Goodbye for one week.

Kära vänner!

Om en liten, liten stund åker Rebecka & jag till Landvetter där vi beräknas lyfta om ett par timmar. Om det känns bra? Jodå, vi klagar inte i första taget & vi anser oss definitivt vara värda lite ledighet! :)

Onsdagskvällen levde då sannerligen upp till förväntningarna & så även gårdagen. För tillfället har jag ju indirekt sommarlov vilket innebär att denna veckan varit äkta ledighetskänsloframkallande. Nyuppfunnet ord, yeah!

Nu återstår bara att önska er en riktigt härlig vecka utan den lilla rosa bloggen. Senast jag var på Kreta hade jag 19 andra tjommar att ta hänsyn till. Ett fantastiskt roligt resesällskap förvisso, men det blir nog lättare att få sin vilja igenom denna gången.. ;)

Det kommer bli en superbra vecka det här, det känner jag på mej! :)


Ta hand om er så ses vi om en vecka!

/Hanna :)

Från min horisont.

Friends, hey! :)

Duktig uppdatering av er här igår ser jag, dessvärre dålig bloggning. Igår var en härlig dag. Först städade jag & lagade mat (en eloge för det minsann) & det kanske inte var sådär jublande roligt. Men på kvällen firades Jennys födelsedag & det var minsann great! Kavlitetstid med familjen Hidland & de fina tjejerna Christina & Ida. Sent igårkväll spelade vi ligretto, skrikandes & skrattandes om vartannat. Helt amazing det! :)

Just nu är det sådanadär stunder jag uppskattar mest. Just nu behöver jag få umgås med människor som inte ställer några krav på hur jag ska vara, vad jag ska säga, hur jag ska bete mig. Just nu njuter jag i fulla drag av att umgås med min familj, mina favorittjejer (finns fler av den sorten), min släkt & andra fina tjommar som accepterar mej för den jag är, & älskar mig trots det. Just nu behöver jag de där timmarna, de där dagarna. Just nu behöver jag bara få njuta av att umgås med dem som står mig närmast, de människor jag verkligen älskar.

Därför är jag inte ett dugg avundsjuk på de stackare som just nu sitter hos frisören medan jag ligger ute i solen & skriver packlista till Kreta. I övermorgon drar vi, Rebecka & jag! Idag är det dock alltså bal & efter mycket velande bestämde jag mej för att hoppa den. Nu känns det überskönt, jag hade inte orkat med alla de där förberedelserna. Istället ska jag ha en kväll sprängfylld med det jag gillar allra bäst. Lugn, natur & världens bästa sällskap! :)


Tjilivippen!

/Hanna :)

Du ska inte tro det blir sommar, ifall inte vi sätter fart!

Så var det den där morgondagen & dags för utlovat blogginlägg!

Helgen var intensiv. Det passades barn & vi lyssnade på grymma föredrag & vi spelade ligretto! I fredagskväll tränades även magmuskulaturerna & vi skrattade så vi kiknade! Det var härligt! :)

Denna sociala helg avslutades igår med töserna Hidland. En äkta Bullerby-dag, vrölgosigt vill jag lova! I nuläget låter jag nog fotona få tala för sig själva, men vi hade klänningar för variation så det räckte & blev över..! ;)

Just nu känner jag faktiskt inte för att skriva så mycket mer, jag har hunnit med mycket idag. Först trevligheter i stan med finfina tjejer & sen en åskig men mysig systerdejt med Pallis. Fin måndag det här! :)


Stora & somriga goskramar!

/Hanna :)

Tidsbrist.

Hejsan hoppsan! :)

Hoppas ni haft en fin helg! Det har vi i Örby/Skene församling minsann! Oj, vad vi har umgåtts! ;)

Tänkte att jag skulle hunnit skrapa fram lite material från en helmysig söndag med likkistor & åskmoln, men jag inser att jag måste sova om jag ska orka med morgondagens rättegång. Ja, jag är inte inblandad mer än i skolsyfte alltså!

Nåväl, imorgon hoppas jag kunna bjuda på lite roligheter & mer fakta om inspirationshelgen vi haft, men tills dess får ni ett smakprov..


Goodnight Sweethearts!

