Crazy world!

Okej, okej, okej!
 
Jag vet att jag alltid varit lite korkad. Men, sådan är jag skapt..
 
.. Imorgon sitter jag åter på ett plan till Afrika, & det har varit påtänkt ungefär en timme! ;)
 
Nåväl, nu ska jag akutpacka (med betoning på akut!!) vad som finns i Skåne, så får jag slänga ihop det sista hemma imorgon! ;) 
 
Viktoria & jag drar helt enkelt iväg på en veckas semester i Tunisien. Hur galet som helst, men ack så skönt! :)
 
 
Farväl för en vecka eller så..! 
 
/Hanna :)

Mitt varmaste Tack!

Denna dag. Vilken värld. Du milde tid.
 
Ja, idag har jag inte haft min bästa dag direkt. Ni som känner mig bra kanske inte skulle säga att min främsta egenskap är aggressivitet. Idag har jag varit så arg att jag gråtit. Uscha, buscha.
 
Nu är jag i varje fall tillbaka i skånelandet. Jag är ytterst tacksam för den gula asken som väntade på mig då jag kom fram. Precis vad jag behövde denna dag! 
 
Vet ni vad, jag har typ somnat före tio ett par gånger i mitt liv, & det var i Dire Dawa då vi var dödströtta varje kväll. Mina päron har inte varit så bra på det där med nattning.. I skrivande stund är jag dock så utpumpad att benen knappt bär. Det är faktiskt helt & hållet sant! De är tunga som bly & hela jag är ett vrak. Därför ska jag borsta mina tänder & krypa ner i min Pettson & Findusprydda säng. Jättemånga timmar får jag sova. Kalas! :)
 
 
Tack snälla Du!
Tack också till Er alla som satt guldkant på mitt lov!
 
/Hanna :)

Hurtbullar.

Tjenare, tjenare! :)
 
Hoppas Ni haft en förträfflig dag! Det har vi, på sätt & vis! ;)
 
Jodå, jag skrev ju att min extrabror & jag skulle utmana oss själva. Vårt mål var som ni vet en mil. Men, vi kom igång ett par timmar senare än planerat & allteftersom bassängen fylldes av långtradare (personer som blockerar hopplöst mycket & kräver omkörningar mest hela tiden) insåg vi att idag skulle inte målet kunna nås. 
 
Fyra timmar (inklusive matpaus) var vi åtminstone aktiva vattendjur & kunde till slut simma den där sträckan no.200. Rent fysiskt hade vi absolut fixat en mil, men tiden & engagemanget fanns inte riktigt idag! ;) 
 
Vi har konstaterat att simning är något i hästväg drygt! Det tar så mycket längre tid än att röra sig på land. Därför är vi faktiskt helt nöjda med våra femtusen meter! ;)
 
.. Förresten glömde jag ju nämna vårt utgångsläge. Mattis kom direkt från ett max-fys-test på idrotten & jag hade ganska rejäl huvudvärk & eventuell feber.
Det är alltid för tidigt att ge upp! ;)
 
 
Imorgon ska jag till sjukgymnasten. Får se om jag kan röra på de stackars benen!
 
/Hanna :)

Upptagen kvinna.

Gott folk! I'm back!
 
.. Egentligen borde detta skrivas från Skåneland, men se, så blev det icke denna gång. Mitt lov är förlängt till onsdag, & tro det eller ej.. Jag har faktiskt saknat Strandhem ikväll! Speciellt när jag vet att min klass haft en jätterolig afton samtidigt som jag druttat runt i hemtjänsten.
 
I början av lovet tog jag det ganska lugnt & det var nog också behövligt. Men allteftersom dagarna gick blev jag mer & mer rastlös. Det resulterade i att jag anmälde mig tillgänglig för Örby hemtjänst. Det i sin tur ledde till att jag nu jobbat fyra av de fem senaste dagarna. I fredags eftermiddag hade jag varit i full fart dryga femton timmar på mindre än ett dygn. Då jag var klar kunde jag meddela att jag aldrig någonsin varit så imponerad av mina kollegor som jag är nu. Nej, hörrni. Ingen bör uttala sig om att hemtjänstare skulle ha det soft! Tro mig, ryggen värkte efter ett par timmar & hjärnan gick på högvarv för att lösa alla de minutrar man låg back. I år "firar" jag fyra år i hemtjänsten, & dessa dagar liknar inget jag är van vid. Vid oräkneliga tillfällen har jag tänkt "den här sommarn blir obarmhärtig" & risken är att den gör det..!
 
