2011 i bilder.

Jahapp, jag är fullt medveten om att det ännu är 2 dygn kvar på detta år, men eftersom det igår fanns cirkus 14800 (ja, du läste rätt) foton sparade från i år känner jag att det kommer finnas tillräckligt med material för detta blogginlägg ändå.

Tvåtusenelva, vad hände? Vart tog det vägen? Min dagbok är fullskriven av den oläsliga handstilen, men vittnar om att det varit ett sjukt innehållsrikt år. Ja, jag måste säga att det är ett av de bästa hitills! Det har hänt så mycket roligt & bra & jag mår som vanligt som en prinsessa, tacksam för allt det jag upplever & alla de underbaringar som omger mej! :)

Nej, ord är ju helt överflödiga när bilder är så mycket mer talande. Därför, en rejäler bildbomb från mitt 2011, håll i er! :)

Idag vill jag också ge mina varmaste bamsekramar till jordens mest älskade tvilling!


2011.. Jag saknar't redan!

/Hanna :)

Jul ur mitt perspektiv.

God fortsättning som alla vuxna så vackert säger! :)

Vilken jul det blev! Och vad den gick snabbt! Förlåt för min inaktivitet, det har varit full rulle & i kombination med konstrande teknik fick bloggen förbli orörd under julehelgen. Desto mer har jag därför att berätta nu!

Natten till julafton sov jag 4 timmar. Det var en trött kvinna som sjöng på Kinnaborg, men det var roligt, traditionsenligt & mysigt. Har jag sagt att jag har väldigt trevliga kusiner förresten? Ja, det må jag säga & musikaliska är de! :) Efter detta spektakel blev det familjefrukost & klapputdelning no1. Som vanligt stressades det sedan iväg till jullunchen som detta år innehöll 2 av 4 "familje-familjer", dvs. Anderssons + Peterssons. En livlig men mysig tillställning där bloggerskan här använde sin hjärna & fick sin smarthet bekräftad! Julklappsutdelning nummer 2 skedde någon gång här också. Christofer & jag spelade sedan in mycket snygga julfilmer för uppladdning vilket gick sådär. Vi hade väldigt roligt i varje fall! :)
På kvällen joinade först Johanssons den stora & sedan Johanssons den lilla. Som ni kanske anar hamnar klapputdelning 3 & 4 där alltså. Inte konstigt att man blev trött. I år saknades några i vår "jättefamilj". Dessa borttappade var David + Kristina, Ruth& Märtha samt Erika & Viktoria, men det blev trots allt jul ändå.
Julafton är alltid något speciellt. Det brukar vara väldigt hektiskt, men ändå, just.. Speciellt! Galet mysigt & familjärt. Ja, jag gillar det där skarpt! :)
Givetvis avslutades julafton med den ultimata julstämningen ~ midnattsmässa! Det, det är verkligen oslagbart. Fantastiskt mysigt & vackert, så även i år! :)

Efter midnattsmässan sov jag 4 timmar. Det innebar i sin tur att jag igår låg 8 timmar back rent sömnmässigt på 2 nätter. Icke bra! Upp till julottan i Kinna skulle jag i varje fall, ja repetition ska visst vara effektivt. Det gick, trots att jag hade kunnat djupsomna där i bänken! Runt 9 kunde jag äntligen få den sömn jag behövde & upp på riktigt kom jag nog vid 2. Far min undrade om jag ville hänga med på ytterligare en gudstjänst. Jo, men när jag ändå var igång.. Under denna julhelg har jag (tror jag) slagit rekord med 4 riktiga gudstjänster på allenast ett & ett halvt dygn. Är det någon gång kyrkan är så vacker som på julen? Nåväl, igårkväll hade vi lite släkt här & sen avslutades kvällen med Sofiatimmar. Hemskt uppskattat! :)

