Christoffer & en & annan skypekontakt ;) I vilket fall som helst var det avslappnad & lyckorusande. Dessutom kom Viktoria hem under kvällen så då fick jag lite kvalitetstid med henne också, super!

Nu taggas här för torsdagens pyjamasparty med kinnabruttorna. Minns vi Vrångönätterna med kuddkrig eller? Oh yeah, nu är det dags för favorit-i-repris & detta har Sofia & jag ägnat vår skoldag åt att planera(harkel) & tagga inför! Till på köpet skrattade vi något alldeles hysteriskt, om jag ändå kunde berätta varför, men tyvärr. Det förblir vår secret! ;)

Nu ett par bilder från vår lördagskväll. Vi gick in för det där! ;)



Ett Stort lass lycka till Erika!

Nu taggar vi ledig torsdag, fredag, lördag & söndag! :)
/Hanna.

So much better than school.

Äntligen fredag! :)

Imorse då jag kom till skolan visade det sej att retoriken var inställd så vad gör man om solen skiner då? Svar: Man stannar inte och väntar på svenskan. Nej, istället gjorde jag något så mycket mer givande :) Utrustad med gummistövlar, fantastiskt sällskap & kameror druttade jag omkring & knäppte bild efter bild. Hösten är sannerligen vacker nu, otroligt vilken skapelse! :)

Ibland får man lov att prioritera. Elin eller meningslös svenskalektion? Ganska lätt val! ;)



Andas in hösten & låt den göra Dig lycklig!
/Hanna :)

Let Your Spirit Fly.

Vad var det jag sa? Åh, tro inte att något eller någon tar kål på mej inte ;)

Gårdagen var alltså en downdag, jag har nog en sådan i halvåret ungefär. Faktiskt är det inte oftare. Nej, just därför blir jag så konfunderad varje gång det händer & förstår inte riktigt vad för sjukdom jag drabbats av. Tacksam till tusen är jag över min psykiska hälsa, jag har sett alldeles för mycket åt andra hållet. Glad kan jag konstatera att jag fått gåvan att slippa gå runt med tunga tankar & istället fötts som en ganska tuff kvinniska psykiskt & med hemskt lite långsinthet, det är gött! :)

Idag är jag alltså ledig. Imorse vandrade jag en mil då jag vaknade, det ska man inte göra om man heter Hanna och har blodtryck under 100 ;) Sen har jag läst dagboksinlägg från lucian bland annat & suttit & småfnissat för mej själv. Då jag lite senare hittade gamla filmklipp som jag laddat upp på fb skrattade jag i högan sky. Hörrni, det är sant, I'm back! :)

Lite, lite plugg har jag sysslat med. Det var mycket roligare att äta glass i det vackra vädret, köra lite bil & besöka smultronlandet för kanske sista gången denna säsongen? Men det gör inget, jag är så glad, så glad ändå. För när man tänker efter, så är livet alldeles för kort för att bara gå runt & tjura som vissa tjommar gör. Istället gillar jag att sitta här & bara le åt allt vackert i mitt liv. Alla underbara vänner, galna upptåg & supermysiga tjejkvällar. Det handlar om att lära sig se allt från den ljusa sidan & som det så vackert står hos alla gamla "Lär dig livets stora gåta. Älska, glömma & förlåta!". Det är så sant! :)

Åh, en stor dos lycka vill jag skicka till er genom lite hastigt ihopplock av människor som pumpar lyckohormoner. Det är så härligt att fånga dagen :)



Drivor kärlek till er! Take care.
/Hanna :)

Då natten väntar på att jag ska somna.

Gott folk, hoppas ni mår fint!

Det gör inte jag. Eller jo. Eller nej. Jag vet inte.
I vilket fall som helst ligger jag nerbäddad i min säng bredvid Arthur med onyttigheter i magen & ett par tårar fattigare. Just nu försöker jag bestämma om jag ska skylla det där saltvattnet på den precis sedda filmen "Fireproof", enorm trötthet, kvinnliga månadshormoner eller något annat?

