Våren är kommen.

Är det inte fantastiskt? Vilket vårväder vi har! :)

Min almanacka är borttappad & min planering med den, är jag syssolös för det? Knappast!

Helgen avslutades med en mycket behövlig & härlig kvalitetsdag med världens bästa Viktoria. Vi promenerade, rymde från ett inbrott & myste under värmefilt. Det var sannerligen en söndag av bästa slag & precis vad jag behövde! :)

Så blev det en ny vecka, hemskt vad det är måndag hela tiden! På retoriken, som jag för övrigt somnade under, fick jag mess av Jenny som ville att jag skulle spendera kvällen med henne & en hög kenyaner. Sagt & gjort, det var supermysigt & jag uppdaterade min roll som flygplan åt lilltösen. Anne-Marie kallar mig dessutom för "vår egen Hanna", det gillar jag! :)

Igår & idag har jag tatt farväl av medicinmottagningen & närakuten. Gårdagen innebar Oliviasällskap & enorma skrattattacker samt kalasfint flyt. Ja, igår var rena drömmen som lärling. Idag däremot, snacka om värdelös final! Hua, efter ett par misslyckanden valde jag att hålla mig på mitt närakutsgolv trots att det är bland kanylerna jag trivts bäst!
I vilket fall som helst var det jobbigt att lämna stället. Jag har alltid haft svårt för avsked & det var  samma visa igen, jag började fundera på om jag valt rätt i beslutet att lämna nu. Å andra sidan tar det ju slut någon gång, så det var lika bra att få det gjort. Att jag kommer sakna det är ju dock ett bra betyg, & vissa pärlor & arbetsuppgifter blir det redigt tomt utan. Det är bara att minnas med glädje & hoppas att dagis levererar!

Nu ska jag snart kila iväg på någon afton med hemförsamlingen. Imorgon ska klasstjejorna mysa med fika & modevisning. På fredag blir det nog ku på kvällen & natt med tvilling. Lördagen innehåller swopping & släktkalas & sen har snart den veckan gått..! Vi får se när vi ses igen!


99 dagar kvar..!

/Hanna :)

En myndiér till skaran!

Cyberspace & alla dess invånare ~ God kväll! :)

Gårdagen blev som misstänkt grym! Oplanerad shopping, välsmakande smoothies & oslagbart sällskap! Behövliga, fina timmar. Sådana värmer mitt hjärta! :)
Ku besöktes också, två stycken till & med.. Yes, så blev det!

Idag har jag jobbat & jag var värd vartenda öre! Aldrig varit med om något liknande! Okej, okej, flexibilitet är något man måste vara beredd på, men idag..! Det var spännande, utvecklande & det gick skitbra! Efter jobbet har jag chillat, tatt en go joggingtur, spelat spel & bara "mösat".
Vädret idag förresten, wow, nu snackar vi aprilfeelings! I skogen behöver man dessutom inte vara rädd för att slå ihjäl sig! Underbart! :)

Anledningen till dagens skriveri är att jag vill sända världens största Grattiskramar till en fantastisk flicka. Hon är min kusin & hon har delat allt med mig i exakt 18 år idag. Sara är äntligen myndig & det med den äran! Hon är värd alla tårtor & congrazmess man kan tänka sig. Den bruden är något utöver det vanliga, hon är min äldsta bästis & hon går inte att beskriva med ord.. Pussar i drösar till henne! :)


She's amazing & She deserves a big congratulation!

/Hanna :)

Frustration vs Glädjebomb.

Muntert(?) humör för kvinnan här idag minsann. Njae, riktigt så illa är det inte!

