2013 ~ Etiopien.

Så kom dagen då jag tog tag i den sista delen av årsredovisningen. Äntligen!
 
Som ni kanske märkt har jag tappat lite bloggmotivation. Detta till stor del för att läsarstatistiken ökar. För hur som haver så sitter jag mitt i min pågående livskris, då tycker världen att jag är som roligast att följa? Eh, jag tappar liksom lusten att dela med mig lite, det känns för tragiskt.
 
Nu är det dock inte så att jag är deprimerad, snarare bara lite fullproppad av olika känslor, & det tillåter jag mig att vara, det är ett måste i min situation.
 
Så.. Hösten 2013 alltså. Kanske den höst som alltid kommer vara mest speciell i mitt liv?! 31 augusti lämnade jag mitt "vanliga liv" för fyra månader på afrikansk mark. Ett beslut jag inte ångrar någonstans. Som tidigare skrivet tycker jag det är jobbigt då människor förväntar sig att man på tio sekunder kan sammanfatta 112 dagar som volontär i en verklighet som typ ingen begriper sig på. Självklart står det inte enbart positiva grejer i min dagbok från hösten, ibland har det varit jättejobbigt. Men, så som jag toklängtar tillbaka så hoppas jag att Ni förstår hur övervägande allt bra var! Nu minns jag mest bara guldkornen & det är de som värmer mitt hjärta.
 
Etiopien som samhälle & med sin livsstil passar mig mycket, mycket bättre än det svenska livet. Hade jag kunnat hade jag tatt med mig familj, släkt & vänner & flyttat på livstid. Nu är ju det en aning komplicerat, så jag får vackert nöja mig med någon månad här & där i konstant afrikanskt liv, åtminstone ett par år. Om jag inte gjort det innan så uppmuntrar jag Dig som läser detta verkligen, av hela mitt hjärta, att spendera ett par veckor i riktiga Afrika. Det är det verkligen värt!
 
Regnperioden var ganska tuff för oss, men idag minns jag den knappt. På min vägg hänger foton på de finaste & goaste ungar som finns på denna jord. Det är dem jag saknar mest. Ibland, då snön piskar mitt numera bleka ansikte tänker jag "ta mig till solen!" & när jag behöver duscha men inte känner för det kan man ju drömma sig tillbaka. Men, det är barnen jag saknar på riktigt från hösten. Att springa runt & flåsa för att mina lungor inte är vana vid att bo 2,5 km upp i luften. Mötas av "Haaaaanna" på långt håll & bli omkullvält av ett gäng tokiga ungar. Spela fia med någon liten utstuderad fuskare & få godaste kaffet serverat samtidigt. Kidnappa en unge eller två från dagis för att mysa hemma, & sen ha popcornkrig med dem. Bli ihjälkittlad till den grad att man knappt kan andas. Förgäves försöka få kämpande töser säga "skärp dig". Och så det bästa, nattningen. Vika ihop kläderna som ligger över hela rummet, lyssna på M:s fnitter som är detsamma oavsett vad man säger eller sjunger. Höra A säga "vaddetjallo" minst fem gånger & få hundra blöta pussar på mindre än en minut. Ja, åh, om jag fick välja ett scenario på hela dagen så skulle det bli nattningen. Jag längtar tills jag är där igen, det finns inget mysigare!
 
För att visa Er hur jag minns hösten 2013 har jag plockat ut ett stort gäng foton, vissa har ni sett, andra är nya. Om vi ser nere & ledsna ut beror det på att det är sista kvällen. Det känns skönt att jag fick gjort detta bamseinlägg nu eftersom jag tar lite semester & åker till Skåne idag. Fasar för lördag då jag måste säga hejdå på obestämd framtid till african daddy. Då jag åkte hem tänkte jag hela tiden "tre veckor, sen får jag i varje fall träffa en av mina bästa vänner från Etiopien!". Nu är det ju bara det att tiden går fort, & snart måste jag alltså acceptera att "allt mitt Etiopien" är borta. Hur jag ska överleva det är en bra fråga. Som några av Er kanske vet har jag tre sådär riktigt nära vänner från Afrika. En av dem är Dawit, han är dessutom den enda av dem jag kan föra en vettig dialog med. Det har varit ovärderligt för mig att få egentid med honom & prata om allt kaos med någon som faktiskt verkligen förstår!
 
Tillbaka till fotobomben, här kommer den! :) (Precis som på konfaläger så finns det linslusar & mindre linslusar. Värt att nämna om någon undrar om vi bara hängt med ett fåtal barn!) 

