Ordentlig update!

Kära vänner!

 

Nu har jag lite tid över att skriva mer ordentligt till er. Förvisso har vi nu inget internet, men man kan ju alltid förbereda en uppdatering. Alldeles intill sitter ett tiotal fina klasskompisar och spelar kort på vår altan i Addis. Det är här vi bor just nu, i Etioipiens huvudstad alltså.

 

Staden är så långt ifrån en huvudstad jag upplevt förr, men den har verkligen sin charm den också! Förutom inatt. Jag låg vaken boråt fem timmar då ett x antal imamer försökte överösta varandra från sina minareter. Till slut var jag nästintill galen, att de inte har bättre saker för sig än att störa min nattsömn i timmar! ;)

 

Vi har redan varit med om hundratals nya intryck, det är mycket som ska smältas och bearbetas. Idag har vi till exempel trängts i våra bälteslösa säten och bekymrade bevittnat sovande människor i avlopp, sjuka ynglingar och andra människor man bara vill rusa fram till och hjälpa. Då vi åkt genom stan hamnade vi på ett av afrikas lyxiaste hotell där vi spenderat dagen. Helt plötsligt kändes det som vi var på solsemester & flertalet av oss hade dåligt samvete över vårt beteende. Men vi behövde åtminstone duscha..

 

Om ni läst på vår skolblogg har ni nog förstått att första resedygnet var jättejobbigt & jag mest bara ville sätta mig på första bästa plan hem igen. Nu tycker jag dock det är riktigt mysigt att vara här! Vi möter helt fantastiska människor & har redan fått många nya upplevelser i våra bagage, det är väldigt värdefullt!

 

Till en början störde jag mig något enormt på missionsstationen där vi bor. Ja, hela den påminner verkligen om Mormors källare, det finns till & med likadana prylar lite överallt. Nu känns det dock helt funktionellt, & när det inte gör det får man skicka tankarna åt personerna som ligger i smutsen utanför våra murar. Då känner man tacksamhet istället för äcklande.

 

Just nu är det kolsvart i afrika & ändå är inte klockan så mycket. Vi har inte ens ätit kvällsmat än, så det ska vi nog snart ut på "stan" & göra. Dock vet jag ju inte när detta kommer upp på bloggen, oavsett när du läser detta kan du få veta att det i skrivandets stund är två månader kvar till annandag jul & antagligen börjar Ku därhemma nu ungefär.

 

Vi lever ganska mycket i nuet, det känns som vi varit iväg hur länge som helst & vi hinner inte tänka på livet därhemma. Dock har vi fått höra att det finns snö i mark, vi hoppas att ni sparar lite så vi får åka pulka om fyra veckor! ;)

 

Jag önskar att jag kunde beskriva våra upplevelser på ett mer målande sätt, men jag hittar liksom inga tillräckliga ord. Det är en så stor blandning att ni inte kan förstå om ni inte varit här. Barnens pussar i kontrast till allt lidande vi ser vart vi än vänder blicken känns overkligt. Eller den obegripliga klyftan mellan hotellgästerna & tiggarna.. Ja, vi får nya perspektiv så det skvätter om det!

 

Så, nu har jag ju skrivit en halv roman, det var väl inte mer än rätt med tanke på hur lite uppdateringar ni fått! Nu behöver jag dock uppsöka vår då & då ospolbara toalett & hela tiden tänka mantrat "drick inte vattnet, drick inte vattnet".. ;)

 

***

Här kommer ett tillägg om upplevelserna som tillkommit sen gårdagens skrift.

Igår kväll mådde jag inget vidare, det vill säga, jag hade superont i magen. Det lyckades jag dock sova bort inatt, & kunde därför åka iväg med klassen till en basar. Det var en trevligt liten tripp & då vi ansåg oss klara åkte vi till nationalmuseet vilket var roligt när vi var i samma rum som Lucy. Ja, sen var de flesta av oss uttråkade till tusen.. Och det var väl vad som var värt att berätta om denna dag än så länge.

Idag får ni ännu ett par foton. De förra ni såg var helt & hållet oredigerade & dagens blir inte mycket bättre. Bildhanteringsstandarden är inte heller den bästa här, därför sparar jag det mesta materialet tills hemkomst så ni får ordentliga foton då! :)

Yes, vi hörs då vi får tillgång till internet igen!

 
Hoppas ni har det toppen i snön!
 
/Hanna :)
 

Kommentarer
Postat av: Elin

Hanna! Du behöver ju inte redigera dina underbara foton!
Hoppas ni har det super!
Ta hand om dig!
MEGAKRAM! :-)

2012-10-27 @ 22:56:39
Postat av: Mamma & Pappa

Hej Hanna! Härligt att se att Du verkar ha det bra! Kramar Mamma, Pappa och Gustaf

2012-10-27 @ 23:46:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0