Ibland ångrar jag att jag läser mina 1250 extrapoäng på gymnasiet, ibland inte. Denna veckan ångrade jag valet då jag svimmade & läkaren som utförde den hemska gastroskopin fick ta hand om mig istället för patienten. Däremot sände jag ett tack uppåt för inriktiningen då jag var på min trygga medicinmottagning & fick pyssla om patienter på mitt sätt & skratta så det gjorde ont i magen! Kommer jag någonsin bestämma mig om jag gjorde rätt val? Nej, men det är åtminstone övervägande positivt! :)

Igår, 23/2 var en stor dag. Lillsessan föddes äntligen & jag tyckte det var extra roligt att det blev flaggdag just igår! Ja, det var en speciell dag av flera olika betydelsefulla anledningar..!

Frustrationen som så tråkigt pryder detta blogginlägg beror på att jag lämnade min säng imorse. I skolan var det nämligen någonslags framtidsmässa & jag blev arg, jättearg på mig själv. Dum som jag är har jag inte brytt mig om att kika upp vilka kurser jag behöver till olika utbildningar, jo, jag hade det - till sjuksköterska. Som jag inte vill bli längre..! Länge gick jag runt & tjurade över min dumma spontanitet & min "det-löser-sig-inställning" tills jag insåg att just den får jag använda nu också. Det löser sig, det gör det alltid faktiskt! 

Alltså vänder jag på min lilla hopplöshet, sätter mig på en 300-buss & taggar för en mysig eftermiddag/kväll i stan med kvinnorna här nedanför! :)


Hoppas att Du också får en great fredag!

/Hanna :)

Kvinnor på topp!

Goder afton! :)

Just nu är jag mysigt småvarm efter en kvällspromenad. Utan Elin är det inget vidare att gå genom mörka skogar, visserligen blir inte alla träd våldtäktsmän, men jag känner mig ändå ensam.. I vilket fall som helst svider det sådär gött i låren, kinderna är mer röda än blod & jag överlevde en knapp mil utan skärrat hjärta. Onödig info? Ja, 7 minuter per kilometer knallar mina ben i. Onödig vetenskap som sagt!

Helgens kalas var gosigt minsann! Fina kusiner har jag gott om & det var alldeles för längesen jag träffade vissa av dem! Viktoria & jag skrattade såpass illa att vi ramlade ner på golvet, det var sjukt roligt! ;)

Söndagen blev lugn, jag hängde i skogen ett par timmar. Fantastiskt skönt när man kan vara ute utan att frysa sönder! :)

Igår började sista rycket innan påsk? Ja, den påsken jag ska jobba delat på påskafton ~ Party! Olivia & jag gick ut starkt med visionen att ha rejält roligt hela vägen fram till studenten. Om vi kommer lyckas? Tro mej, det gör vi! Ja, det var en rolig skoldag, sen matinsläng på fem ynka minuter för att sedan jobba hela kvällen. Nu börjar jag kunna hur det låter "Hej Hanna! Det var **** från Örby hemtjänst. Du, det är så att vi har lite kris ikväll, du kan inte hjälpa oss?" Och innan man svarat ja så är man uppskriven! ;) Nåväl, det gick fint!

Under natten sov kvinnan här dock inte särskilt bra. Klockan 5 kikade jag på klockan sista gången & en timme senare var det uppstigningsdags. Det var dags för lite tid på röntgen, sitta på en stol i 4 timmar rättare sagt. På eftermiddagen kunde jag återvända till min fina praktikplats som jag tro´t eller ej saknat lite! Där skrattades det, flummades & skrattades ännu mer! Olivia, Karin & jag.. Där snackar vi team alltså! Tårarna rann..! Helt underbara fruntimmer det där!! :D

Fettisdagen by the way. Vilken hemsk uppfinning! Två semlor har jag smällt i mig, jag som inte alls är förtjust i sånt ens. Och så illa jag mådde efteråt, hua.. Min kropp vänjer sig nog aldrig vid bakelser & sånt! Däremot lite apelsin & grädde, det är jag väldigt sugen på nu! :)


Våren är på g minsann..!

/Hanna :)

Spôrtalôv!

Denna gången är blogginlägget beställt från en ung men bestämd dam i kinna. Here I'm!

