Israel 2014.

Hejsan hoppsan! :)

Här sitter jag & laddar inför första kvällen i historien som Kicki & jag ansvarar för Örby hemtjänst södra distrikt. Det kommer gå kalasbra, lita på det! :)
 
Nu var det dock inte jobb jag tänkte skriva om, utan om en resa som pågick för en månad sen. Jag vet att flera av Er läsare väntat på bildbomb, & här kommer den äntligen! För er som kollat foton på facebook kan jag meddela att ni kommer känna igen knappa hälften av bilderna, några enstaka foton har jag lånat av vår guid (från tillfällen jag inte knäppte själv alltså), i övrigt är det bara att kika på! :)

Veckan i Israel var intensiv, väldigt intensiv men samtidigt hemskans härlig! Vi såg hur mycket som helst, & upplevde såpass mycket att varken Syster min eller jag än skrivit klart våra dagböcker därifrån. Skandal
Gänget var supergött & atmosfären kalas! :) Dock är det väl som med de flesta resor att det känns som man aldrig varit iväg, fast då har vi ju lite bildbevis..
 
En pilgrimsresa till Israel kan jag verkligen rekommendera, att åka med ungdoms-oas var tipptopp
Jag tror att det räcker med att säga att det var en superfin vecka, resten får bilderna berätta! :)
 
 
Stort Tack ska Ni ha hörrni!
 
/Hanna :)

Min kamera & jag.

Goder afton! :)
 
Hoppas allt är bra med er alla! Här rullar livet i rasande fart, jag bergiper't icke!
 
Jag har länge vridit & vänt på ett litet dilemma i mitt liv. Som så många andra gånger har jag skjutit upp det & tänkt "Äh, jag kan kan ta tag i det nästa vecka!" & så tänker jag samma sak när nästa vecka väl kommer. Nåväl, det handlar om den del av mitt liv som handlar om förevigande. Fotograferande alltså.
 
Såhär ligger det till. Jag älskar att skapa med kamera i händerna. Att fotografera är något av det roligaste jag vet & det ger mig energi. Men, efterarbetet skulle jag många gånger vilja spy över. Nu är jag verkligen långt ifrån proffsfotograf, men det ramlar ändå in lite förfrågningar då & då (har två bröllop som väntar till exempel-iiiiih!). Efter många påtryckningar har jag insett att jag måste börja ta betalt för att inte bli utnyttjad. Därför sitter jag nu & kikar olika fotografers paketpris, krummilurar & krummilurar lite till, & försöker fixa rimliga prisalternativ för mina bilder. 
 
Samtidigt som jag leker med tanken att jobba lite mer professionellt med foto har jag plockat fram en så-här-blir-du-en-bättre-fotograf-bok som stått i bokhyllan oläst på tok för många år. Just i denna stund lovar jag mig själv att förverkliga den satsningen. Jag tänkte lära mig fotografera på riktigt, trots mitt bristande tålamod.. Allt för att förhopnningsvis aldrig göra en kund (säger man så?) missnöjd! Det är mitt mål! :) 
 
 
Att möta människor & samtidigt fånga en glimt av livet är så vansinnigt roligt!
 
/Hanna :)

-"Örby hemtjänst, det var Hanna".

Det där är min helt klart vanligaste hälsningsfras i telefon. Undrar hur många tusen gånger jag uttalat de orden?

Fem år har jag nu haft en till&från-relation till Örby hemtjänst. Fem år! Ett jubileum ingen trodde skulle komma den där novemberdagen då en livrädd & mycket skeptisk 16-åring var färdig med sitt livs första apu-dag. Tänk om jag vetat vad som väntade.. Vilken tur att man inte vet vad som ska hända i framtiden hörrni, nej, det är inte första gången jag är tacksam över det minsann! ;)
 
Det har hunnit hända mycket på dessa år. Jag har fått med mig mängder erfarenheter & minnen. Trötta mornar, kvällar i mörkerrädsla & långa helgpass. Jag har viktit mig dubbel många gånger av svåra skrattattacker, men också fällt en hel del tårar av olika slag. Jag har fått vänner bland både vårdtagare & kollegor. Jag har vuxit i min roll & även utvecklats som person. Jag har lärt mig tycka om den verksamhet som jag totalt dömde ut min första dag. Idag är jag tacksam för fem innehållsrika år i hemtjänsten!
 
Oavsett om jag kommer spendera mycket mer tid där eller inte så kommer Örby hemtjänst alltid ha en liten speciell plats i mitt hjärta. Det är faktiskt alldeles sant.
 
Här har ni helgens goa gäng. Fyller man fem måste tårtorna fram, that's it.. ;)
 
 
 
Det har liksom blivit en del av mig.
 
/Hemtjänsthannisen :)

RSS 2.0