Från det ena till det andra. Under lovet har jag gjort lite vettiga påhitt också. En hel drös av mina efterlängtade vänner har jag fått träffa. Sofia & jag hade inte setts på fem hela veckor, så vi fick till största del hela helgen för oss själva. Urskönt! Igår blev det en välbehövlig kväll med Hidlands & idag har Ullebulle förgyllt min 5-timmars rast! :)
 
Flera kottar har jag lyckats pricka in, men jag är nu så trött att jag inte minns så mycket av det. Därför ska jag ta &  sova nu, ty det är jag sannerligen värd! ;) Imorgon väntar en enorm utmaning. Egentligen tror jag inte på det själv, att det skulle fungera menar jag.. Men, Mattis & jag ska imorgon försöka simma en mil. Tja, det vill säga 400 längder på Kaskad. Vi räknar med att sprattla 7 timmar. Om vi överlever det vill säga, vi ska åtminstone göra ett försök! ;)
 
Lite sommar hade förresten inte suttit fel. Jag börjar tröttna på att halka på isfläckar! ;)
 
 
Snart är det sommar & sol (& hemtjänst) igen!
 
/Hanna :)

Halv Hanna?

Hej alla arbetande, lovfirare, pensionärer eller vad Du nu är! ;)
 
Idag har jag gjort något som jag medvetet undvikit nu hela 55 dagar. Nämligen klickat in på vår reseblogg. Då vi var i Etiopien fanns verkligen inte tid, möjlighet eller lust att läsa igenom allt det som lades upp där. Det var ett under att man själv hann med uppdaterande!
 
Nu har jag i vilket fall som helst plöjt igenom ungefär hälften av alla blogginlägg (är halvvägs igenom Ellens blogg-på tok för flitig unge!) & märker hur mycket som trillat ur minnet, men slås kanske ännu mer av hur mycket jag faktiskt bär med mig!
 
Det är faktiskt så att jag fortfarande känner mig halv i Sverige. Känslan varierar i storlek, men den är ändå påtaglig & jag saknar alla mina vänner i Etiopien ofta, ofta
 
Då vi lämnade den svenska hösten kunde jag inte föreställa mig att jag idag, på mitt sportlov skulle sitta & sakna Etiopien så det gör ont.. Jag tror att det är obegripbart för alla som inte fått förmånen att uppleva något liknande.
 
Just nu sitter jag i mitt rum som svämmar över av kläder & prylar som inte är nödvändiga för att överleva. I svenska samhället är det ju det materiella vi strävar efter. Ändå kommer jag inte ifrån att jag gärna hade offrat allt onödigt bråte mot den afrikanska livsglädjen..
 
.. Glädjen & livsmöstret som passade mig så våldsamt mycket bättre än det här stökiga rummet. Det är för allt i världen inte klokt vad jag saknar det, hela kulturen & människorna. För att inte tala om barnen.. De ungarna alltså..! 
 
På något sätt känns det som majoriteten svenskar bara är "halva" människor, tyvärr. I Etiopien däremot vet man hur man lever fullt ut!
 
 
Gemenskap utan dess like. Kärlek!
 
/Hanna :)

Där jag hör hemma.

Vilken rubrik, vilka fantastiska ord!
 
Sent igårkväll landade jag i Mark igen efter fyra veckor borta. Att Pallis & Mamma sprang omkring & pratade i termer som varken jag eller Far förstod ett skvatt av gjorde absolut ingenting
 
Den egna flygeln är alltid oslagbar, det spelar ingen roll.. Klangen blir i mina öron alltid perfekt, precis som den ska vara. På toaletten hänger inte två handdukar utan fem & i kylskåpet är ingenting namnat. 
 
Det enda som saknas är Elin typ femtio meter bort.. Förutom en kall update-runda med henne har jag inlett min hemmavistelse precis som vanligt. Helt enkelt genom att prata med päronen mina tills mitt i natten. Nu har jag dock vaknat i min egen säng & ska ta mig härifrån för frukost med mamms & papps
 
Jag är hemma, på den längsta sammanhängande hemmaperioden sen skåneflytten. Lovet har bara börjat & jag njuter för fulla muggar. Jag är där jag hör hemma, där jag trivs allra bäst! :)
 
 
Äntligen sportlov!
 
/Hanna :)

Alla hjärtans dag.

För första gången i mitt liv firar jag denna högst onödiga dag i skånelandet..
 
.. Tro mig, det gör absolut ingenting då man får hänga med en helskön nunna som gång på gång berättar hur mycket hon älskar oss & dessutom sova i en katolsk kyrkbänk i Helsingborg.. Kloster, biltokigheter & trevliga människor. Jag mår fint! :)
 
Förlåt för utebliven aktivitet. Dagarna bara flyger fram, jag förstår verkligen inte hur. Men uppenbarligen är det sant för imorgon går vi på sportlov & har därmed endast 14 skolveckor kvar. Det är inte klokt!
 