 
Etiopien 2013. En helt oförglömlig tid!
 
/Hanna, oerhört tacksam för hösten som var :)
 

En månad.

En månad. Kort tid, 31 dagar liksom. 
 
Jo tack, 31 innehållsrika, långa dagar många gånger vill jag nog säga. 
 
Började denna dag med att gråta, tillåta tårarna rinna i saknad. För hur underbart det än må ha varit att komma hem, så växer saknaden för varje dag. Ibland känns det som jag är en annan människa nu, mycket mer, jag vet inte, sårbar?
 
Dagens start var alltså inte särskilt rolig, sen i eftermiddag tog jag tag i något jag borde gjort för länge sen & hälsade på mina två äldsta vänner(?) (äldst vad gäller ålder alltså). Så jag fick en riktigt lyxig stund med dem! :) Sen har kvällen spenderats tillsammans med Christina. Åh, om ni visste hur skönt det är att någon av ens allra bästa vänner vet exakt hur det är att lämna ett volontärsliv i Afrika bakom sig. Någon som lyssnar & känner igen känslorna som stormar. Jag tackar Gud för den damen! :)
 
Ja, nu har jag alltså varit hemma i en månad. Det värsta är att det dröjer många dagar till innan jag får natta mina alldeles egna barn igen. Tidigare idag skrev jag "Hjärtat värker & tårarna rinner!". Även om saltvattnet inte tränger på varje dag, så bär jag verkligen med mig Etiopien konstant, påminns väldigt ofta. Igår hade jag kvalitetsdag med min afrikanske pappa, helt ovärderligt samtidigt som det som nu fattas i mitt liv blir så mycket mer påtagligt. 
 
Det har varit värre att komma hem än jag kunde föreställa mig. Många gånger pratade vi om allt vi skulle hitta på då vi kom hem, alla vi skulle träffa & längtade då & då som tokar. Men, senaste veckorna har jag inte klarat av att träffa så mycket folk som jag brukar. Eftersom det känts som ingen brytt sig har jag valt att isolera mig, det har varit jobbiga & tunga dagar. Helt enkelt för att något som finns oerhört djupt i mitt hjärta fattas mig.
 
 
Min andra familj. Älskade ungar!
 
/Hanna :)

Grattis Mamma!

Idag fyller världens bästa Mamma år! Ett bamsestort Grattis till henne får det bli även här på bloggen! :)
 
Förlåt dålig aktivitet här de senaste dagarna, fick rådet att låta bloggen vila lite i all landning. Men så länge till ska det nog inte dröja innan det finns något att berätta! :)
 
Igår ringdes jag in för jobb för första gången i år. Mitt livs första natt skulle det bli, så jag vilade bort halva eftermiddagen & kvällen. Sen drack jag kaffe tills jag mådde illa & förberedde mig mentalt på att vaka 21-7. Det blev dock ingen jobbnatt så jag fick sova gott istället. Dock är jag lite tidsrubbad idag. Har hunnit med lite KU också by the way, för första gången sen augusti. Och, så fortsätter all bearbetning, stundvis är det sannerligen en kamp.
 
Resten av helgen är det fullt upp. Imorgon första kördagen på superlänge & sen party för att avsluta dagen lika bra. Sen, blir det massa roligheter, men det berättar jag om någon annan gång! :)
 
Nu ska jag krama vårt födelsedagsbarn lite mer innan vi ska sova. Vad vore jag utan min kloka Mor? Hon, som lyssnar & förstår, den som verkligen stöttar mig fullt ut. Åh, vad jag älskar henne, min mamma! :)
 
 
Än en gång, Grattis bästaste Mamms!
 
/Din egen & enda dotter :)

Värk i hjärteroten.

Har precis landat hemma efter en hellyckad & härlig helg i Umeå! Ska berätta mer om den & allt nice den innehöll, dock inte just nu.
 
Nej, för nu har jag så galet ont i hjärtat. Det finns inga tillräckliga ord för hur hela jag skulle vilja vara hos mina små tjejer just nu. I helgen har jag bland annat hängt lite med min afrikanske pappa. Han luktade Etiopien. Åh. Sen har jag idag spenderat ett par mysiga prattimmar med min afrikanska mor, goa Rakel. Det var så skönt, hon förstår i varje fall lite mer än många andra.
 