Det känns som jag de senaste dagarna mest bara frusit & känt mej mer eller mindre oduglig. Orkestern idag var bättre än jag trodde, det var frihet. Imorgon är en annan dag, imorgon är jag ledig.

Den riktiga Hanna gömmer sej ikväll, hon kommer tillbaka, det vet jag, väldigt snart. Men ikväll är en sådan kväll då jag sätter pennan i dagboken, den är bättre på uttryck & bearbetning än bloggen.

Om ni inte har sett Firproof bör ni göra det by the way. Den är otrolig! Aftonens sång hämtar vi därifrån:
http://www.youtube.com/watch?v=PHztEiKko0E&feature=related




It's who I'm.
/Hanna

Praise You In The Storm.

Stormen piskade mej obarmhärtigt i ansiktet då jag vandrade genom byn från en spontan afton hos Moster. I öronen dundrade Lifehouses perfekt klaffande sång. Den stämmer så helt ikväll, både för mej personligen & för alla varelser som sticker näsan utanför dörren idag. En kraftig sång, en mäktig text.

I was sure by now,God, that You would have reached down
and wiped our tears away,
stepped in and saved the day.
But once again, I say amen
and it's still raining
as the thunder rolls
I barely hear You whisper through the rain,
"I'm with you"
and as Your mercy falls
I raise my hands and praise
the God who gives and takes away.

And I'll praise you in this storm
and I will lift my hands
for You are who You are
no matter where I am
and every tear I've cried
You hold in your hand
You never left my side
and though my heart is torn
I will praise You in this storm

I remember when I stumbled in the wind
You heard my cry to You
and raised me up again
my strength is almost gone how can I carry on
if I can't find You
and as the thunder rolls
I barely hear You whisper through the rain
"I'm with you"
and as Your mercy falls
I raise my hands and praise
the God who gives and takes away

I lift my eyes onto the hills
where does my help come from?
My help comes from the Lord, the maker of heaven and earth
I lift my eyes onto the hills
where does my help come from?
My help comes from the Lord, the maker of heaven and earth










Fullständig förtröstan ~ Fullständig trygghet.
/Hanna.

Konfirmation 2011 ~ Rena mästerverket.

Spännande, nu kommer det omtalade blogginlägget..! :)

Ganska soft dag måste jag säga, startade med en halvtimmes cellolektion(utan 50 minuters jehovassnack denna veckan) & sen hade vi en lektion innan vi var färdiga klockan 11. På något vis är skolan en bra uppfinning ibland ;)

Nåväl, det är nu det där nytänkadet presenteras alltså. Invirad i en filt & smuttandes på varm choklad ska det nog gå att få fram. Det var alltså Nyhagarnas kusin Kristoffer som hann knäppa en drös foton som är mycket intressanta. Om man är konstnär tror jag man kan tänka riktigt djupt om man kikar på dem. Sådär, ni vet att man får tolka och känna efter vad det är för känsla bilden uttrycker. Personligen har jag extremt svårt för personer som håller på sådär, men det känns så rätt att publicera något som skiljer sig ganska mycket från det ni brukar se här.

Som skrivet igår var det kanonfint kalas & då jag runt 22 skulle ge mej av till Sofia följde Birger, Mattis & 2 stora hundar mej ~ Tackade jag varmast för! Dessutom hamnade inget linslock i soporna & champangen lyckades jag nästan få i mej ;)

Nu, tänk djupt..!



Tänk vad samma saker kan se olika ut med olika tolkningar! ;)
/Hanna :)

Konfirmation 2011 ~ Mattis kalas :)

Tjosan igen :)

Sen sist har jag försett med mej en stor kopp rykande, gräddig blåbärssoppa, pratat med Christina i sydafrika & satt på Lasse Stefanz julalbum. Livet är på topp kära vänner! :)

Innan glömde jag nämna att vi idag beställt våra studentmössor, märkligt! Det känns som de grå håren uppstår snabbare än beräknat nu.. Vi hinner ju inte med alls längre. Det märks verkligen att folk växer, se bara på Matthias här nedanför.. Helt otroligt vilken utveckling på bara ett par månader, min fina lillebror :)

