Nattligt tvillinggos!

Goder middag!

Som jag misstänkte slutade gårdagen bättre än lugn & ro, även om det blev andra planer än det som var tänkt. Så komplicerad jag är.. Framåt 11 landade jag hos Tvilling i varje fall & var väl där bortåt 2 timmar. Det var roligt vill jag lova! Sofia delade med sej av sin fotoglädje tack vare hennes nya kamera, väldigt passande, & även om vi inte är direkt stolta över resultatet kan det ju vara roligt att bjuda på sej själva! ;) Det var en riktigt, riktigt mysigt stund & jag har nog sagt det innan, men jag är så glad & tacksam för den kvinnan! Hon är grym raktigenom! :)

Om ett par minuter kommer Viktoria hit & ska underhålla mej tills imorrn. Mina päron fick för sej att åka till skåne eller danmark eller vad det nu var, & lillebror lanar, jag är ensam & övergiven.. Så, därför är det ju hejdundrande bra att jag får så vansinnigt gott sällskap! :)

Kort & kompakt inlägg, vissa gillar, andra inte..!
Om någon bild ser mer konstig ut än de andra, var god notera att det beror på en ficheye-inställning! ;)


Ett lass måndagskramar!
/Hanna :)

En portion huvudgröt.

Där jag nu är stationerad undrar jag om vi någonsin behövt en ledighet så mycket förr? Knappast.. Och detta inlägg började jag skriva i fredags, sen har jag haft fullknökat schema, jag ber om ursäkt för helt värdelös uppdatering det senaste!

Torsdagen började med körlektion i den lilla blå. Det var en mycket märklig känsla vill jag lova! Som jag redan nämnt är det ett halvår sen jag färdades i en körskolebil. Ett stort plus var att det var tillsammans med 2 helhärliga fruntimmer vid namn Olivia & Camilla! :)
Viktoria dök upp & höll oss sällskap på bildlektionen. Bild, vad är det för ämne egentligen? Viktoria, hon är däremot en av de bästa jag vet!
I torsdags afton var jag barnvakt för små, söta, sussande solstrålar ~ Saga & Stina. Barn & jag. Vad ska jag säga? Det är som att jag krymper till minisize igen, åh, vad jag tycker om människor i mindre format! De är så ärliga, gosiga & glada! :)

I fredags höll vi vårt första enskilda tal i retoriken, eller ja, 6 av oss. Annika lärde oss mala kaffe & gjorde ett kanonframträdande! Undertecknad stod där & hoppades nästan att någon skulle svimma för att få lite action, men icke! Någon gång i livet ska jag lära mej planera istället för att bara babbla på spontant. Nåja, lärarens bedömning på kapillärprovet vet jag inte, men min bunt med annan kritik satt vackert! :)
Fredagens värsta var avskedet av min kära humörshöjarkompanion Olivia. I denna stund vågar jag inte tänka på hur min skolsituation kommer se ut den kommande månaden. Oj, jag saknar galna upptåg redan & någon som förstår när ingen annan ser komiken i precis vad som helst. Olivia, hon är bra hon!! (:
Ungefär så långt hade jag kommit då jag klickade på "spara utkast". Det som hände var att jag kikade på klockan & fick lite panik eftersom jag skulle iväg på tjejkväll, med maffiagänget! En hemskt mysig & trevlig afton måste jag säga, härligt att träffa gamla godingar då & då! :)

Så igår var det dags. Jessika & jag deltog i en heldag med gospel & den helt makalösa Maria Nordenback Kress(http://www.marianordenback.com). Ja, den kvinnan har något utöver det vanliga må jag säga. En otrolig utstrålning, fantastisk röst & en sann musikglädje. Helt enkelt blir man väldigt imponerad!! Vi avslutade sångdagen med konsert igårkväll. Riktigt roligt var det, även om vi borde tränat på texterna innan. Till nästa konsert ska vi kunna allt utantill har vi bestämt! :) Så direkt när jag kom hem igår satte jag fart mot Hyssna & Andreas 21-årskalas! Jovars, jag var vansinnigt trött, men det var också supertrevligt! :) Runt 23 satte jag åter foten på gaspedalen & kunde någon timme senare släcka för dagen, görtrött, men hiskeligt nöjd med dagen!