Jag är ledsen ikväll. Ledsen för att ingen på riktigt vill förstå, det finns folk som bryr sig, det gör det absolut, men ändå.. När vissa av ens vänner nöjer sig med ett "bra" på frågan hur man haft det, då vill jag helst skrika rakt ut. Det är så frustrerande
 
Tyvärr har jag också varit där, då man tycker missionsföredrag är trista. Det var innan jag upptäckte världen utanför Europa. Ikväll bubblar det av känslor inom mig, tårarna tränger på hela tiden & jag vill bara befinna mig många mil från Sverige.
 
Det gör ont i mig då folk frågar "hur mår du?" & inte lyssnar då jag svarar. Det gör så hemskt ont då människor tycker att Afrika upptar för mycket av mig. Sorry, men accepterar du inte det så accepterar du inte mej. Etiopien kommer alltid, alltid ha en alldeles egen plats i mitt hjärta, en plats som inget annat kan ta. Och om jag bara kunde hade jag gjort allt för att vara där just nu!!
 
 
Barnen jag älskar. Jag saknar dem så jag håller på att gå i bitar!
 
/Hanna.
 

Kommande helg..

..får Ni ingen slutuppdatering från året som gick. 
 
Jag tycker den är lite jobbig, den innebär att jag måste gå igenom massor bilder som innehåller oerhört saknade vänner. Jobbigt är ordet, väldigt jobbigt!
 
Nu däremot måste jag packa, för om några timmar lyfter vi för en rolig helg norrut. Imorgon blir det fest hela dagen lång, & förhoppningsvis en chockad african daddy! :)
 
Yes, let's go, jag har som vanligt liiite bråttom!
 
 
Trevlig helg på Er allihop!
 
/Hanna :)
 

2013 ~ Juni-Augusti.

Go kväll!
 
Här sitter jag, just hemkommen efter en mysig dag. Bland annat blev det spontanfika i Kungsbacka med en favoritkusin & en favoritmorbror. Gött med sånt, spontanitet, det gillar jag..
 
Men nu till sommaren alltså, kort & gott.
 
Ännu en fantastisk sommar, jag njöt extra mycket eftersom jag äntligen hade fått flytta tillbaka till mina nära & kära. Det var en såndär sommar som innehöll minimal sömn, maxade dagar & underbara människor! :)
 
Vad minns jag alldeles speciellt sådär då tro?
Att jag trivdes bättre i hemtjänsten än jag någonsin gjort tidigare, Vickan & Jakobs bröllop, Vrångö med oslagbara konfirmander, galna & spontana utflykter, Kickis tjut då hon drabbades av mina vattenkrig samt andra mysigheter med henne, alla härliga vänner här hemma - det var kvalitetstid mest varje dag, fina dagar i Stockholm, Vimmerby, Norrköping, Skåne m.m, mina lyckliga små studenter, avskedet på Strandhem, Stureglädje, välbehövlig tvillingtid, nätter under bar himmel, blandade känslor inför hösten, två nya små kusinbarn, & så allt annat härligt somrigt! :)
 
Det är ofta jag slås av hur välsignad jag är. Runt mig har jag helt otroliga människor som verkligen sätter rejäl guldkant på vardagen. Ja, jag är inte värd allt som jag får, inte alls! Men, jag tackar & tar emot, för det är så oemotståndligt! :)
 
Sommaren 2013, urgo raktigenom, Tack alla supersköna Ni! :)
 
 
Jag är en livsnjutare, & det fortsätter jag med!
 
/Hanna :)
 

2013 ~ Januari-maj.

Kära läsare!

I år blir det inte ”2013 i bilder” som de senaste åren, utan jag kände för att dela upp året lite grann, ta det i portioner liksom. Så vi kör så, först ut blir januari-maj.

Våren 2013, vad kommer jag minnas?

Viktorias & min hittills mest spontana idé. En galen vecka i Tunisien, helt oplanerat, men ett mycket roligt äventyr som vi fortfarande kan vika oss av skratt åt.

Vi gifte bort första bruden i tjejligan. Ida fick sin prins i januari. Vem som är nästa på tur, det kan ni slå vad om, ifall ni inte har något bättre för er! ;)

Jag gick fortfarande på Strandhem. Trivdes till & från, umgicks mycket gött med Pappagruppen, hade vilda vattenkrig, kämpade med känslor på café Oasen där Oscar & jag hade praktik, startade upp Pannkakskyrkan i Ängelholm, blev balens drottning & dansade ovacker vals, hade många härliga besök som förgyllde livet, hängde i Stockholm en vecka i missionssyfte, njöt av retreat & fasta, tog stora beslut & myste på picknickar med fint fölk.