Som tidigare skrivet bör ni hålla utkik efter ännu ett inlägg från detta kalas, men här kommer i varje fall min version av det. Tyvärr upptäckte jag att jag inte alls knäppt tillräckligt med foton, tur att någon annan gjort det åt mej ;)

Mattis konfirmationskalas var väldigt trevligt måste jag tillägga. Nyhages släktpartyn är förvisso alltid det, fantastiskt mysiga människor de där typerna :)


Än en gång Grattis till Matthias!
/Hanna :)

Konfirmation 2011 ~ De goa ungarna! :)

Tjenare, tjenare! :)

Det regnar & jag är sådär sprudlande glad efter ett par timmars fantastisk eftermiddagssömn, så vansinnigt skönt! :)

Som utlovat ska ni få en grundligare genomgång av helgen..
I lördags var det dags för våra underbara ungar att konfirmeras. Lite panik uppstod innan alla var på plats och kunde vandra in i Kinnas fullsatta kyrka. Där befann vi oss bortåt 2 timmar & allt klaffade över förväntan bra, efter det genrepet var i varje fall jag en gnutta orolig för hur det skulle gå! ;) Konfirmaderna sjöng, var på rätt ställe vid rätt tillfälle & i folkmängden skymtade stolta päron. För oss ledare fungerade välsignelsen ända tills vi kom till amen-delen, men det är sånt som händer..! Efter att vi hade vandrat ut stod vi & sjöng en stund innan helgens första kramring. Konfirmationskalaset som resten av dagen sen spenderades på för min del, redovisas i ett senare inlägg. När jag kikade igenom helgens bildmapp hittade jag dessutom massor helroliga bilder från detta kalas med misstänkt fotograf, vem vet, det kanske blir 2 bildbomber? :)

Nåväl, igår, alltså söndagen den 11/9 var det dags för högmässa. Gospelkören förmedlade glädje, Owe avslöjade vår däkcning i predikan & allt var mest som en högmässa brukar vara.. Efteråt hade vi kyrkknytkaffe med konfirmadfamiljerna. Ja, alltså, taket rörde sej, visor sjöngs & kvarglömda kläder aktionerades ut. En trevlig tillställning tycker jag allt, trots att jag fick skämmas för tubar, nattkissande med kattdödande & givetvis mitt eget pinsamma försök till tal. Dessutom fick jag höra att jag är ett kreatur för första gången i mitt liv, det tolkar man hur? ;) Det hela avslutades med kramring som jag inte riktigt klarade av just då, så ni förstår ju att det är mycket vackra konfirmader som lämnar spår efter sej! :)

Nu ska vi se om vi får fram ett par visbara bilder också :)


En stor hög kramar till dessa fina typer & alla er andra!
/Hanna :)

Konfirmation 2011 ~ Tjejförberedelser.

Goder afton :)

De senaste timmarna har Nelly & jag skrattat hejdlöst åt allt möjligt vrölroligt & jag ser en stark orsak - enorm trötthet.

Det är alltså inte läge för en rejäl uppdatering om allt denna helgen inneburit, men man kan ju börja någonstans. Varför inte med tjejledarnas förberedelser igår? Kaluffser lockades, halvfabrikatsmat åts, naglar målades & klänningar hoppades i innan vi fick sällskap av övriga ledare. Kinnakvinnor är mysiga, inga frågor, det bara är så! :)

Utförligare update kommer inom kort!



Nu, dagboksskriv för 2 fullspäckade dagar. Sen, äntligen sömn!

See ya!
/Hanna :)

En sommar att minnas!

Nu kan man sannerligen säga att det drar ihop sig.. För allt möjligt, kanske främst för alla helgens happenings men också för en sammanfattning av sommaren kanske?