Just nu har jag kommit på cirkus 23 ämnen för min julkalender, ja, nu satsar jag, men hjälp av diverse typer hoppas jag! :) På tal om jul tänkte jag snart sätta igång med årets mest omfattande juleklapp & Sofia & jag har planerat vår julnatt. Först ska vi gå på midnattsmässa i Örby, fast jag ska ju vara bakom orgeln klart.. Åh, det pirrar i magen bara jag tänker på det! :) Efter timmarna i den miljön ska vi dricka glögg & bara mysa hela natten, vi drar säkert med oss ett par till filurer. Det sista vi har planerat är julotta i Kinna. Det kommer bli sanslöst gosigt! Fast det krävs nog en middagslur på själva julafton eftersom vi ska sjunga på lasarettet klockan 7 den morgonen.. Jag kan knappt bärga mej!

Idag ska jag nog andas ut, även om jag har planer på något trevligare. Vi får se vad som händer! :)
Kameran var bara med i fredags, fotolusten ligger som sagt lågt just nu.


Amazing grace!
/Hanna :)

Då tårarna sprutar..

Milda Matilda, kommer aldrig det där lovet?

Ikväll har jag hunnit rehabilitera mej en aning, Kirk Franklin är mer hannavänlig musik & jag är mer normalt trött än jag var igår. Om ni inte förstod det, oförklarligt jobbigt hade vi det igår. Den där lektionen gav nästintill minnesluckor & akuta chocktillstånd, det var förskräckligt. Kvällen blev inte bättre, de stackars frågorna tog hemskans mycket tid att besvara då jag fick läsa om & om igen för att förstå någonting, & etiken, den ska vi bara inte prata om!

Etikprovet var dock positivt ur en aspekt.. Vår lärare låg på bordet & skrattade & så även vi. Ja, denna skoldag har varit något i hästväg. Först ett prov fullt av skratt & bekymrade hjärnor som inte förstod någonting alls (däribland min) sen ytterligare 3 timmar skallskador på latin. Carina använder en pedagogik vi aldrig sett maken till & vi är fortfarande alldeles förstummade. 

Olivia, Johanna & jag drog sen till Kinna & käkade & hade det mysigt. Dessutom fick jag finfin kritik för min bilkörning vilket jag inte är bortskämd med. Men det gladde mej att höra att jag hanterade Johannas bil bättre än de andra som testat, slå den ni! 

Efter detta var det dags för Marialektion igen. Till skillnad från igår sprang hon inte runt & lekte Kristel & kurragömma, men vi skrattade ändå. Något hysteriskt! Olivia & jag kunde inte hindra det. Tårarna sprutade som aldrig förr & vi skrattade tills vi fick ont i magen. Oj vad jag kommer sakna att ha någon som förstår min humor nu när tjejerna drar iväg en månad. Är det några som kan konsten att göra allt roligt är det väl vi, Olivia & jag? Ja käre tiders.. Som vi har skrattat denna höst, helt vansinnigt, vem vet, hjärnan kanske flyter ut genom öronen snart? Om trycket blir för högt förstås, då får vi rikta näsan mot naveln & ta en urinsticka under nosen. Vi är skadade.

Vi kollade sen på en film om depressioner, men den var så deprimerande så de flesta kikade nog inte alls. Däremot hade vi betygsnack med Berit & det var då sannerligen icke deprimerande. Förbluffande att den kursen varit på 200 poäng, det känns inte som vi gjort någonting alls..

Nu i afton har vi spelat orkester länge & väl. Det känns inte som att det är sista rycket nu, men det är det. Om 8 månader lämnar jag Kunskapens hus, det är knasigt om något. Nästa vecka fyller mitt körkort för övrigt ett halvår, vart tog den tiden vägen?

Bilder från i söndags har jag lovat. Det blir tyvärr inte så många, dels för att jag inte plåtade så mycket, men också för att jag är inne i en liten anti-fota-period som jag inte riktigt kan lokalisera uppkomsten till. Förmodligen beror det på att jag gillar att fota utomhus & där regnar det mest. Inomhusfotografering har jag aldrig lärt mej att uppskatta riktigt.. Men nåväl, söndagen var en kalasfin dag i dubbel mening & vi firade alltså Annas första 5 år på jorden! :)


Man måste alltid vara en smula barn för att vara verkligt vuxen.
Olivias & min livsfilosofi.

/Hanna :)

En hjärna som blöder

Känslan i mitt huvud är just nu obeskrivlig. Obeskrivlig.

Ja, nu är det så illa att jag lyssnar på "du är allt", alltså jag, en kärleksballad, en tisdag. Vad är problemet? Jo det ska jag ta & berätta, men först ska jag försöka minnas vad gårdagen hade att erbjuda.