Annandag jul, idag, var jag som sagt åter i körka & slog sen flygplansrekordet. Elin & jag vandrade ut i blåsten påtvingade reflexvästar av diverse mödrar för en kort promenad. Trodde vi ja! Drygt 3 timmar senare var vi tillbaka, efter en sjukt lång promenad. Vi vandrade runt halva kommunen & kom på massa vägar som skulle bränna mer julmat. Vi konstaterade att vi minst traskade 2 & ½ mil, plus snabbvisit hos självaste kyrkoherden i Kinna. Aldrig förr har vi druckit så gott vatten?! En frisk & härlig afton vill jag lova! Nu orkar jag icke skriva mer så nu tänker jag att det får bli en bildbomb från småglimtar hämtade från julen ur mitt perspektiv! :)


God Jul i efterskott!

/Hanna :)

Minuter över..

..klockslaget som innebär att det är julafton!
Kära vänner, det är julafton. Vi tar det en gång till.. Det är julafton!

Mina ögonlock faller som hagelskurar för jag är helt dödstrött. Vaknade relativt tidigt idag för städning & har sedan spenderat 8 timmar i hemtjänst. Förvisso med Gunilla vilket var ett stort plus, annars var det en blåsig & regnig kväll som man egentligen borde ägnat på annat håll. Nåväl, jag klagar icke, för jag hann hem i tid till den traditionella dagen-före-gröten & har just nu avslutat en god stund i telefon med min underbara tvilling.

Om cirkus 6 timmar ska jag dessutom vara på plats på Kinnaborg för ännu en kär tradition ~ julaftonssången! Blir nog kanon om jag bara orkar upp. Därför ska jag sova nu, äntligen. Julafton alltså.. Nu är den här! :)


Sålänge.. God Jul!

/Hanna :)

It's christmas & that's amazing!

Alltså, jag blir tokig! Vi har lov. Lov. Lov. Jullov!! Det är.. en obeskrivlig känsla!

Aldrig förr har vi varit så värda ett lov tror jag, det är en enorm lättnad & vi kunde lämna skolan med gott samvete efter gårdagens provresultat. Ultimat lovstart! :)

Gårdagen blev lång, väldigt lång. Till att börja med skrev vi ett såntdär fingerkrampsprov om thoraxskadorna & sen fortsatte dagen med mycket ilska bland oss 6 tjejer som var där. I tisdags hade 4 elever närvaro, det säger ju en del om orken det sista! ;)

Efter skolslut drog Andreas & jag till Göteborg, staden utan snö. Vi vandrade genom affär efter affär efter de sista julklapparna & var efter ett par timmar färdiga & jätteredo för Liseberg. En liten stund fick vi sällskap av bruttor från min klass, även kallade Frida, Julia, Rebecka & Johanna innan de dissade oss. Ni skulle sett hur folk kollade förresten, ett par minuter räknade vi innan vi gav upp, tydligen är det jätteudda med stora paket. Tillbaka i Kinna var vi runt halv 11, trötta efter en effektiv men rolig dag! Och julstämning.. Det fick vi! :)

En snabbis hann jag dessutom titta in på fisches julfest, men jag var lite sent ute..! Så glömde jag av att skolan inte var färdig så nattens sömn blev det inte så mycket med. Men, nu är det sannerligen jullov! Presenterar nog lite Mariellabilder här senare. För en gång skull känner jag verkligen att jag är så sjukt värd det. Åh, underbara lov!

Snart måste det för övrigt bli ändring på mitt fotande. Gårdagens skörd översteg inte ens 50 & när jag checkade förra årets Lisebergsfoton fanns där typ 600% fler, galet!


It's christmas & that's amazing. Så sant som det är sagt!

/Hanna :)

Omprioritering.

Det blev inte så mycket med det där studeriet. Ibland får man omprioritera!

För en gång skull har jag riktigt färska bilder att visa er. Ikväll har Andreas & jag bakat lussekatter, nej det var fel. Vi bakade lussenoter, g-klavar & lite allt möjligt konstigt. Bland annat hällde vi i 34 dl vetemjöl, ja det var en upplevelse. Men roligt hade vi! :)


Nu allesammans.. Natti natti!