Nu ska jag pysa iväg till kvällsmaten & sen har vi gemenskapskväll. Här följer i vilket fall ett par foton från helgen. En fantastisk helg med fyra av mina små hjärtan, fyra små hjärtan som också finns långt inne i mitt eget hjärta! :)
 


Ha en riktigt mysig fortsättning på alla  dag!
 
/Hanna :)
 

Vandring.

God afton kära internetanvändare! :)
 
Här sitter jag i Skåne & myser i min ensamhet. Ikväll kollade klassen Octoberbaby & trots att jag sagt det förr så säger jag det igen. Titta på den! :)
 
Imorgon får jag finbesök. Fyra av världens snyggaste & bästaste brudar ska spendera helgen här. Åh vad jag har härliga vänner! :)
Men, det är inte bara i helgen min skånska atmosfär fylls av marbo. Nej, på måndag kommer nästa gäng. Hurvida det besöket innehåller 3 eller 4 personer är ännu oklart. Men mor, moster & morbror är redo i varje fall. Toppen! :)
 
Detta innebär alltså att kommande fem dagar är jag fullt upptagen med att umgås med några av de bästa människorna som finns på vår runda jord. Om bloggfrånvaro blir aktuell vet ni alltså varför! Förresten borde ni också vara klokare än att hänga här, även om det förvisso är trevligt! ;)

 
Låt mina fötter få gå, på vägar Du vill jag ska vandra. Hela mitt liv vill jag tjäna Dig, och berätta om Dig för andra.
Jesus nu vill jag tacka Dig för vad Du gjort för mig. Jesus nu vill jag tacka Dig för vad Du gjort för mig.
Du har gjort mig glad! Du har gjort mig fri, och nu längtar jag så att få göra nånting för Dig.
Låt mina fötter få gå, på vägar Du vill jag ska vandra. Hela mitt liv vill jag tjäna Dig, och berätta om Dig för andra.
 
Vi tackar också Urban Ringbäck för den sången! ;)
 


Låt mina fötter få gå..!
 
/Hanna :)

Amazing grace.

Goddagens! :)
 
För ett par timmar sedan tänkte jag lagt upp ett blogginlägg där det skulle meddelas att ett långt blogguppehåll var att vänta, men riktigt så blir det icke.
 
Igårkväll trodde jag att mitt livs största utmaning hade kommit. Hela jag slets mellan hopp & förtvivlan & jag grät floder. Mer eller mindre halva natten bad jag..
 
.. Och ibland svarar Gud snabbare än man kunnat ana. Nu gråter jag av enorm lättnad istället. Tro mej, jag hade nog kunnat springa runt hela Skåne idag.
Djupare tacksamhet får man leta efter!

 
Psaltaren 91!
 
/Hanna :)
 

Blott en dag.

Blott en dag, ett ögonblick i sänder,
vilken tröst vad än som kommer på!
Allt ju vilar i min Faders händer,
skulle jag, som barn, väl ängslas då?
Han som bär för mig en Moders hjärta,
giver ju åt varje nyfödd dag
dess beskärda del av fröjd och smärta,
möda, vila och behag.

Själv han är mig alla dagar nära,

för var särskild tid med särskild nåd.

Varje dags bekymmer vill han bära,
han som heter både Kraft och Råd.
Morgondagens omsorg får jag spara,
om än oviss syns min vandringsstig.
“Som din dag, så skall din kraft ock vara,”
detta löfte gav han mig.


Hjälp mig då att vila tryggt och stilla

blott vid dina löften, Herre kär,
ej min tro och ej den tröst förspilla,
som i ordet mig förvarad är.
Hjälp mig, Herre, att vad helst mig händer,
taga ur din trogna fadershand
blott en dag, ett ögonblick i sänder,
tills jag nått det goda land.

 
Alltid under Hans beskydd.
 
/Hanna.

Första februaridagarna.

God kväll! :)
 
Hoppas Ni alla haft en fin början på årets andra månad! Det har vi sannerligen haft! :)
 
Jupp, en sann kvalitetsstart på februari vill jag lova. Nu har jag dock lite att fixa med, så idag får ni en redovisning i helt färska foton istället. Tyvärr tog jag inte med kameran igårkväll då vi hade en helfestlig afton i prästhuset. Helgen bjöd till & med på nya vänner. Den du! ;)
 
 
Sov gott!
 
/Hanna :)

RSS 2.0