2 månader till julafton var det igår & jag var sjukligt effektiv. Jo, men efter att jag stod på huvudet i en soptunna! ;) Efter att jag kom hem från skolan hann jag både med att städa ordentligt & göra klart kursen "utvecklingsstörning/funktionshinder" på sisådär 200 poäng tror jag?! Hiskeligt skönt att ha den överstökad! En Elinpromenad med de 2 hundarna hann jag också med, & telefonsamtal lite huller om buller. Dessutom försökte jag nå olika folk i ren panik, utsatt som jag är. Usch, nu funderar jag allvarligt på att köpa mej en burka!

Idag då.. Vad har jag gjort? Just nu är jag så trött att det känns som ett halvt sekel sen jag vaknade vid 8. Nåväl, Olivia & jag har haft "rullstolsrace" i vår korridor idag. Men, sen fick vi lite skäll från en av mina gamla högstadievikarier så sen var inte det roligt längre. Sture är ju såklart permanent tisdagsböje så honom har jag också hunnit träffa! :) Orsaken till den återkommande tröttheten är dagens sista lektion. Utan syre, om skallskador(?), 3 timmar varav 2 av dem innehöll en genomgång med så gott som bara latinska ord som ingen vare sig hört eller förstod. Om jag ska vara helt ärligt minns jag i denna stund ingenting alls. Skrämmande är ordet, både sjukvårdskursen & huvudtyngden.

Eventuellt kommer bilder i afton från söndagens urmysiga barnkalas. Nu måste jag plugga, imorgon ska skallskadsfrågorna vara besvarade & vi ska skriva etikprov som är lika obegripligt det. Någon vid namn hanna hade verkligen behövt den där Greklandsresan på lördag. Är någon på så hör av er illa kvickt! ;)


Vi slänger plugget i soptunnan istället för mej tycker jag..!
/Hanna :)

Hanna Håller Hög Hastighet.

Hade min kropp fått bestämma så hade jag slaggat hårt nu. Men nej, diktaturen inom mej säger ifrån & jag håller mej vaken ett par timmar ytterligare.

Denna helg, vilken fart.. Tur att det är skola imorgon! 

Fredagkvällen som var obestämd förra gången bloggen besöktes blev en grym kväll! Först slogs det in paket i en källare & sen besöktes Kinna Ku cirkus trekvart. Tvillingen blev putt på mej & jag tar på mej all skuld. I och med mitt snabba besök på detta place känner jag att något saknats i helgen - Kinna Ku!
Nåväl, festen fortsatte borta i storstade "Freschla" med 3 snygga brudar, fondue & ostbricka som jag knappt klarade av att kolla på. Tacka vet jag hushållsosten! Det var i vilket fall som helst en mycket mysig tillställning fylld av skratt & allmänt tjöt. (Olivias hund är för övrigt ingen hund. "Stora hundar är jag van vid" tänkte jag, pyttsan, Balder är en häst!)
Sist men inte minst tillbringades ytterligare 45 minuter på Ku, fast denna gång i Skene. Vi fick säga hejdå till Gustaf som åker till Peru imorgon. Inte roligt! Framåt 2 kunde jag låta ögonlocken trilla för dagen.

Uppe med tuppen var vi igår, Julia, Rebecka & jag. 1 & ½ timmes intensivt arbete med att lägga iordning alla kläder till swoppingen gjorde oss helt slut redan innan evenemanget började. I vilket fall som helst blev det superbra, barnen på Haiti kommer bli glada, våra våffelstekare var kalas & folket nöjda! Dessutom står 11 fullproppade kassar med kläder i vår källare & väntar på nya ägare i "ostasien"! ;)
Direkt efter hemkomst igår fick mitt tunga huvud ställa om sig på maskerad i Kinna för Anna som fyllde 18 i veckan. Mycket folk överallt vill jag lova! Det var otroligt skönt att sova framåt midnatt efter att jag släppt av Hanna i den snygga dräkten! :)

Så nu inväntar jag nästa kalas. Två Anna-kalas på en helg. Den ena på 18 år- men med gäster som spelade 3-åringar. Den andra fyller 5 & där är vi alla i normalålder. Detta människosläkte.. By the way har jag hunnit med ett kyrkobesök idag, det kryllade bokstavligt talat av barn i alla de storlekar & ibland önskade jag nästan att det var jag som sprang i gången & lekte kurragömma.

Lite bilder av det som varit hitills av helgen kanske? Vi remixar´t tycker jag! :)
Ha en härlig söndag alles!
/Hanna :)

Helgen är igång!

Tjolahoppsan! :)

Fredag.. Mmm, ljuvliga fredag! Dock kan jag inte påstå att min dag började på bästa sätt med 1 timmes försovning, missad buss & bilrutor att skrapa. That's life!