/Hanna :)

Soon.. Freedom!

För två sekunder sedan skickade jag in terminens sista hemtenta. Om det känns fantastisk? Jotack!
Imorgon har vi årets sista prov, sen, sen är jag äntligen fri! Och det tänker jag njuta av! :)

Vad har hänt sen sist tro?
I söndags jobbade jag, landade lite flygplan i telefonen, kokade kaffe & åt knäck. Dessutom skänkte jag vädligt spontant iväg lillebrors hamster. Ibland är man duktig minsann! ;)
Någon timme efter det att jag kommit hem & tatt den mest välbehövliga dusch du kan tänka dig (jag stank mögel på flera kilometers avstånd!) ringde telefonen. Strax därpå traskade Elin & jag ut på en 2-timmars promenix genom halva mark & frös sönder, men hade väldigt roligt ändå! För att få upp värmen blev det glögg & fortsatt tjöt. Kvällen gick, vi kollade på foton & gamla filmer & skrattade så vi grät. Det var en hysteriskt rolig afton & Elin skrev på sin blogg att hon hade skrattat så det räckte för detta året. Jotack! Då mor & far kom hem från sitt julbord vid midnatt blev vi paffa eftersom vi trodde klockan var runt 9. Galet bra kväll det där! :)

Igår var det måndag. En halvtimme efter skolstart släpptes vi fria. Tro inte att jag väntade 5-6 timmar för att dricka glögg. Nej, så roligt ska de inte ha det de små lärarna! Däremot hade Sofia & jag någon våldsamt roligt då vi lunchdejtade ett par timmar. Vi hoppade ut genom fönster, ramlade ner från bord & skämde ut oss som aldrig förr. Hemskt trevligt! :) Dessutom fick jag träffa min nya handledare igår, det blir nog bra på den där medicinmottagningen..!
Eftermiddagen gick till det omtalade arbetet innan päronen tog med mig ut på julerunda igårkväll. Mysigt & traditionellt! :)

Nu närmast ska här pluggas lite thoraxskador & sen får vi se vad som händer. Imorgon blir det Nicoldejt & sen kan vad som helst hända..! ;)


Snart, snart är det lov!!
/Hanna :)

Blôggatôrka.

Fy vad jag skäms! Nästan en hel vecka utan minsta livstecken. Det är grymt dåligt av mej, sorry!

För att komma ihåg vad som hänt var jag tvungen att hämta dagboken, sicken bra uppfinning! :)

I måndags spelades ännu ett par julkalendersavsnitt in. Fia & jag börjar tröttna på det där nu så det är skönt att det bara är en vecka kvar! På retoriken var det min tur att hålla hyllningstal, jodå, det gick finemang! :) Kvällen spenderades i Kinna kyrka med övning & massor nya låtar. Trevligt! Det var ännu trevligare på tisdagen när det var någon som lyssnade. Konserten var riktigt stämningsfull & det var riktigt superkul att spela (& att dra i Stures arm när han spelade på fel låt!). Nåväl, måndag & tisdags fritid gick helt åt detta evenemang, men det var det värt! :)

Onsdag & torsdag var helt vanliga skoldagar med hemska kvällar. För en gång skull var jag sjukligt effektiv på studiefronten & producerade massor med bokstäver hit & dit i olika stora inlämningar. Tack vare att jag gick in för't har jag nu bara en inlämning & ett prov kvar innan jag äntligen kan förklara mig välförtjänt(?) av ett efterlängtat jullov! Förutom plugget hann jag med ett hemskt behövligt Nicolesamtal & så var Ullebulle här & tjötade & fikade & gjorde mej på bra humör! :)