Vi hade genrep inför konfirmationen igår. Det tog nästan 7 timmar. 7 timmar. Mhmm, gissa om vi var i princip döende då det framåt 9 äntligen var dags för cheeseburgerparty i sakristian. Klockan var nästan halv 11 då jag var hemma och kunde slänga mitt tunga huvud på de mjuka kuddarna och känna paniken växa. Personligen ska jag imorgon läsa 2 texter, en från läktaren som "A voice from nothing" & en framifrån, samt sjunga duett med Andreas. Okej, det kommer gå bra, men andas ut kan nog ingen göra innan det är över..

Sommaren i sin helhet har jag ju alldeles glömt av att sammanfatta här. Så varför inte göra det nu?
Alldeles nyss upptäckte jag att denna årstid är förbi för 2011, vart tog tiden vägen?

Den största delen av sommaren ägnades åt jobb i Örby hemtjänst - alltså bilkörande, radiolyssnande, flummande med 4 härliga sommarvikariekollegor: Kicki, Gustaf, Johan & Andreas.. Och ett & annat hembesök naturligtvis ;)

Detta arbete varvades med sol & bad, midsommar & mys, kalas av olika slag & tjejkvällar, Enköping & Vimmerby, vinbär & jordgubbar, student & bröllop, planering & spontanitet..

Det känns lättare att presentera det hela i bilder, go for it :)



En liten, liten glimt från min sommar! :)

Skänk oss gärna en tanke imorgon, det är mycket som ska fungera :)
/Hanna (:

I startgroparna på en ny torsdag.

Mmm, jag har fortfarande en såndär mysig känsla i magtrakten efter slutet på gårdagen :)

Planeringen som jag delade med mej av fungerar faktiskt till största del. Trots att vissa grejer stryks över samtidigt som annat lägg till. Vissa moment gillar vi, som t.ex. superdupersnabbisdejten med Pallis igår!

Det där myset som jag inledde med, käre barn, det kan låta som att jag är kär. På sätt & vis kanske jag är det. I det konceptet som får en att somna på allra bästa sätt. Såhär går det till ungefär: 21.13 ringer telefonen hemma hos Knopps & Sofia & jag placerar oss i våra sängar. Där ligger vi sedan ett par timmar (i vintras kunde vi prata cirkus 5 timmar!) & snackar om allt mellan himmel & jord, skrattar stöll & bara mår bra av att tvillingen i andra ändan kan avsluta de egna meningarna! :) Sen slutar det hela med långa stunder av tystnad tills vi förstår att vi har somnat båda två, fina grejer ;)

Idag ska här tränas hårt med konfaledarna så jag hoppas innerligt att alla infinner sej för nu börjar det minsann brinna i knutarna. Oj, vad mycket det är som ska klaffa & jag är nästan lite nervös. Ska jag sitta gömd i predikstolen eller inte? Ska understämman memoreras eller skrivas ner? Kommer powerpointarna klaffa som de ska? Baah, jag är nog lite nervig trots allt. Men roligt ska det sannerligen bli! :)

Nej, nu ska jag sätta på lite blåbärssoppa & kaffe & ladda för dagen. Kvällens sista aktivitet är struken så den får vi väl ersätta med något annat spännande! :) Annars skulle Rebecka & jag åkt till Varberg & skrämt skiten ur våra 1:or & 2:or.. Ja alltså, lärarna anlitade oss.. ;)



Morgontrötta kramar från den ena tvillingen! :)
/Hanna

Hösten, stressen, livet in på skinnet.

Sant är det, till och med bokstavligt!

Denna vecka är som jag misstänkt förfärligt hektisk, till och med värre än jag förutspått.
Ungefär såhär ser det ut:
Igår: Skola-lång dag, plugg, städ, speedwalk-milen, fotopyssel, övning för helgen.
Idag: Skola, cellolektion, lasarettsbesök, hemma en snabbis för mat & plugg, tjejkväll i Kinna, fortsatt plugg.
Imorgon: Skola-extremt lång dag, annat plugg, skriva artikel före deadline, ordna med foton.
Torsdag: Skola, konfaträff, övning med konfaledarna, hemligt nattligt uppdrag som lär resultera i utebliven sömn.
Fredag: Skola, fixa det sista inför helgen, träna solovers, evntuellt lovsångsmässa eller något annat trevligt.
Lördag: Tjejmys+förberedelser, Konfirmation, Konfirmationskalas, sova hos Sofia.
Söndag: Högmässa, kyrkkaffe, förhoppningsvis gospelkonsert i Göteborg.

