Tjao.

Jättesnart måste jag vara färdigpackad & på väg till Helsjön!
 
Nu väntar först konfaläger en långhelg, sen åker jag till Etiopien på måndag & därefter blir det tre veckor med konfirmander igen. Hela 40 dagar utan att agera undersköterska, så vansinnigt skönt! :)
 
Måste kila iväg & packa, ville bara förvarna Er om att det kan bli riktigt öde här ett tag, i bästa fall bara tills söndag, i värsta fall till mitten av juni!
 
Förresten. För två år sen hängde Rebecka & jag på Kreta. Första resan utomlands utan vuxen. Sen dess har det blivit några svängar. I helgen bokades ytterligare en, till Israel i höst tillsammans med Pallis, Johan & Gustaf. Det blir finfint det! :)
 
 
Åh, jag har ju typ semester! Vilken lyx!
 
/Hanna :)
 

Somrig syskontrio.

Glad Mors dag på er! :)
 
I veckan skickade jag lite oigenomtänkt iväg en facebookstatus om att jag gärna fotade folk som ville byta profilbild. Strax därpå droppade det in intresseanmälningar & ett par timmar senare var jag ute med en charmig syskonskara. Ebba, Erik & Lisa ville överraska sin mamma med några porträtt på sina barn. Typiskt bra idé tyckte jag! :)
 
Här får ni ett litet smakprov på vad timmen gav för resultat. Härliga ungdomar de där Magnussonsbarnen alltså, minns när de kravlade runt på golvet, oj vad tiden går! 
 
Åh vad jag tycker det är roligt att få fotografera igen, det är verkligen avkoppling för mig! :)
 
 
Snart är det sommar!
 
/Hanna :)
 

Vackra Moa.

Nämen hejsan! Kul att du tittar in här! :)

I onsdagskväll var jag på berget i Öresten (vaddetnuheter) för att fota min fina vän Moa. Hon ville ha en ny profilbild & värma upp lite inför studentfotograferingen i sommar. Den ser jag framemot!! :)
 
Nu har jag bara snabbt fixat ett par foton. Emilia är också med på ett par bilder, har dock inte kommit så långt med hennes än, så det blir Moafokuserat det här. 
 
Ikväll blir det 80-tal på Skrädderit, bara låtsas att vi vet vad det handlar om! ;) 
Har förresten tagit ett stort beslut i natt. Ett stort beslut för mig i varje fall, kanske berättar mer om det en annan dag! 
 

Trevlig helg på er!
 
/Hanna :)

Om jag ändå..

..hade haft en katt. Då hade jag nog suttit & pratat med min lille vän just nu. Fast, det hade förvisso varit bra om jag tyckte om katter först, men ändå, idag hade jag velat vara kattvän!
 
Just nu är det mycket som händer. Om två veckor vid denna tidpunkt är vi nog nästan framme hos mina barn. Jag kan inte tro att det är sant! Dock känns det långt dit, & jag har mycket att jobba med före den dagen. 
 
Idag har jag gråtit till & från hela dagen, inte så mycket "hanna" över det, men så är det. Väldigt skönt att då få landa i Kickikramar! Det är som sagt mycket som händer, & mitt upp i allt kaos är det hemskt jobbigt att inte känna igen sig själv. Att vara mer förvirrad än någonsin förr, & ständigt analysera sig själv. 
 
Jag tillhör kategorin människor som tror att allt har en mening, även en dag som denna. En dag då jag fällt många tårar inför människor jag knappt känner, då jag ännu en gång tvivlat på mig själv & vad jag kan. Hit hade jag skrivit innan det blev en lång telefondejt med en av de finaste vänner man kan ha! Plötsligt känner jag mig bättre till mods, mycket bättre! :)
 
Förra veckan landade by the way ett nytt objektiv i min ägo. Har tänkt införskaffa det hur länge som helst, men det blev aldrig av. Nu är det dock här & jag har inte hunnit prova det ordentligt än, men ett par bilder har jag väl knäppt av, en av dem hittar ni här nedanför. Roligt att då & då få fånga glimtar utan att objektet är medveten om det! :)
 
 
Om jag ändå förstod lite mer av mig själv..
 
/Hanna :)
 

Tre trallande töser

Hoppsan vad fort veckorna rullar förbi, hur hinner man blogga varje dag? Jag begriper't inte!
 
Kanske kan bero på hur man prioriterar också såklart. Igår höll jag en föreläsning på mitt gamla oslagbara gymnasieprogram & pratade om bland annat det, prioriteringar & hur de ändras efter en period i ett u-land. Det kanske är där jag är? Lite mindre taggad på att lägga onödig tid på bloggvärlden..
 