Igår var en lång dag. Efter första lektionen drog favoritSara & jag ut i skogarna med absolute-christmas-hits. Vårt mål var att bli färdiga med julhandeln på Ullared. Om vi lyckades? Jodå! 4 timmar gick vi runt, skrattade & pratade. Mitt blodsocker var kusligt lågt ett tag & humöret med det så Sara såg till att det höjdes, tackar jag varmast för! Vi pratade med främmande människor & var precis som vi brukar! Snacka om kvalitetstjej den damen. Hon är fantastisk! :)
På kvällen fick jag för första gången med mej henne till Ku, & vi överlevde båda två! ;) Men vilken kväll det blev.. Brev skrevs, folk skrek, vi var rädda på resecentrum, 2 hjältar bytte mitt akut-punkterade däck, det hängdes på donken, sprutades vatten mot bilar.. You name it, det var en helbra ku-avslutning!! :) Och det där däckbytet.. jag var helt supertacksam både mot Andreas x 2, men också för att det inte hände i typ Överlida eller något sånt ställe där Sara & jag var tidigare under dagen!

Hela dagen idag har ägnats åt julklappsinslagning & allmänt ner-ivarv-gående.. En behövlig dag skulle jag tro & nu ligger de där, inslagna allihop. Fantastiskt skönt att ha det överstökat! Och nu slår det mej att jag har lovat att jobba 8-16.15 imorgon.. Vad tänkte jag med där? Nåväl, det blir väl bra. Nu är det sannerligen snart jul! :)


Vi har alltid varit farliga, vi kommer alltid att vara det.
Dessutom hoppas vi på snö så vi snart kan dansa skorstensdans igen! :)

/Hanna :)

Reservenergi.

Nu är jag trött vill jag lova, något alldeles gräsligt trött!

Bloggen har varit orörd de senaste dygnen, varken motivation eller tid har funnits. Såhär har mitt liv sett ut:

Torsdagskvällen försökte vi öva. Till slut insåg vi (d.v.s. Oscar, Andreas & jag) att vi inte klarade av att åstadkomma något vettigt så flummiga vi var! Aftonen fortsatte som ni kanske vet i barnvaktandets tecken. De små liven sov dock, så jag hade det allmänt lugnt & skönt, men dödstrött var jag ändå då det äntligen var dags för sömn.

Fredagen, vad hände då tro? En mycket onödig skoldag om jag minns rätt.. Sedan sov jag nog lite innan vi övade på nytt, denna gång mer effektivt. Dessutom fick jag för första gången i mitt liv vara den som sitter bakom koppling & broms medan den döda bilen rullas igång av starka karlar. Jovars, det var en erfarenhet! På kvällen hade vi lovsångsmässa mitt i stormen i Kinnaborgs kappell. Ur mitt perspektiv blev den kanonfin! Riktigt mysigt & peppande. Ja, det var kalas! :) Aftonen fortsatte sedan med bönenatt. Fialotta & jag skrev upp oss på ett dubbeltpass & somnade efter cirkus  fem åttondelar! Då sussade vi gott på mattan uppe i kyrksalen, men sen fick vi skrattande pallra oss iväg till våra sovsäckar. Bönenatten var väldigt fin för övrigt! :)

Igår när jag kom hem efter denna kinnanatt sov jag till 14.30 & skulle vara på plats i körka 15. Bra jobbat! Nåväl, det blev övning & sedan luciakröning med nuvarande lussefolk samt en drös brudar som varit med 20 år tillbaka. Vackert & stämningsfullt & visst blev vi avundsjuka & nostalgiska där i vår bänk längst fram.. Appells + ett par till var sen hemma på käk & sånt & jag fick lite välbehövlig kvalitetstid med Viktoria! :)

Tröttheten märks som sagt, idag sov jag till 12 & orkade ta mig ur sängen först någon timme senare. Det var i eftermiddag dags för det som är ett måste före jul ~ Örby församlings julspel & julfest. Fantastiskt mysigt & min favorit är den årliga jullångdansen där gamla som bebbar far runt i församlingshemmet. Det har jag upplevt varje år sen jag var liten & jag uppskattar det lika mycket varje år!