/Hanna :)

Baby goodbye!

Galet, helt galet!

För en stund sedan skickade jag in mitt livs sista gymnasiearbete. Det innebär att jag aldrig mer skriver "Hanna Petersson Op3 Lär", aldrig mer! Åh, vilken befrielse!

Självklart är jag mycket medveten om att jag borde lagt ner minst tio gånger mer tid på skolan än vad jag gjort. Idag spelar det ingen roll, jag har prioriterat det som jag tyckt varit viktigt & vissa perioder har jag faktiskt varit fullt upptagen av långa, hemska arbeten. Tro't eller ej!

Jag minns hur jag i december var otroligt lättad över att höstterminens all press var över, nu är plötsligt allt över.. Det är ändå 3 år studerier vi snackar om, hur hände detta?

De sista veckorna ska jag njuta, för nu, nu är jag helt färdig! Lilla, härliga omvårdnad, tack för mej! :)



/Hanna, legitimerad undersköterska! :)



Why did You ask if You don't care?

Antingen är jag en kaxig liten skitunge eller så är jag bara ärlig mot mig själv!?!


Idag har varit en spännande, regning dag. Än en gång har jag konstaterat att min Morbror är en av de vackraste i universum! Åh, vad han är bra, jag gillar honom obeskrivligt mycket, fina Johannes! :)

För tillfället är jag lite alone, men fick just ett mycket nice mess från Jenny. Oj, vad bra mina vänner är! ;)
Ikväll har jag dessutom päronen för mig själv (när de kommer hem vill säga) vilket uppskattas. Snart är ju hösten här & då, ja, då träffar jag inte dem så mycket längre. Åh, det är inte bara "sjung om studentens lyckliga dag" inte! Det är otroligt många fler känslor den här våren, vilket virrvarr!


Det är bara torsdag trots att det känns som söndag, great!

/Hanna :)

Höga fjäll med vacker vän.

Åh, go kväll! :)

Här sitter jag & tinar efter en goseligosafton! :)

I förmiddags skrev Rebecka & jag gymnasiets sista prov. Vi gjorde det med finess vill jag lova, fantastiskt ovetande om innehållet men tillsammans med vår kära Maria grät vi bortåt en timme. Det var något i hästväg roligt & jag trodde nästintill att Maria skulle avlida av syrebrist. Vansinnigt roligt att avsluta med sådana fina minnen! Jag kommer sakna op-andan, verkligen!

Hem i regnet bar det & jag skrev länge & väl mitt sista sjukvårdsarbete om katastrofmedicin. Om det var intressant? Mjodå, & det känns kalas att ha avslutat även den kursen. Alternativmedicinen skrev jag färdigt igår by the way! :)

Ikväll var det dags för näst sista orkesterliret & det var sista gången med gänget. Lite vemodigt, i övrigt var spelandet ingen höjdare idag..

.. Däremot efterföljande timmar..! Nelly & jag spenderade 3 timmar ute i den friska luften! Vi vandrade en riktig långpromenix i den leriga skogen & myste järnet. Otroligt behövlig & värdefull kväll, tackar varmast för den! :)

Nu är det minsann långhelg så det ryker om det! Inte för att jag inte har helg hela veckorna just nu, men lite äkta helg skadar ju inte det heller! ;)


En tacksam liten filur säger natti!

/Hanna :)

Vattenballonger med is.

Egentligen borde jag plugga fokuserad som aldrig förr, men jag måste ju berätta..

För det första har jag just bestämt mig. I augusti flyttar jag till Skåne med ett härligt gäng enligt säkra källor. Närmare bestämt kommer jag spendera ett år på Strandhems bibelskola & det känns alldeles förträffligt bra!! :)

För det andra har jag varit med om något hemskt idag. Ja, jag gillar kameror i vanliga fall, om jag får plåta. Att däremot ha någon som säkert hann knäppa tusen bilder på en halvtimme med mej i fokus.. Tvivale, tack & lov att man är en helt vanlig människa! Det var hemskt!! ;)


Vi hörs!

/Hanna :)

Stockholm, maj, 2012.

Om ni anade hur ljuvligt det var att sova i sin egen säng inatt..! Det är otroligt skönt att vara hemma även om vi hade en fin vecka i storstan.