På tal om sociala medier tog jag just en sväng förbi instagram & insåg att jag den senaste veckan lagt upp hela två bilder som tagits i spegel. Hur gick det till? Jag tar aldrig spegelbilder, är praktiskt taget nästan helt allergisk mot selfies överlag. Det ligger lite högstadiekänsla över det kan jag tycka, & njae, jag konstaterar helt enkelt att det är inte min grej!
 
Igår gjorde jag det jag länge tänkt att jag måste. La mej på soffan i personalrummet, sträckte ut min hand mot en kollega som stal lite blod & jag fick det bekräftat - jag har inte diabetes!! Åh vilken lättnad!! Förvisso ligger jag nog inte i någon riskgrupp, men ju mer man tänker på olika sjukdomar, desto fler symtom verkar man ha! ;) Imorgon får jag nog ringa doktorn i varje fall, för något är fel på mig & det vore skönt att rätta till!
 
Det var något mer jag tänkte berätta för er, om det kan ha varit något snabbt om helgen tro? Fantastiskt fin helg som inleddes med systerkväll. Åh så välsignat! Har jag berättat att jag har världens bästa storasyster? :)
I lördags var det swoppingdags & 4000 kronor samlades in till mina barn. Dessutom blev mängder kläder över, & vi ska ta med så mycket vi bara kan till Etti om mindre än tre veckor(!!!)! Kvällen & natten spenderades med goaste tjejligan. Vi åt god mat & pratade massa gött. Ibland funderar jag på hur i hela friden jag har lyckats få så många otroligt fina vänner? Det kommer nog alltid vara ett mysterium för mig! :)
 
Idag har vi haft engelskalektion igen, inget vidare om du frågar mig. Men, inget ont som inte har något gott med sig. Träffade på flera gamla, goa vänner efteråt som förgyllde dagen! Dessutom fick jag några bamsekramar från elever jag hade då jag en period jobbade på särskolan. Blev väldigt glad & konstaterade då jag åkte hem att vi kramas alldeles för lite nu för tiden. Får jobba på't! :)
 
Foton lovade jag för ett tag sen & här kommer ett par stycken. Tre av mina nio(snart elva) kusinbarn satte guldkant på förra helgen. Det är kusseungarna på pappas sida helt enkelt, sjukt sköna ungar vill jag lova! :)
Jag blir så varm i hjärtat då jag får hänga med barn nu för tiden. Sen jag kom hem för snart fem månader sen (ja, det är inte klokt att det är så längesen!) har de små liven betytt mer för mig än någonsin tidigare!
 
 
Tveksamt om det går att hitta mysigare barn!
 
/Hanna :)

Schleten änna.

Hejsan hopp! :)
 
En vacker dag (när jag hinner alltså!) ska jag visa lite foton från långhelgen som gick. Hela familjen drog till Vimmerby & hängde med delar av den peterssonska släkten. Finfin helg minsann! :) 
 
Det är sällan jag använder orden hata eller avsky. Så, jag gör nog inte det nu heller. Men, det finns något som jag verkligen ogillar jätteskarpt, verkligen ogillar av hela mitt hjärta. Det är när jag jobbat hemtjänstkväll & börjar före sju dagen därpå. Mitt senaste dygn har varit sådant, hu. Egentligen hade det inte varit några problem om det inte fanns ett problem med det(yepp, jag är supertrött), & nu finns det det. Kort & gott, jag kan inte sova en sådan natt. Det bara går inte. Under mina fem hemtjänstår har det varit likadant varenda gång, jag vänder & vrider mig, försöker somna med alla möjliga fårräkningsmetoder & ingenting hjälper! Usch, det är få saker jag ogillar så skarpt, faktiskt! Nu vet ni det, dagens stora Hannaproblem.
 
Blev en människa igen efter några timmas eftermiddagssömn, en långdusch & mycket kaffe. Nu fasar jag dock för morgondagens natt, journatt. Det är nästan ännu mindre min grej får jag väl erkänna! Ikväll känner jag att det hade vart gött att spola fram tiden tills man är pensionär. Fruktansvärt tragiskt, hojojoj, det är liiite för mycket som händer nu helt enkelt, lite för många måsten!
 
Får väl se när jag tittar in med foton. Om det inte blir före helgen så passar jag på att hälsa er alla välkomna på Swopping i Örby församlingshem nu på lördag. Det blir trevligt det, sök event på facebook eller kontakta mej för mer info!
 
 
Såhär trötter var jag efter Messias för en vecka sen. Inte ett dugg bättre idag.
På marbo heter det "ho ä änna schleten", mjotack!

/Hanna :)

RSS 2.0