Jobbet igår.. Var det något som gick som det skulle? Vi hade roligt Ulla & jag. Speciellt då jag envisades med att 6:an var backen & bilen inte alls tyckte om mej! Lugn som en filbunke var aftonen i övrigt & det var skönt. Avslutade kvällen med Fialottan & hemligheter. Världsklassmysigt!

By the way, igår kom min så kallade pms-bok. Fotoboken jag satte ihop förra veckan alltså. Det är en samling bilder som överöser mej med minnen, skratt & lycka. När jag är allmänt trött, tjurig eller bara rent "pmsig" ska jag ta fram den tänkte jag, då kommer det gå över. Ibland är man inte så dum! ;)

Ikväll kan bli en spännande afton. Helst ska jag vara på 3 stället samtidigt, & det är ju lite svårt när man bara är kvinna som jag. Valen står mellan 2 Ku-grupper & en tjejkväll. Vart jag hamnar har jag inte en aning om ännu & det lär jag antagligen inte veta innan imorgon heller för den delen.

Sådär, nu ska jag duscha, äta & göra något busigt! :)
Ett par glimtar ur pms-boken kommer här också..!
Live well. Laugh often. Love much.
/Hanna :)

Trotsig unge i nattlinne..

.. är precis vad jag är! Inte en såndär tjurig lillskit som bara skriker & ska ha sin vilja igenom, nej, jag bara sitter här nyvaken & vill verkligen inte plugga. Idag finns det tyvärr inga valmöjligheter.

Vad ni än gör, läs aldrig, aldrig någonsin 1984! Det är nog den i särklass sämsta bok jag läst, & jag förstår fortfarande nästintill ingenting. Huabananas.

Klockan 15 ska jag infinna mej på jobbet om ni inte redan uppfattat det. Just nu kan jag väl inte påstå att det klingar så vackert, men det blir vad man gör det till, så jag tänker ha roligt i varje fall! :)

Förresten hittade Jessika & jag ett utmärkt skåp att ha picknick under igår, & Mariella & jag visste knappt vart vi skulle ta vägen då vi bubblade av skratt som vi för allt i världen inte kunde låta flyga fritt. Om jag inte har sagt det innan.. Jag har så vansinnigt fina vänner som jag inte kan tacka nog för!

Vår swoppinginlämning igår.. Ehum, den var trevlig! ;) Julia var tyvärr tvungen att lämna oss efter en stund, men Rebecka & jag satt kvar till halv 11, åt dagens uteblivna middag & pratade massa fint. Det var supermysigt! :)

Nu till boken, tvivale me som folk säger "hemma" i småland! :)

Om man kan göra det roligt att tvätta håret, vad kan inte lite fantasi förvandla tråkigheter då? :)


I miss it and I miss You a lot!
/Hanna :)

Fast update.

Du store Götapetter!!

Här sitter jag med min blåbärssoppa & grädde efter en galen dag. På tal om den just omnämnda mejeriprodukten checkade jag nyss facebook där jag fått en kommentar där det stod "Du är som en skål med grädde hela du Hanna!".. Inte visste jag att det var såpass illa att jag vandrar runt som en skål, nej nu får jag ta tag i mitt liv märker jag!

Ibland förstår jag inte varför jag har så svårt att dra gränser, nu lovade jag just att jobba torsdagkväll, som att jag inte har nog med allt annat denna veckan? För att nämna ett par saker.. Vår swopping ska äga rum & kräver insamling, handlande, organisation & en mängd tid.
Ett tal måste förberedas, 2 böcker läsas ut, hemtentor skrivas & imorgon avslutar vi vår "go-period" med frukost.
Till helgen ska Ö/S Ku besökas, swoppingsdagen äga rum som skrivet, ett 18-årskalas genommysas följt av ett troligen rosa barnkalas, kanske en tjejkväll med klassfolket & så ska jag nog klämma in ett kyrkbesök också.
Livet är som det brukar - jag är inte sysslolös!

Dagens cellolektion var som alla cellolektioner borde vara. Imorse då jag knappt kom ur sängen insåg jag att min kropp inte skulle klara spela en enda ton, så min 20-minutare blev istället en timmes äkta kvalitétstid med min gamle gode vän Sture. För ett tag sen läste jag i någon gammal dagbok följande "Det finns 2 män i denna värld. Den ena i Kingsburys bok Kärlek som befriar-Hosea, den andre lever nu & heter Sture". Ett Hannauttalande som stämmer otroligt bra. Behöver jag ens tillägga att Sture är en av jordens mest omtyckta människor?