Förstår ni varför jag dricker kaffe?

Idag hände något jag inte riktigt räknat med. Vi laddade med lite mördarsms inför EKG-tagning på lasarettet och hade det allmänt chill. Men när Rebecka & jag väl kom in i rummet & Maria började instruera hur alla elektroder(?) skulle placeras blev jag jätterädd & mådde inte alls bra någonstans. Visserligen gick allt bra & våra hjärtan slog som de skulle, men jag kände ett väldigt starkt obehag utan att kunna sätta fingret på varför. Inte där när man låg med massa sladdar kopplade lite här & var över kroppen i varje fall. Nu kanske jag börjar se mönster & ryser bara jag tänker på det.

Nu till matpåfyllning, lite snabbplugg & eventuell halshuggning eftersom jag inte hunnit skriva ner tjejernas medely!

Ett stort Tack till dagens räddare ~ Rebecka! :)



Vi ses!
/Hanna, alltid på g.

Torpet 2011.

Hej igen på er alla :)

Nu har helgen gått, och jag ska vara utvilad?

Nåväl, Örby/Skene KU har varje år ett höstläger på ett torp i Öxabäck och där har alltså denna helg spenderats. Eller skulle gjort. För min del avbröts lägervistelsen igår, men det är ju en helt annan historia.

Torpet var det som vanligt :) Fukten sätter sej i kläderna & man sover i musbajs, fina grejer! Det lektes, åts, pratades, sjöngs, plockades svamp & såntdär torpigt! Bryggan är en plats jag gillar starkt, både i ensamhet & sällskap på olika sätt! Och gårdagens höjdare på en ö med 2 grymma kvinnor.. ja, helgen hade sina guldstunder.

I vilket fall som helst kände jag att jag gjorde rätt i att åka hem redan igår, & det gjorde jag, för så himmelskt jag sov! :)

Dagens spännande händelser kommer nog att redovisas här så småningom så jag sparar det nöjet till senare :)

Nu är jag redo för en späckad vecka som antagligen blir helt grym!! :)

Jag saknar Vrångö.
/Hanna

Vrångö ~ The end.

Åh, just nu är det exakt en månad sedan första aftonbönen på Vrångö. Om det känns tomt? Du anar inte..

Snart tillbaka dit, men först, dagens uppdatering. Min klass undrade vad i all världen jag hade tagit för drog idag då jag studsade omkring, gapskrattade och mådde som en prinsessa uppe på mina små moln.. När jag dessutom hittade ett litet rött pappershjärta i min kjolsficka och bröt ut i en extremt svår skrattattack förstod de om möjligt ännu mindre. Gaah, jag bara önskar att jag kunde dela med mej av min glädje & lyckoenergi, för det är så alldeles underbart :) 

Direkt efter skolan hamnade jag i Kinna församlingshem där vi tog konfirmationsfoto, fikade, träffade nästa års konfirmander och hade det precis så mysigt & bra som bara vi har det! :) Dessutom skrev vi sönder alla hjärtan idag, det är tragiskt att konfirmationen äger rum redan om en vecka. Tur att våra veckofasta tjejkvällar fortsätter! :)

Nu känner jag i vilket fall som helst att det är dags att avrunda min Vrångöserie & tänker göra detta med en drös glädje, kärlek, gemenskap & sann Vrångöanda. Om ni som hängt med här inte förstått det ännu så var Vrångö något alldeles obeskrivligt. Faktum är att den atmosfären, den familjen som bildades, de dagarna inte kan förstås fullt ut om man inte varit på plats & upplevt det. Jag kan garantera att det var 10 av de bästa dagarna i mitt liv.
Det var sagolikt underbart.




VRÅNGÖ ~ Ett minne för livet!!
TACK ALLA HELT MAKALÖST UNDERBARA MÄNNISKOR!! :)

/Hanna (:

RSS 2.0