Dock trivdes jag allra bäst hemma & spenderade en hel del tid på hemmaplan. Elin & jag lurade många på första april, drack vin, vandrade mil & skämde ut oss inför halva Göteborg. Tillsammans med Mattis simmade jag en halvmil, hysteriskt flummigt. Jenny gick på att jag hade förlovat mig, & tillsammans med Bettan trädklättrades det & så matade vi ett & annat lamm. Härliga utflykter blev det också, mycket tjejmys & även ett vilt popcornkrig! En hel del kalas blev det också i Mark, för Mamma, Nelly, Johan med fler. På min 20-årsdag blev det också firande, i stora lass minsann!

För att minnas våren började jag läsa lite dagbok, men se jag är på tok för ambitiös med det där, jag kom bara någon vecka in i januari innan jag gav upp. Till exempel hade jag helt glömt av att jag första dygnet på nyårslägret tappade fyra kilo bara för att jag vantrivdes, ja, början av 2013 hade definitivt kunnat vara bättre. Men, som tur var blev året hästlängder bättre än starten!

Istället för dagboken tog jag hjälp av bloggen. Oj, vad man glömmer gott folk, det var faktiskt riktigt roligt att gå igenom sådant gammalt bröte, jag hade glömt av natten då jag svimmade, hur hårt jag saknade Afrika, vilka dagar som var klart bäst i Stockholm, att jag virkade min enda blomma, hur mysigt Kicki & jag hade det, att det var jättesvårt att dreja, & framför allt hur stora under Gud gjorde! Nyttigt att då & då gå tillbaka & minnas, se allt i backspegeln. Det vill jag varmt rekommendera, då ser man ofta så mycket mer av livets guld! :)

Våren 2013, en vår jag minns med glädje! :)

 
 
 
 
 Finfina månader!
 
/Hanna :)
 

Nyår 13~14.

Goddag gott folk! :)

Ett nyårsinlägg är utlovat, här kommer det. Firade denna gång i Göteborg hos Vickan & Jakob med ett muntert gäng. Härligt! Skrattade in det nya året, till skillnad från förra liksom..! ;) 

Ett gäng foton följer, det fanns typ bara sådanahär i kameran upptäckte jag, men låt vår glädje smitta lite vettja! :)
 
Bästavän dyker upp här inom några minuter. Fortsätter med konstant kvalitetstid. Elin & jag försökte igår ha glöggpicknick på stranden i mörker & regn, men sämre idéer har vi haft. Sen hade jag en riktig kvallekväll med Pallis. Just nu bara njuter jag av att vara hemma & umgås med goingar. Typ som sådana här nedanför! :)

 
 Gott Nytt År!
 
/Hanna :)
 

Krut.

Ja hörrni, nu är det krut i gumman här igen! ;)
 
Gott nytt år tänker jag säga lite senare, när blir det bara en snabbis här.
 
Idag har jag shoppat för första gången på ett & ett halvt år. Motivationen har inte infunnit sig innan nu, & idag.. Tja, det roligaste var att köpa kläder till mina barn i Etiopien. Hoppas de passar bara, jag tycker mig kunna måtta ganska bra, men jag vet inte. Favoriten blev en blå t-hirt till just en stor favorit! :)
 
Nu sitter jag & letar foton & har hamnat i en såndär härlig mapp med massor bus. Varför utsätter jag mig för det när det gör ont? Det undrar jag också, men så har jag utlovat ett par foton till morgondagen. Då ger jag min första presskonferens för detta år, haha.. Tyvärr, den hålls bakom stängda dörrar, ajajaj! ;)
 
Elin kommer dock & avbryter mig i detta viktiga arbete så vi kan ta oss en liten sväng. Eller ja, det kan bli flera mil, vi vet aldrig vart vi hamnar! ;) Pallis har varit här sen mammas & min mor-&-dotter-dag avslutades. Asgosigt! :)
 
Så är det förstår ni, full rulle igen! Jag hinner inte riktigt med blogg & sånt då, det liksom händer saker mest hela tiden & det är ju precis det jag gillar! :)
 
Kameran fanns med på nyår, så jag får väl kompensera julfotona som lyser med sin frånvaro här snart! :)

 
Tänk att just jag är omgiven av finaste människorna på jorden!
 
/Hanna :)
 
 

RSS 2.0