I onsdags anlände vi runt lunchtid & för min del började visiten med fantastiska timmar på pizzahut med två av de bästa kvinnorna i universum. Ja, redan nu vill jag tacka Julia & Rebecka alldeles speciellt, tack, verkligen tack!
Vad gjorde vi mer på onsdagen tro? Jo, besökte en moske & var hemskt fulla i skratt innan vi åt med klassen. Närmare två timmars religionsdiskussion med andra ord, ytterst intressant!

Då torsdagen kom begav vi oss till Södersjukhuset & lekterapin, åh, lekterapin!! :) Resten var måttligt intressant.. Den dagen var för övrigt fruktansvärt hektisk. Vi var på teater med funktionsnedsatta, vandrade i varenda klädaffär i hela stan med lärarna (sent ska jag glömma den eftermiddagen!!) & avslutade dagen med musikal. Ni må tro att jag somnade gott sen, trots att jag var jätteensam! ;)

I fredags var vi på riksdagen. Ännu ett besök med hemsk guide. Vi har råkat ut för ett antal riktigt dryga människor & ser det som ett under att vi överlevt! Efter lite tjejtid på stan vinkade jag av min klass & begav mig ut till Danderyd där kvällen var lugn & soft med Anita & Victoria! :)

Lördagen spenderades mestadels inne i stan med min vän Gustaf & hans gäng. Det var nämligen Jesusmanifestation. Helt vansinnigt häftigt att gå i Pärleportssjungade tåg med 20000 andra personer! Maffigt så det bara skvätte om det! :) Kvällen var mysig med både farbror, faster & Viccs. Just det, i lördags hände en tragisk grej. 13 månaders sms försvann spårlöst. Det vill säga, mellan 20/30-tusen värdefulla små meddelanden är puts väck. Jag sörjer dem!

Så igår var det dags att bege sig hemåt. Först hann jag dock tillsammans med farbror & hans ingiftingar bevittna Alexandras dansuppvisning. Resten av dagen tillbringades på ett tåg, ensam satt jag där & läste mig igenom Romarbrevet. Väluttnyttjad tid!

Sammanfattningsvis har det varit blandade dagar i Stockholm. Dagarna med klassen var konstant umgänge 18 kvinnor & det säger ju en del.. ;) Det var mysigt att träffa lite släkt & Jesusmanifestationen var ashätfig att få uppleva! För kanske första gången i mitt medvetna liv har jag också gråtit offentligt, det gick faktiskt!

Vi tackar Stockholm för denna gången! :)

Förresten, välkomna på vår avslutningskonsert i Assbergssalen klockan 19 ikväll!


Tack alles inblandade!

/Hanna :)



Vad som ryms bakom ett skallben.

Blubb! :)

Hur ser livet ut ur mitt perspektiv? Dagens kluring det. I söndags kom Fia & underhöll mig, en great dag det där! :)
Ja, & så startade denna veckan med mysig cellolektion & allmänt skolhäng. Nu verkar vi inte ha några lektioner längre? Kvällen spenderades med tre fagra fruntimmer i Kinna, varav en i miniminiformat. Mina armar har lite träningsvärk, den bästa värk man kan ha, muskler efter bebisvaggande. Supergosigt! :)

Julia & jag hölls idag kvar ett X antal fler timmar än vad vi skulle & vill därför ha belöning i form av bra betyg! Vi lekte i vilket fall som helst vårdcentral för skolans alla intresserade lärare & har gjort hur många hälsokontroller som helst! Det kändes bra när det var vår tur & det visade sig att min kropp innehåller mycket mer muskelmassa än fett, trots att jag lever på grädde!

7 stackars skolarbeten har jag kvar, lite väl stora tyvärr. Nästa vecka ska de vara färdiga, oupps. Lite extra problematiskt är det i & med att vi tidigt imorgon bitti drar iväg till huvudstaden. Ja, så ligger det till & därför kommer här inte finnas något livstecken innan tidigast söndagkväll! Hoppas Ni får det lika trevligt som vi tänker ha! :)

Nu måste jag lira lite cello inför kvällens konsert, dricka mycket kaffe & sen packa som en liten get.