Nu ska jag snart sova igen tror jag, min energi verkar vara alldeles borttappad idag, men den kommer väl tillbaka får vi hoppas! Före slagget ska jag naturligtvis hinna med en telefondejt också! :)
Kommande vecka lär bli hektisk & på tisdag kan jag rekomendera luciakonsert i Kinna kyrka. Den blir nog vacker!

Här följer också ett par bilder från helgen i Örby kyrka.


Nu är det snart jul!! :)
/Hanna :)

Att våga är att vinna.

klok är jag idag! ;)

Gårdagen tänker jag nog inte ens nämna, den var katastrofal på alla håll & kanter, men den är glömd & begraven.

Däremot har jag precis kommit hem från jobbet där Rebecka & jag underhållit alla julfestdeltagarna. Jomen faktiskt, vi har faktiskt gjort precis det. Först kom Marks lucia på besök, jag fick en goskram av den mysiga Ingemar & blev alldeles nostalgisk då jag såg våra ljushållare & banden & allt. I miss it! De åkte i vilket fall som helst efter en kvart & då tog alltså Rebecka & jag över. Vi hade valt ut lite låtar en timme innan & tränat kan man väl då rakt inte påstå att vi hade gjort. Men, vad gjorde det? Visst, vi failade en del, men de gamla kramade oss & gav oss så otroligt mycket positiv feedback så det värmer i hjärteroten. Personligen växte jag också i eftermiddag. Aldrig hade jag föreställt mig att jag skulle våga sjunga O helga natt solo, än mindre spela Tomtarnas vaktparad. Men, jag gjorde det & det känns så bra, för jag besegrade mig själv. Jag trodde på mig själv & jag vågade. Nog tjatat om det, vi hade en riktigt trevlig eftermiddag & har till & med fått en egen spelning för ganska många människor låter det som. Ja, nu är vi tydligen sådana där snubbar som spelar en låt, drar ett par lustiga historier & sen musicerar lite till. Roligt värre! :)

Så, nu borde jag äta middag innan jag ska vara i Kinna om en kvart. Här skall övas inför morgondagens lovsångsmässa. Kom dit förresten, Kinnaborgs kapell kl 19. Blir vackert tror vi! :)
Dessutom ska jag vara barnvakt i afton, spännande fart i livet minsann!

Dessutom delar jag med mig av min kusins fb-status som jag tyckte var bra:
Dagens tes: Det är modigare att säga nej än att hoppa fallskärm. Det är tuffare att ta konflikter än att bestiga en bergstopp. Det krävs mer guts för att säga sitt hjärtas mening än för att köra i 200 kilometer i timmen. Do we agree?
Today I'm the winner!
/Hanna :)

Mjöl på nosen.

Goder afton, en vecka i förskott! :)

Galet vad tiden går, alldeles hopplöst att försöka hänga med! Veckan har börjat med thoraxskador & galna julkalendersinspelningar. Igår var det en lång dag i skolan. Karaktärsämnena går att göra riktigt roliga faktiskt så det gillas, däremot 4 timmars rast & en retoriklektion för eget arbete efter det. Njae, tur att man då har gamla klasskompisar att diskutera med! På kvällen skrev jag det hyllnningstal jag tydligen ska hålla nästa vecka. Till vem kanske du undrar, jo det ska jag säga dig. Till Sture, min cellolärare, extrapappa, vän helt enkelt! Det blir kalas! :)

Startade denna dag med cellolektion, julavslutningsplanering, föredrag & fortsatte med nakenbadsmeriter, soffmys & all denna sjukvårdsteori.. När jag kom hem tänkte jag vara superduktig & plugga bra till morgondagens frakturprov. För cirkus en halvtimme sen väckte mamma mig, då hade jag sussat sött ett par timmar istället. Och så gick det med det pluggeriet! Det blev pepparkaksbak så jag dissade frakturerna ännu en stund. Man bakar ju trots allt inte sådana bruna, små sötsaker varje dag!