Nu känner jag för en riktig rejäl beställning av kläder. Efter de senaste veckornas slit & släng tycker jag att jag kan unna mej det, speciellt efter en kik på kontot också, börjar jag bli vuxet stabil på alla plan? Åh nej, inte än.
På tal om det, idag gick bensinmätarn ner på noll mitt ute i ödemarken & där satt jag med 4 okörkortsinnehavande kvinnor som trodde att vi skulle klara det, övningskörare är inte dumma de! ;)
Den bästa spegeln är en gammal vän!
/Hanna :)

Blåmärken & gosigheter!

Blogg kära blogg, du har varit saknad!

Det man inte dör av gör en starkare sägs det. Frågan är om det är sant, för så fysiskt nkajfglag som jag är nu minns jag inte när jag senast varit.. En helg av det där vrölbraiga slaget är till ända & bevarat i såväl minne, hårddisk, hjärta, dagbok & snart även bloggen! :)

Fredagens Ku var starten till lägret & Fialottan vår firades med kramar & mysigheter. För onödig info flög Knoppssons över hela Kinna församlingshem med näsorna i vartenda skåp i jakt på present.. Efter aftonbönen fick jag ganska drastiskt lämna denna grupp & bege mej till det Ku som förr var mitt "hemma-ku" i krissyfte & lyssnade & försökte komma med kloka tankar. Natten blev alldeles för sen så först runt 2 kunde jag äntligen låta ögonlocken stänga för dagen.

Tidigt, tidigt i lördags morse gav vi oss iväg mot Tranemo, cirkus 40 personer. Det vill jag lova var grejer. Att skriva ner hela helgen i minsta detalj har jag redan gjort en gång, så det hoppar jag nog här, bilderna får stå för den största redovisningsdelen, men för att nämna något..
Vilda slagsmål hölls, två 15-åringar förvandlades till bebisar & skämde ut oss alla på Willys, kvinnor klamrade sej fast vid de hopp de har, många skrattattacker överlevdes, bibelsamtal av olika klass hölls, barnvakten släpades till skogs, kusinerna visade specialitéter, rapparkalja lektes, orgeln borde aldrig spelats på, någon ringde & sa "hanna vi älskar dej!"- (mina klasskompisar är fina även nyktra), städningen var otroligt kreativ & underhållande, tårar torkades, fötter vrickades & det mystes järnet.
Kort & gott var det en alldeles underbar helg med en otroligt härlig skara människor! :)

Det där med min stackars lekamen jag antydde i början handlar om hur jag mår idag. Ni förstår, vi avslutade lägret med 4 timmars gocart & lazerdome. Jo, men för att vara "kvinnan på den rosa bloggen" gick det bättre än förväntat & att slå Mattis i båda kamper var en goer seger, men han var bra han också! ;) Idag däremot.. Nu börjar jag förstå vad de äldre klagar på.. Min kropp känns stel, obekväm & gör vansinnigt ont. Ryggraden är full av sår, huvudet fortfarande jättetrött & kroppen är full av blåmärken. Det ser ut som att någon misshandlat mej grovt. Vi gick in för det där, jo minsann.

Nu måste här pluggas, varifrån den kraften nu ska komma.. Vi drar ett djupt andetag & tänker på att det är 2 veckor, sen, sen är det äntligen lov!Tack! Ni är guld värda!
/Hanna :)

Our Love Story.

Goder afton! :)
Här sitter jag med stelfrusna fingrar efter en lång, härlig Elinpromenad i den kyliga men vackra oktobersolen, fantastiskt fint! :)

Det är torsdag, vilket innebär..? Mhm, lugn & ro! 2 arbeten  har jag hunnit skicka iväg, pratat med Pallis & anmält mej till Transtrand 2012 om det nu blir av. Vad jag ska ägna min kväll åt? Jo, det ska jag berätta. Först ska jag ladda ner ett program & sen ska jag för första gången i mitt liv sätta ihop en fotobok - vansinnigt mysig uppfinning! Temat på den har jag dock inte bestämt ännu, det kan bli precis vad som helst, lite spänning i vardagen får man väl ha!

Har jag förresten sagt att jag kanske åker till Brasilien om ett år eller så? Tja, men varför inte.. Just nu verkar jag vara öppen för det mesta & det skrämmer mej en smula om jag ska vara ärlig..!