Tisdag alltså, det går utför med bloggmotivationen! Tillsammans med Ewa jobbade jag kvällen & fick göra samma sak i onsdags hastigt & olustigt! Tre kvällar på fem dagar var inte optimalt, speciellt inte när jag fick samma rundor varendaste afton, precis det jag minst önskade mig. Hua!

Av sportlovet har det alltså på sportfronten mest blivit en kamp om att hålla de små röda bilarna på vägen, även om jag var ganska förtjust i att få lite äventyr i jobbet! ;)

I torsdags fick jag besök av en vacker vän vid namn Nicole! Hon var här det mesta av dagen & vi hade mängder att ta igen så det var verkligen en äkta kvalitetsdag, mums! :)

Så blev det helg igen & vädret var fantastiskt! Dock kom jag aldrig ut på min långpromenad. I och för sig är det inget roligt alls utan Elin ändå, men i vilket fall som helst var jag upptagen hela dagen. Var det inte skype så var det telefonen. Var det inte telefonen så var det skype. Det var bra minsann! Och jag saknar alldeles för många människor nu, alldeles för många..!
På kvällen vart'ett KU & filmkväll. Filmen var kanske lite väl magstark, men sällskapet var tipptopp! För att inte glömma promenaden efter alles, mycket fina människor överallt får jag säga! :)

I förmiddags klinkade jag lite piano på ett dop i Kinna & om en stund bär det iväg på 2x25årskalas. Blir alla tiders det!! :)
(Får också passa på att be om ursäkt för tabben i förra inlägget, man behöver alltså inte vara förlovad för att fira 14/2!)


Ett gymnasielov till, sen..!

/Hanna :)

Valentines Day!

Åh, alla hjärtans dag.. Det låter så mysigt på någt sätt! Surt att jag ska arbeta hela kvällen & det är inte storhelg någonstans. Lågt! ;)

Igår vill jag lova var en sann kvalitetsdag. Mor, Moster & jag dumpade fyra herrar i skidbacken för Gällstadshopping. Det blev en heldag för oss alla & under aftonen bröt tröttheten ut. Mascaran rann på båda sidor av min nos & magen tränade skrattmuskler som aldrig förr. Vi bestämde oss för att låta kvällen bli sekretessbelagd & tur är väl det! Men sanna mina ord. Det var våldsamt roligt! :)

Nåväl, Alla hjärtan var det. För exakt ett år sen skrev jag ett blogginlägg som var långt mer poetiskt än det jag kanske skriver här idag.. Dock tror jag min inställning till både denna dag & kärlek i allmänhet är ganska oförändrad.

Alla hjärtan betyder fortfarande alla hjärtan & jag citerar mig själv i ren fantasibrist "Alla hjärtan.. Det innebär de 7 veckors foster vars hjärtan precis börjat klappa, de olyckligt kära tonåringarnas förtvivlade hjärtslag, studentens hjärtbubbel efter en godkänd tenta, de nygiftas lyckliga hjärtflimmerflammer, de nyblivna änkemännens brustna hjärtan, de gamlas utslitna hjärtklaffar som slog ett extra slag då marks lucia kom & sjöng lite granna". Och visst är det sant?! Alla hjärtans dag är till för oss alla!

För att fira denna dag behöver man alltså  ha en förlovningsring på vänsterhanden, man behöver inte ens vara på g med någon! Jag tror det är här vi ofta låter oss luras av samhället. Det är faktiskt inte så att kärlek enbart handlar om kemi mellan två människor. Nej, allför ofta missar vi alla andra fina kärlekar runtomkring oss. Frågar du mig kan det vara precis lika vackert & värt att fira kärleken till en tvilling eller kärleken till fotografering.

Just nu är jag inte alls upplagd för att dela med mig av kärleksfunderingar, det märker jag. Men, jag hoppas att ni får en kalasfin Alla dag oavsett om ni får röda rosor eller jobbar i hemtjänsten! :)


Love & Love again.
/Hanna :)

Beställd bloggupdate.