Let's go, Hey ho!

/Hanna :)

I wrote a letter.

Egentligen borde det varit gjort för nästan två år sen. Nu först..
Jag minns inte när jag skrev brev senast. Det var väldigt längesen, men jag kom ihåg hur man gjorde & det var huvudsaken.




Birthday.

Det här hinner jag inte med alls egentligen!

I vilket fall som helst. Igår tog jag en sväng om Kinna KU då jag insåg att jag inte varit där på två månader. Härliga skratt, fina minnen.

Nu ska jag kila iväg för servering på 50-årskalas för min forna klassföreståndare, även mina vänners mor. Katarina ska fira ikväll helt enkelt. :)

Idag fyller även mitt lilla rosa ett år. Helt sjukt vad det året har sprungit iväg. Vi har haft en fin tid tillsammans hitills! ;)


Grattis åt alla de håll & kanter!

/Hanna :)

Törnrosaplagiat.

Igårkväll blev det minsann ingen picknick. Jag somnade som Törnrosa typ. Det kunde inte hjälpas, jag var totalt utpumpad, såpass illa att jag inte vaknade imorse. Ingen skola för mig alltså, jag sov över den! ;)

Resten av dagen är ännu obestämd, just nu hänger jag med min pappa! :)


Dags att göra något vettigt!

/Hanna :)

Med dörren på vid gavel.

Det är rena rama sommarvärmen ju! Amazing! :)

Jag vet knappt vad jag själv heter, om det är natt eller dag, vinter eller vår. Förklaring: Vi har varit på larmdygn. Imorse då vi for hemåt runt 6-tiden hade jag en ytterst osammanhängande konversation med Julia, tror jag. Hela dygnet passerar så smått i tankarna & man vet inte vad som hänt när & hur.
I natt vet jag att det var trevligt i köket i varje fall, roliga människor. Sen minns jag hur min grupp hade larmuppehåll i 7 timmar & sen drabbades av två storlarm, vilka jag hade huvudansvar för som medicinansvarig. Hjälmen var för stor, det var alldeles för många skadade & parametrarna gjorde mina prioriteringar jättesvåra. Men det gick, då jag gav order klipptes bilar sönder & människoliv räddades. Coolt! Vid ett av larmen var vi galet snabba dessutom, även om det innebar att vår lärare som satt bak i ambulansen höll på att ramla ur eftersom vi glömt stänga dörren & jag tryckte gasen i botten. Det känns som det är flera år sen, märkligt.

Guttasjödygnet blir ett roligt minne med klassen, trots att det var raktigenom galet, sömnlöst & adrenalinspumpande! Vi är ett härligt gäng, goa Op3an! :)

Antagligen kommer jag inte orka plugga eller något sånt tråkigt idag, & eftersom jag räknar med att vara människa igen inom ett par timmar är det bara att höra av sig om någon är picknicksugen eller så! :)



Man lär sig så länge man lever!

/Hanna :)



Skypeväntan i solen.

Tjabba folks :)

Här ligger jag på gräsmattan i solen & inväntar en behövlig Elinskype. Prima ballerina! :)

När den är genomförd styr jag kosan mot Tostared för att träffa Viktoria vilket också blir perfekt. Hejja lediga dagar! :)

Framöver kommer tiden gå väldigt fort tror jag. Imorgon åker Op3 + Op3Lär på larmdygn. För mig kommer det innebära ambulanskörning & lite spela död om jag fattat det hela rätt. Blir säkert roligt! :)
Helgen kommer sen att gå redigt snabbt med massor inbokat, för att sen spendera onsdag-söndag nästa vecka i Stockholm. Först ett par dagar med klassen, sen helgen hos farbror med familj. Veckan efter det är nog inte så planerad, mer än att allt skolarbete ska vara inlämnat & klart, ja, & sen är det Kretadags. När vi kommer hem därifrån är det bara 6 dagar kvar tills vi lämnar den där skolan. Hur galet är det inte? Jag misstänker att de här veckorna kommer flyga förbi!

Nu är jag redo, bara att invänta tösen på andra sidan jordklotet! :)


It's summer!

/Hanna :)

RSS 2.0