Nu till fotoboken, men först en förklaring till den diffusa rubriken. Det handlar om ingen mindre än morgondagens födelsedagsbarn! Om jag minns rätt har jag redan skrivit lite om vårt firande i fredags. 1-åringar brukar ju gå till fotografen, men eftersom ingen sa till oss att göra det fick vi föreviga vår födelsedag alldeles ensamma, & det vill jag lova var både fruktansvärt pinsamt, men också väldigt roligt!
Ps. Det är fanta vi dricker! Ds. ;)


Vi får se när vi hörs nästa gång, för säkerhets skull önskar jag er en trevlig helg redan nu!
/Hanna :)

Då hjärtat slår ett extraslag.

Blåbärssoppa & grädde, finns det något som tippar det? Möjligtvis apelsin & grädde.. Utan grädden, vad vore jag?

Imorse var det tänkt att jag skulle ha jordens goaste morgon med mej själv. När vaknar jag? En kvart innan bussen skulle gå, det blev stress & bil istället. Förhoppningsvis har jag inte gått i sömnen, ett beteende jag äntligen förstått har att göra med varför saker ligger på konstiga ställen. Ibland är jag hopplös!

Nåväl, just nu bestämdes det att Andreas hänger med mej hela långa dagen på mina upptåg, det blir nog kanon! I övrigt varade "skoldagen" en timme idag, soft!
Så nu har jag ägnat en stund åt att vara nostalgisk. Ibland fylls mina ögon av en lyckotår, ibland skrattar jag högt, ibland förlorar jag mej själv i minnena. Det är det som händer så jag får fram Pappas gamla album med foton som väcker minnen, massor av minnen

Det är så, att jag haft en fantastisk barndom som jag är otroligt tacksam över. Om psykologikursen jag läst har rätt är det barndomen som formar ens personlighet & jag tror det är så. Min omgivning har gett mej uppmärksamhet & peppning att vara den jag är & det kanske är därför jag idag mår så bra som jag gör? I think so! :)

Så här får ni ta del av ett par bilder, scannern är inte min bästa vän idag, så jag låter honom sova lite. 


Kärlek
/Hanna :)

Doft av längtan.

Nu har det hänt igen.. Jag vet inte vart jag ska ta vägen, hur kan han alltid hamna på samma ställen som jag? Hur många flyktvägar kan jag hitta på bara för att mamma förbjudit mej att ens prata med honom? Vilken värld jag lever i..!

Helgen drog krafterna ur mej kan jag meddela. Särskilt söndagkvällens jobb, utan rast & som ändå slutade en timme senare än vad den skulle.. Tro mej, ett mer hektiskt hemtjänstpass har jag inte upplevt på 2 år! Jag sprang, från bilen, till dörren, fumlade med nycklar, stämplade pennan, förmarmade mej över personen, tog emot larm, var stressad, droppade lite ögondroppar, stämplade ut, låste, sprang ut till bilen, gasade & upplevde samma sak igen. Cirkus 17 gånger, hysteriskt var ordet! På grund av detta planterades igår en huvudvärk hos mej så jag lämnade skolan tidigare & stensov 3 timmar då jag kom hem. Ovanligt, men sömnen satt fint! Hela helgen gick ju i ett så det var väl inte så konstigt kanske..

Nåväl, Olivia & jag fortsätter med vår självunderhållning under lärlingsdagarna. Fantastiskt trevligt det där med humor! ;)

Veckan rullar nog snabbt som vanligt annars skulle jag tro. Idag får det nog bli plugg, borde läsa den där boken som ska redovisas nästa vecka(?). Imorgon blir en intensiv dag om jag kan det där med att förutse saker. Jo, först ska vi på studiebesök, sen följer våffelkäk+föredrag & kanske lite barnpassning :), efter det blir det orkester & direkt efter det föreläsning om droger. Blir nog kanon! På torsdag kan vad som helst hända & på fredag ska Nicole & jag ta igen hur mycket som helst & ha det alldeles finemang innan KU. Sofia fyller år på fredag också, observera det! Helgen kommer sen spenderas i Tranemo & Borås med Ku-gänget & det vill jag lova blir makalöst bra!