Imorse surrade min telefon till & "min bästa humörshöjare" tyckte det var på tiden med en blogguppdatering. Därför alla fina, hej! :)

Just uppdatering var det, så jag börjar där jag slutade, i onsdagskväll. Då jag krupit till kojjs var det dags för telefonprat. Det blev timmar i det mest detta-borde-spelats-in-samtal någonsin. Finner liksom inga ord..! ;)

Torsdagen var kalas. Min fina vän Olivia tog körkort & vi var så glada, så glada! Direkt efter skolan upphämtades jag av Syster för massa fina timmar på skrädderiet. Ja, det var sannerligen gosiga timmar av bästa kvalitet! Pallis är en kvinna man inte får för mycket av! :) Kvällen ägnades åt krönikeskriveri, underbara svenska b.

Igår var en spännande dag & anledningen till detta blogginlägg. Efter skolan var det nämligen dags att vidga vyerna tillsammans med den där humörshöjarn. Olivia alltså! Och roligt kan man säga att vi hade, när den mystiska bomben ramlade ner från biltaket trodde jag vi skulle åka av vägen så som vi skrattade. Jodå, under närmare tre timmar smög vi, åkte runt halva kommunen & hade det alldeles fantastiskt bra! :)

Som ni kanske läst hade jag tänkt spendera gårdagskvällen på Ku, men det var kris i Örbys stackars hemtjänst så det blev jobb 14-21.30. Mitt i allt jobb bevittnade jag mellan 10 & 15 utryckningsfordon+helikopter med fullt pådrag & allt blinkande blått & tjöt. Innan vi fick veta att allt var under kontroll med dem som hade kört genom isen var jag helskärrad & gick omkring helt stirrig. Speciellt med tanke på att vi var ett par stycken som var ute med bil exakt där förra vintern. Vem vet vad som kunde hänt?!
Efter avslutat arbete andades jag en stund med päronen & besökte sen Ku. Väl där insåg jag hur lång dagen varit & hur trött jag var. Under aftonbönen somnade jag otroligt gott i Jennys armar! :)

Och nu sitter jag här efter att ha varit vaken sen lunch ungefär. Under dagen har jag njutit av att gå klädd som en luffare & låtit fingrarna göra som de själva ville med såväl stråke som tangenter. Gött. Om en stund tar jag nog en promenix med mina päron & förresten.. Ikväll har jag gjort det som jag borde gjort för länge, längesen! Jag har letat upp träningsprogrammet för min rygg. Nu, när jag tagit mitt förnuft till fånga kanske jag slipper den där dagliga, äckliga värken, I hope so!

Något jag glömt? Yes, jag har inte berättat att jag ska spendera de 3-4 sista månaderna av min gymnasieutbildning på dagis! Mhmm, om det passar mig? Att du ens frågar! ;) Ojojoj, vad jag taggar för det lär minsann bli ett avslut som heter duga! Äntligen något jag verkligen brinner för..
Barn, alltså, barn..! :)

They make me happy! :)

/Hanna :)

Vuxenpoängen på inramling.

Friends, tjabbalo! :)

Tjenare vad dålig jag har blivit på att blogga, igen. Det bara finns så mycket annat att hitta på istället för att hänga här? ;)

Senaste besöket här var under en kris i mitt liv. Vanligtvis gråter jag när någon dör. I lördagskväll trillade tårarna, kopiöst många & under flera, långa timmar. Ja, det var helt hysteriskt, jag visste inte alls hur jag skulle hantera mig själv & somnade till slut, fortfarande med saltvatten på väg ner i kudden & med en nos helt igentäppt.