Förresten, när jag kom traskandes från bussen i eftermiddag möttes jag av glada skratt. Det var grannbarnen som var ute & åkte pulka i säsongens första snö. Om jag log? Mm, jotack! Speciellt inombords, jag blev så nostalgisk & varm i hjärtat. Tänk när det var vi som slog ihjäl oss i skogarna när vi krachade in i träden. Åh, jag saknar't, just den barnsliga omedvetenheten(?) om tid & rum, omgivning & uppfattningar. Det var enkelt & fantastiskt fint! :)

Sometimes I wish I was back.

/Hanna :)

The weekend.

Tjeanaere på er allesammans! :)

Hemskt vilken dålig aktivitet det har vart här på bloggen det senaste, men tyvärr har inte dygnet mer än 24 timmar..

Nåväl, helgen har vart hysteriskt intensiv men väldigt kanon. Vi tar en snabbgenomgång tycker jag, innan ögonlocken ska få stänga för dagen!

I fredags var jag först i skolan & gjorde absolut inget vettigt. Slutade som vanligt 10.30, okej, fredagar är supervettiga! ;) Sen hade jag en kvalitétsdag med Andreas tills Ku. Kyrkans ungdom, vilken fantastisk uppfinning by the way! Fredagen var alltså bortadag 07.40-23.00. Inte så hälsosamt för kroppen, men för själen! Oj, djupt!

Så blev det gårdag, alltså lördag & jag sov ut innan det bar iväg ner till Kinna på hejdåpartaj för våra kära vänner Oscar & David. Massor av folk, blandad musik, mycket glögg, värme i mängder, en gossjuk Nelly, inspelning av julkalender, talhållande, skratt, regning promenad & ett stort lass med vänner! Det var en fin kväll vill jag lova & klockan 2 kunde jag slockna utan en rad mer i dagboken!

Tyvärr blev jag väckt allenast 4 & ½ timma senare & kom hem för cirkus en timma sen. Mitt cellosolo i förmiddags gick mycket bättre efter att jag stämde det stora instrumentet! Sen har dagen verkligen varit kvalitét med Sara & det behövde vi minsann. Lugnt & kalasfint!

Min helg har alltså varit alldeles utmärkt, men nu är jag trött & en aning orolig för hur kommande vecka ska bli, kalendern är redan ganska full men jag hoppas att den blir minst lika bra som denna har varit!

Ni får ett par foton från igår, varav jag är oskyldig till hälften cirkus!


Vänner är dunderbraiga att ha! :)
/Hanna :)

En ursäkt åt folket.

Nu är det som så. En död blogg betyder en aktiv Hanna, and that's it!

Egentligen har jag kanske inte mer uppbokat än andra veckor, men det går ändå i ett & bloggen hamnar i skymundan. Förlåt, förlåt!

Vad gör jag kan man då fråga sig? Oj, om jag ändå hade svar. Kvällarna har hitills denna veckan ägnats åt livsnödvändiga saker som pluggande, städande, cellospelande, mässbesökande, pratande, lite till pluggande & framförallt glöggdrickande! Nej, jag har mycket omkring mig, men bra mår jag så det är lugnt & så småningom blir här väl fart på bloggen igen.

Vad gäller bloggandet måste jag för övrigt tillägga att jag själv är ganska imponerad över mina relativt goda aktivitet på denna rosa sida sen jag började om på nytt i juli. Det har gått mycket bättre än jag någonsin vågat hoppats på & numera tycker jag ju till och med att det är lite roligt! :)

Idag är det för övrigt första december vilket innebär att mina kära kusin Helena fyller 25 & Fialottans & min julkalender har dragit igång. Glöm för allt i världen inte att följa den!

Igår utökades släkten också, ja sanna mina ord, ännu ett mirakel är här! En liten lillasyster till Ruth, mysigt värre! :)


Kusinbarn är pluttar vi gillar!

/Hanna :)

RSS 2.0