Tiden går om ni inte märkt det. Idag är det en månad sen vi sa hejdå till konfirmanderna & snart är det jul.. Ja, snart är det sannerligen jul! Om jag längtar? Jotack, julen är nog något av det bästa jag vet.
I vår släkt går firandet till på ett sätt jag tror är främmande för många. Det är ju inte så att vi är 8 styckna som sitter i lugn & ro & degar oss igenom dagen. Åhnej, julafton börjar med sång på lasarettet klockan 7. Första gången jag skulle vara med trodde jag att det var hemskt med tanke på tidpunkten. Icke, det är helt otroligt mysigt & ett måste numera. "Familjen" äter jullunch tillsammans, vi är väl vid den middagen cirkus 35 personer, alldeles lagom! på julaftons eftermiddag har vi sen i alla år julfikat hos "Farfars" med en liten del av den tjocka släkten. Om du som läser detta tycker det är mycket med 35-personers middag, då skulle du känna värmen på 80-personers-fikan! ;) Traditionellt & sannerligen mysigt! Då vi kommer därifrån brukar det bli gröt & julakvällsmat i Hvatared & sen julklappsutdelning, då är vi nere i "familje-antal" igen! ;) Dagen brukar för min del avslutas med midnattsmässa i Örby, något av det bästa på hela julen. Här kommer jag på mej själv med att le & drömma mej 2 månader framåt. 

Idag går det inte att låta bli att längta ~ Julen är amazing, det bara är så! :)There is something in your eyes.

/Hanna :)

En stor dos nostalgi.

I flera dagar har jag tänk att bloggen kallar, men jag har inte haft tid tyvärr.. Men nu är det ett par minuter tills jag ska vara på jobbet så då hinner jag väl med en lite update! :)

Det ser ut som att jag senast skrev i torsdags så vi får väl börja där. I ett par månader är vi nu lediga på torsdagar, det är rena drömmen! Så i torsdags pluggade jag en drös, var på anhörigdagen tillsammans med Olivia & råkade ut för något jag inte uppskattade. Min mor vill nämligen inte gifta bort mej riktigt än! ;)

Helgen har gått förskräckligt fort, med massor finfina grejer! Den började med ett par kvalitétstimmar på ett berg & en hög andra konstiga ställen. Fialotta & jag firade vår 1-årsdag ensamma & hade det vrölmysigt! :)
Ku följde efter detta & det var precis så härligt som det brukar. Det är något speciellt med den där gemenskapen som man inte hittar vartsomhelst. Superduperfint!!

Så kom gårdagen & vi var mer taggade än någonsin då vi anlände till markbladet för årets luciauttagning. Tyvärr var det inget populärt påhitt & det blev inte alls någon rolig återförening som vi hade sett framemot. Men vi gräver inte ner oss för det, även om vi i framtiden bojkottar Lions!
Kvällen blev så mycket bättre på Letebo med mängder folk på ungdomsdagen. Nicole & jag träffade 5 väldigt stora & respektingivande älgar på lite för nära håll kanske, men otroligt mäktigt var det & vi var glada att de efter en stund lunkade iväg så vi kunde andas igen! ;) Lovsångstimmarna på kvällen var riktigt härliga!

Så nu ska jag som sagt snart jobba, med huvudet fullt av nya idéer. Ja, det blir nog en spännande fortsättning på hösten skulle jag tro! :)

Det slog mej för ett par dagar sen att jag aldrig bloggredovisade vår lusseperiod & eftersom vi är en aning(eller två, minst!) besvikna på lussegubbarna plockar jag fram våra minnen som är oslagbara. Det är helt enkelt dags att i bilder visa Marks Luciatrupp 2010, ett gäng som slog allt & var de mest stolliga töser Lions träffat på. Vi hade vansinnigt roligt & hade gärna gjort om konceptet, men bara med vårt gäng naturligtvis! :) Ja, ibland saknar jag den perioden jättemycket.. Det kan inte förstås om man inte upplevt det, något av det bästa jag gjort i mitt liv! Nu till ett par bilder ~ We are all the winners!

Lussegänget 2010 ~ Vi var oslagbara! :)
/Hanna :)

Det bubblar över..!

Ibland önskar jag att jag redan var pensionär, då hade jag haft tid för allt viktigt, som att blogga!

Till att börja med måste jag be om ursäkt för min dåliga uppdatering, alltid finns det något som måste göras. Igårkväll jobbade jag förresten, det var första gången sen i mitten av augusti & tro´t eller ej, jag mindes alla namn!