Under söndagen umgicks jag med släkten om jag minns rätt. Runt tio bestämde Elin & jag oss för att låta fredagens avsked vara en förberedelse bara. De två tänkta minutrarna blev till timmar. Timmar av ett slag jag uppskattar mer än ord kan beskriva. Det var fantastiskt, vi satt & mindes mängder påhitt & stunder vi upplevt tillsammans under fina år. Och vi skrattade, precis sådär härligt som vi alltid gjort! I ärlighetens namn tror jag inte någon får mig skratta som Elin, vi har delat så mycket & det är inte slut trots att vi är tusentals mil ifrån varandra. I vilket fall som helst är jag otroligt stolt över henne just i denna stund & jag gör mitt bästa för att glädjas över att hon förverkligar sin dröm även om det innebär att jag är lite ensam! Runt 2-3 kröp jag ner under täcket, med ett leende efter en kväll där vi sa hejdå på ett sätt som var mycket mer vi än så som det blev i fredags, mitt i ett skratt! :)

Så kom måndagen & Olivia & jag bjöd på ekande skratt lång väg. Vi trodde båda inkontinens var framkallat! Dessutom fick jag mess som utlvade vuxenpooäng, jättemånga sådana. Så jo, jag följde med mor & kusin till kusinHelena på sådantdär vuxenparty med demostration av plastburkar. Jag tror ni vet vad jag menar?! Det var.. vuxet, men skönt att ha Ulrika bredvid som kunde besvara mina sms.. Nej, men när vi gick från burkarna till maten fanns där två nöjda kvinnor, längsta för aftonen tror jag. En gosig afton! :)

Nu har jag jobbat två dagar. Här snackar vi vuxenpoäng i drivor. Jotack, nu har det hänt. Helt plötsligt meddelande min handledare att hon tänkte dissa mej & att hon tyckte att jag numera kan göra precis vad som faller mig i smaken. Det innebär att jag nu tagit kanske 40 venprover på två dagar helt utan annan ansvarig i närheten, att jag får signera arbetsuppgifter med HP & att jag kopplar EKG ensam, till & med om hjärtat sitter på höger sida! Åh, det har kännts så bra att det faktiskt funkar & att jag klarar det där! :)

Strax efter dagens hemkomst begav jag mig iväg på en orkesterspelning där tårarna rann igen, vi skrattade något alldeles väldigt! Därefter hängde jag med Jessika på Kärleks-temacafé vilket var väldigt mysigt! :)

Imorgon har jag välförtjänt sovmorgon & efter skolan ska här dejtas syster vilket också står högt på behovs-listan! På fredag blir det nog en ku-kväll i hemförsamlingen, känner att det är  på tiden! :)

Vi får se vad som händer härnäst helt enkelt. Livet rullar & jag mår kalasbra, that's it! :)


One day we will grow up, as it's meant to be.

/Hanna :)

Jag vore ingenting om Du inte fanns.

.. Precis de orden sjöng min fina cellopartner för ett par timmar sedan & dem lyssnar jag på nu. Igen.

Gårdagens konsert uppfyllde minsann alla kriterier för en grym afton! Det var helt enkelt fantastiskt & jag vågar nog säga att det var den bästa gospelkonsert jag varit på.. Det var obeskrivligt! :)

Timmarna mellan 11-19 idag har spenderats i skolan. Jag förstår din tanke, usch! De första timmarna kände jag mig som en treåring som trotsigt kunde tänka sig göra vad som helst för att slippa vara där. Vad gjorde jag på nyårskonsert när jag hade kunnat lyssna på Glim of Grace i Kungsbacka? Bra fråga. Men, jag har suttit & upplevt min kanske sista orkesterförenings-konsert med utsikt från scen. 3-timmarskonserter är lite väl långt, men nu, tredje gången gillt känner jag mig redo att möta nya grejer.

Så, varför valde jag just de orden som rubrik? Jo.. Nu börjar jag gråta igen.. Igår var det dags att säga hejdå till kvinnan som varit min mest stabila vän i cirkus 6 år & som skrattat med mig så gott som dagligen. Tårarna rullade när jag såg henne gå upp för trappan efter sista kramarna på minst 16 månader. Åh, det är så obarmhärtigt, så vansinnigt obarmhärtigt!!