Vad har mer hänt? Vi går ju i skolan om dagarna klart, & nu när vi är minklass flummas det för fullt. Olivia & jag får väl ta på oss skulden för det mesta. Igår bröt vi oss in på en balkong med ett paraply, vi kastar godis, skrattar oss sönder & samman & har hysteriskt roligt med Ernst Svensson. Får ni en vänförfrågan från honom på facebook så acceptera! ;)

Min pappa uttryckte igår att jag borde växa upp & sluta vara så omogen. Han syftade då på Ernsthistorien. Vad min käre far inte förstår är att jag är mer mogen än någonsin tidigare. Utåt sett kanske det inte ser ut så & jag förstår vad han syftar på. Men faktum är att det är alldeles sant, jag förstår mer & mer av livets pussel & ser världen ur en klar, optimistisk synvinkel. Ja, det är sant, jag lär mej mer för varje dag om hur jag ska förhålla mej till omvärlden vad gäller allt mellan matlagning & vänskap. Kanske framförallt det där sista, jag har de senaste dagarna fått upp ögonen för hur stor kraft det ligger i förlåtelse & att verkligen lämna tråkigheter bakom sej. Egentligen har jag nog aldrig ältat något, men nu förstår jag vikten av att förlåta också dem som inte bett om det. Tro mej, det jag känner kan förklaras med ett ord ~ Befrielse!

En annan sak jag bara måste få berätta! Det var en stor dag i tisdags. Traditionsenligt hade jag en kvalitétsstund med Sture & vi satt & småpratade som vanligt. Denna gång om Nipponklubben & all den knasiga fantasi jag råkar blivit född med. Så föreslog min gamle vän att jag borde satsa på en clownkarriär. Det slog ner som en blixt från klar himmel, det är precis vad jag ska göra. På senare tid har jag varit skeptisk till sjuksköterskejobbet eftersom pappersarbete inte är något som lockar mej skarpt. Istället tror jag fortfarande på fullaste allvar att jag ska jobba med att hjälpa sjuka barn, men på ett sätt som passar mej mycket bättre än att sticka nålar i dem. Ja, som lekterapeut eller något liknande. Tänk att få ge barn en guldkant trots tillvaron genom att få vara sig själv & genom att använda en stor dos fantasi & kärlek.
Sture är en ängel, sanna mina ord!

Eftersom jag är så glad & tacksam för alla de gåvor jag får, mina vänner är levande exempel, tycker jag det passar finfint att publicera ett par bilder från No Limits gospelkonsert i Göteborg för en sisådär 4 veckor sen.
Gospel är glädje. Glädje är en gåva. Gåvor är från Gud.

Glädje kommer lastat!
/Hanna :)

Med sprakande färger..

Så finns det en barnsång som går.. Det passar ju utmärkt nu när jag sitter & lyssnar på Hillsong Kids! ;)

Helgen har som vanligt varit så som den inte borde. Eller jo, i mina ögon, alltså-aktiv!

Fredagen spenderades på Ku efter Elins & min fotorunda som ni snart får veta mer om! :) Jaqueline & jag hade yoghurtpicknick i Owes gång i varje fall & det vill jag lova var supermys! :)

I lördags fyllde vi ju som ni antagligen redan sett 1 år, Sofia & jag! Vi genomgick vår första kris & firade ute i Horred på Fischedag, men ska uppvakta oss mer rejält senare i veckan. På Letebo var det mycket trevligt i varje fall! :)

Så igår spelades det i körka & trombonisten & cellisten bytte stämmor i all hemlighet! Vi firade(?) sen att min Morfar skulle fyllt jämnt. Han var en filur jag aldrig hann träffa, men han var tydligen väldigt lugn & harmonisk, så vi kanske hade kompletterat varandra finfint! ;) "Familjen" på cirkus 30 pers hade som vanligt roligt & det skrattades hysteriskt då tröttheten tog över!

Så nu tar jag det lite lugnt efter skolan, men tänker snart sätta igång att bocka av min hemskans långa plugglista. Det tog för övrigt en halvtimme att åka hem idag, men min lärare & jag slog våra kloka hjärnor ihop, så det var ganska trevligt det också! 

Dessutom tänker jag nu presentera en väldigt trevlig fredagsaktivitet. Ibland får vi för oss att besöka min garderob för att se om vi hittar något passande att vara kreativa med, & vi hittar alltid på något!
Följande behövs: En Elin & en Hanna, 2 kameror, 1 solnedgång, 1 stativ, 2 goa humör, åkrar med sticksiga taggar, en drös ideér, 1 svullen mage att leka gravid med, bönder som kollar konstigt, 1 fjärrkontroll att bli arg på, gödsel att bli rädd för, 1 jullåt att sjunga & hemskt mycket kvinnlig kreativitet! :) Såhär kan det sluta..


Fyll inte Livet med dagar. Fyll dagarna med Liv!
/Hanna :)

Tvillingarna Knoppsson 1 år!

Behöver jag säga mer?
Kärlek som Vi idag inte kan leva utan!
Idag fyller vi 1 år! ;)

Tack Sofia, min alldeles egen Tvilling! :)
Tvillingkärlek
/Hanna :)

RSS 2.0