Mina vänner försvinner till andra sidan jordklotet titt som tätt. Ett halvår är hårt & jag har bävat inför deras "bortvaro", men ett & ett halvt år? Elin dessutom?! Det är så svårt, så fruktansvärt svårt!

Vem ska vandra promenader med mej om kvällarna? 3 kilometer eller 3 mil?
Vem ska sitta & titta på gamla högstadiefilmer & skämmas?
Vem ska komma med kloka råd?
Vem ska sova under bar himmel med mig?
Vem ska skratta åt dumma skämt med mig?
Vem ska låta mig fixa smink & hår utan att ändra resultatet?
Vem ska dela mina framtidsdrömmar?
Vem ska ligga bredvid mig på en grusväg & kolla på stjärnorna?
Vem ska förlora mot mig i vattenkrigen?
Vem ska rädda mig i kniviga situationer?
Vem ska hälsa på mig på jobbet?
Vem ska trampa i hundbajs med mig?
Vem ska ha picknick med mig på kyrkogården, i snö?
Vem ska sova bredvid mig när det åskar?
Vem ska dricka glögg & vitamindryck med mig?
Vem ska åka på nattliga skogsturer med mig?
Vem ska skutta runt till Lasse Stefanz & faktiskt gilla det?
Vem ska villigt klä ut sig till tomte mitt i sommarn med mig?
Vem ska följa med på fotoutflykter?
Vem ska hänga upp & nerpå från en bro med massor flisor som resultat?
Vem ska skratta så tårarna sprutar med mig?
Vem ska skicka mess med "riktiga" smilisar?
Vem ska bli lika rädd som jag för nattliga mördare?
Vem ska lugna mig då ingen annan kan?
Vem ska låta mig tvätta håret på sig?
Vem ska mima till Kicki, Bettan & Lotta eller Bubbles?
Vem ska ta årets första dopp med mig?
Vem ska fråga mig hur det är att gå på bröllop?
Vem ska klättra i granar med mig?
Vem ska springa en mil med mig för lite kebab?
Vem ska analysera människor med mig?
Vem ska åka på ålderdomshemsturné med mig?
Vem ska åka pulka i grusgropen med mig?
Vem ska berätta roliga historier för mig?
Vem ska dansa till "luften blir starkare" med mig?
Vem ska sitta framför mig & frysa ihjäl på mopeden?
Vem ska veta allt om mig?
Vem ska baka med mig mitt i natten?
Vem ska förstå mig när ingen annan gör det?

Jag bävar för kommande minuter, timmar, dagar, veckor, månader, år utan Dig bredvid mig!
Elin ~ Jag vore ingenting om Du inte fanns!

/Hanna.

Glädjehormoner!

Åh, mumsrubrik på den! :)

Helt plötsligt är det fredag igen. Veckans höjdardag enligt topplistan! :)

Onsdag & torsdag innehöll jobb, skola, promenader, cellospel, gospelkonsert, fina vänner & förallt i världen, studentmösseanländning!

Ja, igår eftermiddag studsade jag runt, uppfylld av gospelkonserten & med den vita abc-lådan under armen. Plötsligt kändes framtiden så nära & så rätt, så fantastiskt rätt!

Imorse var det trögt att gå upp, men tack & lov gjorde jag det! Kunde fortsätta sväva runt på små moln där, kalasgo start på helgen! :)

Så.. Har en smula svårt för det verbala för tillfället, vet inte riktigt vad jag ska berätta om utan sitter hellre här & nynnar & bara är glad. Det är ganska trevligt! :)

Plåtade lite Glim of Grace igår förresten, tänkte att det var lättare ljus än det blir ikväll, men kameran får nog följa med sen ändå. Ja, var smarta & kom ikväll, det blir sannerligen glädjehormoner! :)

Vi ses i afton?! :)

/Hanna :)

RSS 2.0